Foto: Mestna občina Murska Sobota
V imenu Mestne občine Murska Sobota je nagrado za razvojno najbolj prodorno občino v Sloveniji za leto 2024 prevzel murskosoboški župan Damjan Anželj.

Nagrado je občina prejela za izjemne dosežke na področju trajnostnega razvoja, inovacij in družbene odgovornosti. 

Strokovni svet projekta Zlati kamen je občina prepričala s celovito prenovo mestnega središča, ki sodi med najambicioznejše primere revitalizacije pri nas. 

Murska Sobota pri svojem razvoju pogosto pionirsko uvaja nove in inovativne prijeme, kraj pa je uspešno prebrodil zelo hudo krizo in je tudi po merljivih kazalnikih med tistimi, ki so napredovali najbolj.

Posebej izstopa na področjih spodbujanja višjega in visokošolskega študija, trga dela in podjetništva, kar kaže na predanost izobraževanju in gospodarskemu napredku.

Izjemen razvoj turistične destinacije

Komisijo je prepričalo še vključevanje ukrepov na prostorskem področju pri preobrazbi kraja v močno regionalno središče in izjemen razvoj turistične destinacije ob Regijskem promocijskem centru Expano, ki je bilo nekoč degradirano območje.

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je ob prejetju nagrade povedal, da je dosežek rezultat skupnih prizadevanj in sodelovanja občine s skupnostjo. 

Nagrada pa za občino ne predstavlja le priznanja, temveč tudi zavezo k nadaljnjemu razvoju in izboljšanju kakovosti življenja vseh občank in občanov!

V letošnje finale izbora za nagrado Zlati kamen so se sicer iz vzhodnega dela države uvrstile občine Moravske Toplice, Murska Sobota in Razkrižje.

Murska Sobota, kot zmagovalka izbora, se uspešno preobraža v »pravo« regijsko središče, ki je vse bolj privlačno tudi za podjetnike in obiskovalce. 

Komentarji (4)

kuntakinte (ni preverjeno)

...ja ka boga je pa te ta občina tak naprednoga pa razvojnoga napravila???...samo pijtan za ovoga klošara tan iz Laibacha...

majmun (ni preverjeno)

ka,parking za krave,butalci

čarni vrag (ni preverjeno)

Nagrada, ka so mestno središče spremenili v kamnito puščavo.

Rp2 (ni preverjeno)

WTF.... na čemu ste vi?

Starejše novice