Vir: Facebook MKGP
Letošnja rdeča nit razstavnega prostora ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo ekološko kmetijstvo.

Obiskovalce bodo na razstavnem prostoru ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano informirali o ekološkem kmetovanju, o ukrepih, prednostih in podobno. V tako imenovani ekološki posvetovalnici se bodo predstavljale ekološke kmetije.

Obiskovalce – še posebej mlade – bodo tudi letos nagovarjali s promocijsko kampanjo »Lepo je biti kmet«, s katero ozaveščajo in dvigujejo ugled poklica kmeta in poklicev, ki so povezani s kmetijstvom.

Velik poudarek bo na predstavitvi gozdarstva, predstavljali bodo lokalno ribištvo. Izpostavljena bo aktualna problematika o izgubah hrane in odpadni hrani, obiskovalci pa bodo dobili informacije, kako zmanjšati količino odpadne hrane.

Na razstavnem prostoru bodo že tradicionalno organizirali okrogle mize s področja gozdarstva, ekološkega kmetijstva, uporabe živil iz shem kakovosti v sistemu horeca, trajnostne živinoreje in afriške prašičje kuge.

Ministrstvo bo v dvoranah Pomurskega sejma organiziralo tudi druge strokovne posvete, okrogle mize in predavanja s področij svojega dela.

Ministrica Irena Šinko bo s sodelavci v času sejma sodelovala na številnih dogodkih, strokovnih posvetih, osrednjih proslavah in slavnostnih podelitvah.

Za več informacij o aktivnostih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabljeni k spremljanju njihovega Facebook profila.

Starejše novice