Kandidata za župana Mestne občine Murska Sobote Damajan Anželj in Andrej Mešič se strinjata o prenovi Hartnerjeve vile, za občinsko stavbo pa imata očitno drugačne narčte.

Kandidata za župana Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in Andrej Mešič sta na soočenju pred drugim krogom lokalnih volitev 2022, ki smo ga pripraivli na Sobotainfo in TV IDEA spregovorila tudi o načrtih za nekatere občinske nepremičnine, ki so nujno potrebni prenove.

Kaj bi storila s Hartnerjevo vilo, ki velja za eno najbolj prepoznavnih zgradb v Murski Soboti?

Oba proti rušitvi, zavedata se tudi zgodovinske vrednosti

Hartnerjeva vila je del načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem. Pred nekaj meseci je bilo s strani občinskega vodstva pojasnjeno, da so z uvrstitvijo med zgradbe, ki so predvidene za prodajo, odprli možnost za javno zasebno partnerstvo pri prenovi, a hkrati vzporedno pripravljajo načrte, da bi vilo prenovili sami.

»Hartnerjeva vila je eden izmed prepoznavnih objektov v našem mestu in nisem naklonjen temu, da se vse zgradbe porušijo, ker dejansko mesto s tem izgublja tudi svojo dušo. Ostala mesta skrbijo za svoje markantne zgradbe in takšna je tudi Hartnerjeva vila, kjer se da urediti protokularni objekt.« Je bil uvodoma jasen Anželj.

O prepoznavnosti Hartnerjeve vile se strinja tudi Mešič: »Seveda o rušitvi te zgradbe je nesmiselno govoriti, ker je Hartnerjeva vila zgodovinsko zaščitena. Gre za eno lepših vil oziroma tega kar je zgodovinskega in to je treba obdržati in sem absolutno za to, da se to obnovi.«

V Hartnerjevi vili možnost sejne sobe

Anželj v Hartnerjevi vili vidi protokolarni objekt, ki ne bi bil samo za župana, temveč tudi za druge organizacije. V mislih ima tudi ureditev okolice in poročne dvorane: »Sem za to, da se Hartnerjeva vila uredi v en protokularni objekt, v kateri bo imel neko pisarno tudi župan, kjer bo neka manjša sejna soba, ki bo tudi na razpolago drugim, v kolikor bo kdo dobil neke visoke goste iz tujine.«

Kakšna bo usoda občinske stavbe?

Negotova pa je tudi usoda občinske zgradbe in sejne dvorane, kjer potekajo seje občinskega sveta.

»Vem, da je dal prejšnji župan zgradbo, kjer imamo seje, na prodajo. Prejšnji župan je kazal načrte za novo sejno dvorano že pred šestimi, sedmimi leti, seveda od tega ni bilo nič realizirano, samo lepe slike smo dobili svetniki,« je dejal Mešič.

Anželj rešitev za občinske prostore vidi v izgradnji novega upravnega centra, ki naj bi bil zgrajen na območju nekdanje ekonomske šole. To je v začetku leta od države kupil murskosoboški Imo-real.  

»V prejšnjem mesecu so že stekli sestanki. Murska Sobota rabi en upravni center, da so te institucije na enem mestu, da stranke ne hodijo po celem mestu urejat svojih zadev,« meni Anželj.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smukec1 (nepreverjen)

Anželj ne ven, če je gli prava pot, da država najprej proda državno premoženje zasebni firmi, ta zasebna firma pa nato to zgradbo v najem občini za plačilo najemnine zasebniku, v obliki upravnega centra?

hugiconb (nepreverjen)

Pa te gucijo naj je vse javno nej pa zasebno?

In reply to by smukec1 (nepreverjen)

kahlo.malo (nepreverjen)

vse javno, vse v dre..ku, SD v 30 dneh do specilaita zdravnika, tako njihov slogan. Nič narobe, če bi ga uresničili v preteklih 20 letih. Danes beremo v časopisih, v ZD LJ Polje zaprli vsa vrata ambulat. Državno zdravstvo deluje, če prej ne umreš.

In reply to by hugiconb (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bojo odplačevali kredit zasebniku, ko pa odplačajo je pa njegovo. Nej čudno ka gre fse f kurac.

In reply to by smukec1 (nepreverjen)

NaLEVOkrug (nepreverjen)

Upam, sa si občini Murska Sobota in Lendava ne bosta delali sramote in bo desna stran dobila odločen NE, kot že večkrat,...ZATO VSI VOLIT!
Si lahko obetamo svetlo prihodnost če bomo eni izmed redkih z "desnim" vodstvom?!?
Zaj pa veselo talat minuse, tiste redke ovce,...BEE

02... (nepreverjen)

kr neki. kot da ni druge opcije in če zmaga druga stran, boste vi nredili harakiri ali kaj. ohladi se malo. volici se naj odločijo. je pa res da pri SD bi lahko tudi kakšnega maldica dali pa bi bil enako dober ali slab rezultat. Anželj je dejansko po kvaliteti zelo slab kandidat. Mešiča ne poznam, deluje pa da ni nek zategnjen, kot človek.

In reply to by NaLEVOkrug (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

...ja te pa Anželi desno rokou pa desno nogou vkraj vreži...pa boš möu 100% levičara...

In reply to by NaLEVOkrug (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

Hartnerjeva vila de pa jama brez dna, ekonomsko je norc oudo, ka de jo lejko najemo ( verjetno je što zdigno kakšo provizijo ) ... namesto ka bi not spravli kakši podjetniški inkubator, nevladne organizacije, pa še kaj ... obstoječo stavbo obnoviti ... v toj draginji se ne zida ka če šparan ges more tudi občina

levisuao... (nepreverjen)

ustrezno in pravo vprašanje za oba kandidat.
Kaj mislite o izjavi ministrice Bobnarjeve, da Trajna preselitev je pomemben element solidarnosti s tretjimi državami. in kam bi jih vi naselili v MS?

asdasd (nepreverjen)

Kaj bi storila z Hartnerjevo vilo, ko dolgoletnemu tudi medvojnemu županu MS postaviti ustrezen spomenik in ga razglasiti za častnega občana MS.

gost 22 (nepreverjen)

Presenečanja ne de, oba sta preci ne zreliva za to funkcijo. Ampak Anželj je v prednosti, ka tej komunistov je ogromno v toj Soboti, pa do ga volili. Mešič lejko obeča ka de v Soboti nebotičnik napravo, pa še mankajočo obvoznico v kratkon časi, pa delovna mesta, za rdeče to sploj ne bi bilo pomembno.

anatalya (nepreverjen)

g. mešič naj prvo svojo retoriko in prezenco uredi, pa pol razmišlja o nebotičnikih

In reply to by gost 22 (nepreverjen)

Kukulellee (nepreverjen)

O komunistih blebeče nekdo šteromi je zapriseženi partijec iz Trstenjakove v Lj. idol. Mešič bo pa itak moral očo s sebof vzeti, ka bo njemi tanače davo.

In reply to by anatalya (nepreverjen)

slvkoso (nepreverjen)

naj rajši popravita sramoto ..... cesta MS Noršinci je prava sramota za MS občino in MT občino

black panter

Pa ta vila je podrtija,to naj prodajo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice