Predstavniki strank jasno o tem, kaj podpirajo in česa ne. Brez besed so odgovorili tudi na to, ali so za legalizacijo marihuane in obvezno služenje vojaškega roka, pa tudi, ali podpirajo predlog, da lahko istospolni partnerji posvojijo otroke.

Dober teden dni do volitev smo uredništva Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo ter televizija TV IDEA pripravili soočenje Danes za jutri, soočenje za prihodnje generacije. 

Mnenja so soočili Marjan Šarec, LMŠ - Lista Marjana Šarca, Tanja Fajon, SD - Socialni demokrati, Aleš Hojs, SDS - Slovenska demokratska stranka, Robert Golob, Gibanje Svoboda, Matej Tonin, NSi - Nova Slovenija, Luka Mesec, Levica in Zdravko Počivalšek, Povežimo Slovenijo.

Med drugim so se v soočenju predstavniki strank jasno opredelili, kaj podpirajo in česa ne, pa naj gre za obvezno služenje vojaškega roka ali legalizacijo marihuane. Kakšni so torej njihovi odgovori?

Zmeden odgovor Tonina o podpiranju vojaškega roka

Predstavniki strank so odgovarjali na nekaj hitrih, morda malce provokativnih vprašanj, ali pa lahko rečemo, na vprašanja, ki znajo razdvajati. In sicer z zelenim loparčkom za 'da' in rdečim loparčkom za odgovor 'ne'.

Na prvo vprašanje, ali so izkoristili turistični bon, so vsi predstavniki odgovorili pritrdilno, razen Aleš Hojs iz vrst SDS, ki očitno svojega bona še ni izkoristil. 

Podobno je bilo pri naslednjem vprašanju, ko smo predstavnike spraševali, ali so kdaj plačali kazen zaradi prehitre vožnje.

Tudi tukaj so skoraj vsi enotno odgovorili, da so že morali plačati kazen, pri čemer je izstopal le Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda.

Vedno razdvajajoče vprašanje o podpiranju vojaškega roka, predvsem v luči vojne v Ukrajini, se je izkazalo tudi na tem soočenju.

Med tem, ko sta Hojs in Počivalšek odgovorila pritrdilno, je za nekoliko zmede poskrbel obrambni minister Tonin, sicer iz vrst NSi, ki je odgovoril kar z obema loparčkoma, torej z 'da' in 'ne'. Na drugi strani pa vojaškega roka ne podpirajo v LMŠ, SD, Levici in Gibanju svoboda.

Mesec in Golob že uživala drogo

Tudi ob vprašanju o posvajanju otrok s strani istospolnih parov so se odgovori razlikovali glede na strankarski pol. Med tem, ko LMŠ, SD, Gibanje svoboda, Levca in presenetljivo tudi stranka Povežimo Slovenijo posvajanje podpirajo, pa so drugačnega mnenja v stranki SDS in NSi.

Kakšno mnenje pa imajo o legalizaciji marihuane po vzoru Nizozemske? V LMŠ, SD, Levici in Povežimo Slovenijo so na vprašanje odgovorili pritrdilno, v Gibanju svoboda in NSi legalizacije ne podpirajo, zanimivo pa je, da je Aleš Hojs odgovoril, da v SDS očitno takšno vrsto legalizacije delno podpirajo.

Predstavnikom strank smo postavili tudi vprašanje, ali so sami kdaj že uživali drogo. Skoraj vsi so odgovorili, da drog še niso uživali, sta pa bila morda najbolj iskrena Luka Mesec in Robert Golob, ki sta odgovorila pritrdilno.

Razdvajajoče vprašanje evtanazije

Na vprašanje, ali sami hodijo v cerkev, so pritrdilno odgovorili Zdravko Počivalšek, Matej Tonin, Aleš Hojs in tudi Marjan Šarec.

Da cerkve ne obiskujejo, pa so odgovorili Luka Mesec, Tanja Fajon in Robert Golob.

Do podpore evtanaziji v Sloveniji so se opredelili v stranki LMŠ, Levica, SD in Povežimo Slovenijo, med tem, ko evtanazije ne podpirajo v SDS, NSi in Gibanju Svoboda. Predstavnike strank smo povprašali tudi, ali so sami cepljeni proti koronavirusu, na kaj so prav si odgovorili pritrdilno.

Eno izmed vprašanj se je glasilo tudi: »Smo s tem, ko nismo govorili o stranskih učinkih cepljenja proti koronavirusu, od cepljenja dejansko odvrnili še več ljudi?«

Šarec, Fajon, Golob, Tonin in Počivalšek so na vprašanje odgovorili pritrdilno, Mesec je odgovoril neodločeno z obema loparčkoma, Hojs pa je odgovoril, da ljudi z negovorom o stranskih učinkih nismo odvrnili od cepljenja.

Foto: Branka Keser

Kradli že Hojs, Golob in Mesec

Na zelo zanimivo vprašanje, ali so sami že kdaj kaj ukradli, so Aleš Hojs, Robert Golob in Luka Mesec odgovorili pritrdilno. 

Povprašali smo jih tudi o letošnjem poletju, in ali so si že rezervirali dopust. Prav vsi predstavniki strank so odgovorili, da tega še niso storili, razen Marjan Šarec.

Skoraj pritrdilno so predstavniki odgovorili na vprašanje, ali so srečni. Val zelenih loparčkov je zmotil le rdeč loparček Roberta Goloba, ki je odgovoril negativno, torej, da ni srečen.

Za konec smo jih povprašali še, ali so se na katero izmed naštetih vprašanj zlagali, kjer so prvič vsi odgovorili enotno, in sicer, da se niso zlagali.

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Predstavnike strank smo povprašali tudi, ali so sami cepljeni proti koronavirusu, na kaj so prav si odgovorili pritrdilno.

Cepivo dela mikrostrdke v možganih in tako zmanjšuje IQ cepljenih.

dejan svinskooglavi (nepreverjen)

Sedi odlično 5 je rekla tovarišica

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

sava (nepreverjen)

Gda pa pitaš vse razne inštitucije na podlagi kerih znanstvenih dokazov forsejrajo cepljenje pa nema nišče nikšnih dokazov, nikšne dokumentacije, nika.. To vela tudi za ostala obvezna cepljenja (ošpice itd.) kera se forsejrajo prinas.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pfizer je predal dokumentacijo za začasno registracijo cepiva. Naštel je točno 1.280 stranskih učinkov.

In reply to by sava (nepreverjen)

0sdddd (nepreverjen)

Kdo hodi v cerkev? kakšno vprašanje pa je to?? a ni to osebna stvar in ločitev države od cerkev, kar se vedno derejo sploh ko jim to paše. Zakaj potem ni vprašanje kdo podpira gradnjo mošeje?
vprašamnja, ki niamjo veze s kvaliteto življenja posameznega slovenca. Kje je vprašanje, ki se dotika ljudi. Kdo podpira obvezno cepljenje? Kdo podpira uvedbo PCT in maske? in ne se izgovarjat na stroko, ker vsak imaj svoje mnenje. Medijo so največej zlo teh soočenje.

retete (nepreverjen)

Golob je odposlanec Jankoviča in del usklajene igre JJ, za privatizacijo energetike. zato ne bo soočenj v živo ena na ena. kdo je sploh ta Golob ki ne upa kandidirat v lastnem kraju? ga predobro poznajo

domači kraj (nepreverjen)

Ge je Janšov domači naslov? Na volišče ide v okolici Velenje ge ma stalno prebivališče, kandidejra pa v volilnih okrajih Grosuplje in Ivančna Gorica. Kdo je sploh ta Janša?????????

In reply to by retete (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

''SOOČENJE: Kdo hodi v cerkev''
PA KA JE TO ZA VPRAŠANJA??? A STE FUKNJENI???

AJDE IMEJTE JAJCA IN VPRAŠAJTE KDO JE ZA GRADNJO VEČ MOŠEJ V SLOVENIJI!!!???

Muftič (nepreverjen)

Ka zidarski majster si?

In reply to by realnoo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Lahko bi jih vprašali tudi, če so imeli kdaj uši.

RTRTRT (nepreverjen)

Gremo Golob

gvinte rejže (nepreverjen)

Golob de Janši tak gvinte vrezo tak kak še nišče do zdaj. Pa tudi vsen ostalin strankan kere do zaradi Goloba zgubile volilce zaradi svoje pasivnosti in omogočanja Janši ka uniči Slovenijo v zadnjih dveh letih.

In reply to by RTRTRT (nepreverjen)

švas (nepreverjen)

golob se bo fejst vs*al ne pa kume gvinte vrezo, taki lolek je kak šarec, lejvi kak motika. Nemamo mi v tej Sloveniji sreče, ker toti levi ne najdejo nič pametnoga kadra!?

In reply to by gvinte rejže (nepreverjen)

jakaracman (nepreverjen)

švas, golob de se rejsan vsral, ampak de to enomi čelavomi direkt na plešo!!!

In reply to by švas (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Maš prav, ka levi ne najdejo oz. ne spravijo vkup pametnoga kadra. Kar je zelo žalostno. Še bole žalostno pa je, ka je za državo pa državljane tej slab levi kader še itak večkrat boukši kak SDS...

In reply to by švas (nepreverjen)

prkič (nepreverjen)

ne želi nam goloba, te smo gotovi

In reply to by RTRTRT (nepreverjen)

Yude (nepreverjen)

Že smo gotovi!

In reply to by prkič (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pa kak lejko podpejrate goloba, aja ka ma 45.000.09 EUR plače.l??? Bravo, samo ja nede jansa. To je slovenski razmišljanje

In reply to by RTRTRT (nepreverjen)

nejkul (nepreverjen)

Če mo izključavo kandidate po ton, kelko što služi, če ma kaj nepojasnjenoga premoženja, če ma sploj kaj premoženja in če je njegova plača zaslužena, te so mi edini kandidati tistih strank, šteri majo 1% podpore ali še menje. Pa Šiško je na prvon mesti. Četudi valda dobi lepo socialno podporo, je to večkrat menje penez na moje stroške kak vsi sedanji poslanci...

In reply to by . (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Baje golobe jedo Italijani
V Ljubljani pa baje pse jebejo
Kam gre ta svet
U kuratz

economy (nepreverjen)

Enostavno je.... če de Golob vodo državo tak kak je vodo svoje podjetje de nan dobro šlo.... če de pa Janša gda vodo kakšno podjetje tak kak je vodo državo pa de njemi podjetje v mesci dni bankrotejralo. Samo glede na to, ka Janša nigdar še neje ene ure delo v gospodarstvi mislin ka bi bilo z njegovin podjetjon konec v tedni dni.

čarni vrag (nepreverjen)

Šarec nemre skriti, da je njegov skrajni domet, špilanje komedijanta na gasilskih veselicaj. Kje pa je naš prekmurski komedijant Vanek, moj ati. V 4 letaj, ka je špilo izbranca naroda san ga samo enok čul, ka je nekaj naklado v parlamenti. Edino ka je on zrikto za Soboto je semafor pred drugo osnovno šolo. Uspešno zeza voznike, povzročo pa je že najmenje eno prometno nesrečo.

RTRTRT (nepreverjen)

Janša pa mesečno pokradne 100 000 evrov

jakaracman (nepreverjen)

RTRT.... pa toga tij njegovin vernikon nikoli ne dopovejš!!
Ja, pa NARODI DA, tou je važno: boni, bonboniere,..... somari pa ne vejo, ka do to vse kruto nazaj zdavali z velkimi obrestmi!

In reply to by RTRTRT (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Dont care, ne izbiramo med prežvekanimi strankami več.

E- drugi pogled (nepreverjen)

Golob:
Ker ma več kot dovolj (prekritega) kapitala, si lahko ustanovi svoje podjetje. V politiki pa je novinec, pa bi bilo boljše
zanj in za nas, da ga ne bi videla. Tisti, keri so se mu pridružili, so to storili iz same špekulativnosti, češ, kjer
je golob bo tudi "perje" (pa ne za vse). Vsi, ki se kopajo v denarju, so lačni le še slave. Na političnem odru bodo
še bolj v središču pozornosti, bolj blesteli To, česar si tudi najbolj želijo.

jakaracman (nepreverjen)

drugi pogled..... pa ka to ti jajota opišavleš?? (nikdarsit.press)

In reply to by E- drugi pogled (nepreverjen)

Yxyxyx (nepreverjen)

Boljše novinec kot profi kriminalec

jakaracman (nepreverjen)

yxyx.... vej pa zato nej - zdaj bi lejko v Ukrajino telko orožja zašvercali, ka bi proračun do sitoga napunili!

In reply to by Yxyxyx (nepreverjen)

Nestabilnosti … (nepreverjen)

24ur/novice/tujina/nemci-zaradi-dodika-ustavili-100-milijonske-projekte.htm
swr de/eskalation-auf-dem-balkan-neue-gefahr-durch-alte-konflikte-
24ur/novice/tujina/dodik-bih-je-propadli-projekt-razhod-je-najboljsa-moznost.html

Lepec (nepreverjen)

Eni hodijo v cerkev, drugi pa se vozijo. Jaz pa verujem v Boga ne pa tudi v cerkev. NIKAKOR.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice