Foto: Mediaspeed
V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah na županskem stolčku ostaja sedanji župan. Pri tem ima njegova stranka 100 odstotno zastopanost v občinskem svetu.

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah na županskem stolčku ne bo prišlo do spremembe. Sedanji župan David Klobasa je osvojil nov mandat, pri tem mu je podporo izkazalo 84,67 odstotkov volivk in volivcev. 

S tem je prepričljivo ugnal edinega protikandidata Draga Lipiča, ki je prejel 15,31 odstotkov glasov.  

Vseh 'županovih 11' v občinskem svetu

Ob tem ima novi stari župan še dodaten razlog za veselje. V celoti je bila namreč izvoljena županova lista. 

»Absolutni zmagovalci,« je ob tem na svojem Facebook profilu zapisal Klobasa: »Vseh županov 11 je zmagalo.« 

Kot je za Mariborinfo povedal Klobasa, so na takšen rezultat zelo ponosni: »Predvsem pa to kaže, da nam ljudje zaupajo in da smo izbrali prave kandidate tudi za občinski svet.«

100 odstotno zastopanost v občinskem svetu bo tako prihodnja štiri leta imela stranka Nova Slovenija – Krščanski demokrati. 

V občinskem svetu bodo v prihodnjem mandatu odločali Smiljan Fekonja, Anita Robič, Andrej Klauzner, Nada Duh, Branko Družovec, Natalija Roškar Nedok, Janez Rebernik, Jože Selinšek, Simon Kos, Ksenija Kurnik in Milan Anžel.

»Močna podpora in izvolitev vseh kandidatov Županove liste omogoča, da delujemo brez pristajanja na politične igrice opozicije, izvajamo obljubljeno in za svoje, tudi najzahtevnejše odločitve v celoti prevzamemo odgovornost,« sporočajo. 

»Razvoj Svete Trojice je tako hitrejši, kar smo v preteklem mandatu tudi dokazali,« še dodajajo. 

V občini visoka volilna udeležba

Ob tem so lahko v Sveti Trojici v Slovenskih goricah zadovoljni tudi z volilno udeležbo. 

Volitev se je udeležilo 68,54 odstotkov občanov, kar je visoko nad povprečjem Slovenije. 

Svoje glasove je, po zadnjih podatkih Državne volilne komisije, oddalo le 47,47 odstotka volilnih upravičencev. Gre za drugo najslabšo udeležbo na lokalnih volitvah v zgodovini samostojne Slovenije. 

Slabša volilna udeležba je bila le na lokalnih volitvah leta 2014, ko je glasovalo 45,22 odstotka volivk in volivcev.

Klobasa: »Take zmage so pomembne na volitvah«

»Ponosen sem na naše občanke in občane,« pravi Klobasa. Dodaja, da so leta 2018 imeli najvišjo udeležbo v državi, takrat je glasovalo 81,02 odstotka volilnih upravičencev. Meni, da letos marsikdo, ki je bil prepričan v njegovo zmago, ni šel na volitve, ker se jim je zdelo, da to ni potrebno. Zaradi tega, da je bilo strah slabše udeležbe.  

»Take zmage so pomembne na volitvah,« dodaja Klobasa: »To pomeni, da je več kot polovica občanov izrazila, da delamo dobro.«

Ob tem se je Klobasa zahvalil vsem volivkam in volivcem in vsem, ki so mu v času kampanje in prvega mandata kakorkoli pomagali. 

Popolna oblast še v dveh občinah

V bližnji občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah je slavila aktualna županja Darja Vudler Berlak, ki ni imela protikandidata. 

V sedemčlanskem občinskem svetu bodo vsi svetniki člani njene Neodvisne liste skupaj za ljudi! 

Župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič na tokratnih volitvah ni imel protikandidata. Absolutne oblasti je že vajen, saj že zdaj v sedemčlanskem občinskem svetu sedijo le predstavniki njegove liste Stanko Ivanušič in skupina volivcev. Tako bo tudi v prihodnjem mandatu. 

Komentarji (4)

Lalika (ni preverjeno)

Za te novice obstaja ovtar. To je prekmurski portal.

ejni (ni preverjeno)

Glej ga glej Janez je tudi notri. Zaj de te na zbore hode pa fehta. " Eee boš ti meni lupčeka dala?" Te bon jas za tebe zeleni kartončkek dvigna hahaha

Alesss (ni preverjeno)

Žal je Klobasa v napačni stranki, glede na to da je gay.

Lalika (ni preverjeno)

Kdo pravi da je gay?
Baje nategne vse živo. Pravi svedercek... Takoj za franckotom..

In reply to by Alesss (ni preverjeno)

Starejše novice