Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Trenutno je v nekaterih občinah še vedno v teku štetje glasov. Kateri kandidati pa so se že razveselili zmage?

Po trenutnem štetju glasov Murski Soboti kaže drugi krog županskih volitev. Tako se bodo 4. decembra občani Mestne občine Murska Sobota odločali med Damjanom Anželjem in Andrejem Mešičem. 

Kako je drugod po Pomurju?

V občini Hodoš si je z 57,98 odstotki glasov prislužil zmago komaj 29-letni Denis Tamaško.

Tako se je od županskega stolčka poslovil Ludvik Orban, ki je prejel 42,02 odstotka glasov. 

Apače

S kar 83,35 odstotki glasov je v občini Apače pometel s konkurenco Andrej Steyer. Renato Flis je pridobil zgolj 16, 65 odstotkov glasov.

Kobilje

V občini Kobilje je s 76,54 odstotki glasov zablestel Darko Horvat in tako porazil Mateja Bukovca, ki je prejel 23,46 odstotkov glasov. 

Gornja Radgona

V občini Gornja Radgona je bil tesen boj med Davidom Roškarjem, ki je pridobil 43,44 odstotkov glasov, in Urško Mauko Tuš, ki je prejela 35,25 odstotkov.

Tako se bodo volivci 4. decembra ponovno odpravili na volišča na drugi krog lokalnih volitev.

Odranci

V županski službi v občini Odranci se bo v županski vlogi preizkusila ženska. S kar 67,44 odstotki prejetih glasov si je prislužila zaupanje občanov Barbara Ferenčak.

Mario Balažic je prepričal 27,54 odstotka volilcev, Sebastjan Brunec pa pičlih 5,02 odstotka. 

Radenci

Boj za županski stolček je bil tesen tudi v občini Radenci. S svojim mandatom bo nadaljeval sedanji župan Roman Lejlak, ki mu je 55,26 odstotkov volivcev zaupalo svoj glas, medtem ko je njegov nasprotnik Tino Žitek prejel 44,74 odstotkov glasov. 

Rogašovci

Drugi krog županskih volitev se obeta občini Rogašovci, v katerem se bosta pomerila Rihard Peurača in Martin Ficko.  

S 46,35 odstotki prejetih glasov je bila Richardu Peurači izkazana znato višja podpora volilcev kot Martinu Ficku, ki je prejel 28,96 odstotkov glasov.

Grad

Najbolj tesen boj pa je bil nedvomno v občini Grad, kjer si je zgolj s pičlimi šestimi glasovi razlike Cvetka Ficko priborila zmago.

Prejela je 50,35 odstotkov glasov volilcev, medtem ko je njen protikandidat Silvo Šarkanj prepričal z 49,65 odstotki. 

Šalovci

V Šalovcih je z veliko večino pridobljenih glasov zmagal Iztok Fartek, ki je prejel 69,15 odstotka glasov. Albin Gubič se bo s 30,85 odstotki prejetih glasov zaenkrat poslovil od želje po županski službi. 

Veržej

Tudi v občini Veržej so že prešteli vse glasove. Drugi krog županskih volitev bo potekal med Rastkojem Škrjancem, ki je prejel 42,05 odstotkov glasov in Dragom Legenom, ki si je prislužil 37,35 glasov. 

Gornji Petrovci

V občini Gornji Petrovci je največ volivcev uspelo prepričati Francu Šlihthuberju, ki je prejel 65,09 odstotkov glasov. S tem je premagal Bojana Potočnika, za katerega je glasovalo 34,91 odstotkov volivcev. 

Lendava

V Lendavi bodo volivci odločali v drugem krogu, v katerem se bosta za njihove glasove udarila Janez Magyar in Ivan Koncut. 

Magyar je prejel 48,81 odstotkov glasov, Koncut 28,28. 

Ljutomer

Županski stolček je z 62,78 pridobljeni glasovi obdržala Olga Karba. Ciril Magdič je prepričal 27,30 odstotkov volivcev. 

Moravske Toplice

V občini Moravske Toplice slavi Alojz Glavač, ki je prepričal 54,45 odstotkov volivcev. Drugouvrščeni Tomaž Gregorec je prejel 19,56 odstotkov glasov. 

Puconci

V občini Puconci bo drugi krog, v katerem se bosta udarila Branko Ritlop, ki je prejel 29,78 odstotkov glasov, in Uroš Kamenšek, ki je prejel 25,69 odstotkov glasov. 

Sveti Jurij ob Ščavnici

Drugi krog bo tudi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Udarila se bosta Andrej Vrzel, ki je prejel 42,17 odstotkov glasov, in Anton Slana, ki je prejel 31,11 odstotkov glasov.

Tišina

V občini Tišina s 58,15 odstotki prejetih glasov slavi Franc Horvat. Drugouvrščeni Miro Berke je uspel zbrati 41,85 odstotkov glasov.

Turnišče

Odločeno je že v občini Turnišče, kjer si je županski stolček s kar 83,13 odstotki glasov zagotovil Borut Horvat. Tina Hozjan Žižek je na drugem mestu, prejela je 16,87 odstotkov glasov. 

Velika Polana

V občini Velika Polana slavi Damijan Jaklin, ki je prejel 77,26 odstotkov glasov. Na drugem mestu je Zlatka Ternar, ki je prejela 22,74 odstotkov glasov volivcev.

Prav tako je znan izid županskih volitev v naslednjih občinah, kjer je kandidiral zgolj en kandidat:

  • občina Kuzma: Jožef Škalič,
  • občina Križevci: Branko Slavinec,
  • občina Cankova: Danilo Kacijan,
  • občina Razkrižje: Stanko Ivanuša,
  • občina Črenšovci: Vera Markoja,
  • občina Dobrovnik: Marjan Kardinar in
  • občina Beltinci: Marko Virag

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hshsh (nepreverjen)

Obcina Terme 3000?

😎😎 (nepreverjen)

Woooow Sobotainfo tudi druge volitve so bile??? Nej samo Horvat vs. Mesic?? Bogme no 😎

hoplaft24 (nepreverjen)

Iskrene čestitke prebivalcem Radencev...s takšno pametjo je verjetno precejšnja umetnost najti volilno mesto...

V Radencih bodo nepremičnine poceni. Ne morš imet za soseda nekoga ki je podpornik Leljaka, saj se ja ne da živet normalno.

Ja (nepreverjen)

Ja rezultat v Radencih taki kot je in bil tudi za pričakovat saj če pogledamo GIBANJE SVOBODA je kandidirala z kandidati, ki so pretekle štiri leta pluvali po županu ja in predvolilna kampanja iz njihove strani zastavlena enako potem pa se čedijo rezultatu.

In reply to by hoplaft24 (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Če bi lidgej bili pametni in načelni, bi pes ali pa najbole nesposoben nekaznovani človek v celi občini mogo premagati Leljaka. Kak lejko kak nešče, šteri more normalno delati za svojo preživetje in to po možnosti za minimalca, voli nekoga, šteri je večkrat obsojeni zaradi goljufij in dolguje več milijonov...

In reply to by Ja (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Pred nekaj meseci sem tule napisal, da ima Leljak zelo velike možnosti za ponovno izvolitev. Ker ga imajo enostavno ljudje po svoje "radi", da veliko dela na terenu... Zasuli ste me s kupom minusov.
Levi niste nič drugega delali, kakor pljuvali po županu in to se vam je maščevalo. Vse Leljakove "lumparije" in grehi iz preteklosti niso odtehtali tega, kar je delal in naredil v občini.
Gibanje svoboda je dobilo samo enega župana, celo Urška Klakočar Zupančič se ni prebila v Mestni svet v Ljubljani. Me res zanima, kaj "pametnega" bo povedal medijem.
So pa lokalne volitve pač volitve s svojimi pravili. Kako drugače razložiti res slab rezultat Gibanja svoboda, pa dokaj dober SD-ja, čeprav je stranka slednjih na državni ravni tik pred padcem v prepad, kakor se temu reče.

In reply to by tutu (nepreverjen)

BRAVO LELJAK (nepreverjen)

SVOBODA POPUŠILI STE IN ZDAJ LEPO TIHO BIT. Da vas ni sram svoboda, zadnji dan pred volitvami ste angažirali vso vašo mašinerijo, da bi očrnili LELJAK vidite NI VAM USPELO volivci niso nori da bi vam nasedali VOLILCI IMAJO VEDNO PRAV A TO ZA VAS V svoboDI NE VELJA ?

In reply to by hoplaft24 (nepreverjen)

hoplaft24 (nepreverjen)

volilci nejso inteligentni, ker če bi bili ga nebi volili hha

In reply to by BRAVO LELJAK (nepreverjen)

Hud strmo (nepreverjen)

V Lendavi kako lahko Ide naprej lopov magyar kateri noče pokazati transparentnosti priliva denarja iz tujine... Kje so pokradeni penezi g. magyar?? Občani želijo vedeti kje je vs pokraden denar!

ZA Hud strmo (nepreverjen)

DA TE NI SRAM ? IMAŠ DENAR ? KER LOPOVA BOŠ MORAL NEKJE DOKAZATI, PREDEN BOŠ GOBEC ODPRL. Ti si sigurno od svoboDE samo ta stranka je sposobna drugim deliti lopove, fašiste itd ne zavedate pa se da največ takih imate ravno v svobodi pometajte pred svojim pragom. NA TEH VOLITVAH STE REDNO POPUŠILI, še bolj boste ker je ljudstvo spoznalo vašo uber stranko.

In reply to by Hud strmo (nepreverjen)

Izgnanje (nepreverjen)

Ampak res, če g. magyar dela brez transparentnosti nima kaj iskat v Lendavi kot župan. Take pokvarjence in kradljivce ne bo volil nihče, edino njemu podobni kradljivci.

In reply to by ZA Hud strmo (nepreverjen)

Ujkann (nepreverjen)

Ti san živiš ali more što drüjgi še trpeti v tvoji bližini? Srčno vüpan ka nemaš družine.

In reply to by ZA Hud strmo (nepreverjen)

Izgnanje (nepreverjen)

Resnica nikoli je nej trpljenje, je pa za ene zelo visoka bolečina!

In reply to by Ujkann (nepreverjen)

čit, ne povej! (nepreverjen)

Bogibogme, Radenci de dobo nagrado.

Opazovalka (nepreverjen)

% udelezbe jasno pove, koliko ljudem pomeni lokalna politika 😝
In zupani, ki nimajo protikandidatov si domisljajo kak so do dobri, resnica pa je da je zupanska pozicija zelo bedno zasluzeni kruh 🤓

wiilll (nepreverjen)

Volitve bi morale biti obvezne.

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

ZA opazovalka (nepreverjen)

JA KOLIKO VOLIVCEV PA JE POTEM VOLILO SVOBODO IN GOLOBA ? 401.250 OD 1.700.000 ŠTEKAŠ ?

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

Ploskav (nepreverjen)

Janšo pa še menje. Štekaš?

In reply to by ZA opazovalka (nepreverjen)

Rikola (nepreverjen)

V radencaj so ga pa zmagali

Ja (nepreverjen)

Res je napredek viden.

In reply to by Rikola (nepreverjen)

sramota123 (nepreverjen)

Tišinski plivanoš bo še dalje lahko nadlegoval ljudi, ki mu niso po godu ali mu ne nastavijo ta zadnje ko se mu sprdne. Sramota za tako občino, da ne premore toliko pameti, da bi ga poslali na smetišče zgodovine.

.....90p (nepreverjen)

Z veseljem bi ga, vendar ne za vsako ceno, ker vecjega sranje si ne zelijo.

In reply to by sramota123 (nepreverjen)

Uyyyyy (nepreverjen)

Po propadu golobistov je cas za odstop Goloba, ce ne pa vsaj glavnega koordibatorja za prekmurje. Mimogrede kdo je pri golobih to?? Verjamem da ni Horvat.

246890p (nepreverjen)

Mogoce ta 2.
TINE NOVAK (VO Murska Sobota 2)
SIMON DETELLBACH (VO Murska Sobota 1)

In reply to by Uyyyyy (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

Kaj bomo pa prekmurci z letečimi podganami.

In reply to by Uyyyyy (nepreverjen)

Gost24482 (nepreverjen)

Glavno ka golob popušo.....samo enga župana so dobile

grbanj (nepreverjen)

pa 300 svetnikov takoj za SDS KI JIH IMA 500 to je dober rezultat glede na to da je stranka od letos na političnem parketu pa če vam je prav ali ne

In reply to by Gost24482 (nepreverjen)

Daško (nepreverjen)

Ka sobotašimfo VAŠ kandidat nej prišo v drujgi krog ,zdaj že začate referedumske za vašo "svobodo"?

Begov (nepreverjen)

Ges resno vüpan ka vse tej zarukane komentare na sobotainfo piše ena in ista oseba, ker če sta že dva takšniva kretena, te nan boug pomagaj. Če vas je pa več, te je pa Prekmurje itak katastrofa.

KAJ PA BELTINCI ? (nepreverjen)

Popolnoma so zmagali SKUPAJ NE DELAMO in nobene stranke. Vse v redu in prav če v teh SKUPAJ NE DELAMO ne bi bili ljudje, ki so v vsakem mandatu v drugi stranki in dejansko samo "kaput obračajo" VERJETI TAKIM, KI DOSLEJ NISO NIČ NAREDILI ? Bog pomagaj BELTINCI.

žute šprijcer (nepreverjen)

Pouleg je Adžić, je nej se jasno?

In reply to by KAJ PA BELTINCI ? (nepreverjen)

SVOBODA, GOTOVO JE (nepreverjen)

Glavno je, da je SVODA POPOLNOMA IZGUBILA V SLOVENIJI OZ, NI NIČ DOBILA ha, ha, ha

Prekmurje 4ever (nepreverjen)

BRAVO LELJAK👏💪💪
SE PREKMURCI SMO ZA VAS... LEGENDA⚫️⚪️⚽️

Hahahah (nepreverjen)

Zupan obcine Hodos ze skrbi za cenzuro javnoga govora glede na to, ka je Sobotainfo zasitnaro naj se pod njegovin clankon izklope komenteranje. tak ka dragi Hodoscanci ze mate ka ste volili :) Pohvalno

Pfuj (nepreverjen)

Ce je lalek male denis

In reply to by Hahahah (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

ZAKOJ MATE POD DOLOCENIMI TEMAMI O ZUPANIH KOMENTIRANJE ONEMOGOCENO???
KA SE NORCA DELATE Z LIDI????

Niko i ništa (nepreverjen)

To so lokalne volitve in če radenčani želijo imeti takega župana z vso svojo pokvarjeno zgodovino, naj ga imajo.
Za mene taki prevarantje sodijo kam drugam.

vrag od vraga (nepreverjen)

Tito tudi bil pokvarjeni pa zapreti pa bil še predsednik države. V takšnih ustanovah se tudi prevzgojiš. Vedi to.

In reply to by Niko i ništa (nepreverjen)

gostaja (nepreverjen)

Samo to bom rekel. Oblast je zelo pokvarljivo blago, zato je treba menjati.

Deep (nepreverjen)

Leljak sta Hojs in Olaj, združena v eno maloumno osebo!
V tem primeru se maloumje potencira...
Spet bo lahko klical gasilce 🤡🤡🤡

odstotek (nepreverjen)

Zdaj pa pri vseh zgoraj napisanih običinah prosim dopište še procente volilne udeležbe. Hvala.

Nmms (nepreverjen)

Pa to ne moreš verjeti, Šlihthuber v Gp pa spet, zdaj je bil protikandidat, prejsnjic je bil, pa se nič ne premakne v drugo smer. V občini pa nobenega napredka, samo dolg.

ooop (nepreverjen)

pač takši lidje. ne vidijo pet metrov pred sebof. Glavno ka župan odi okoli pa se lepo smeška. Malo ženske stisne, malo poguči pa dobi glasove. Mlade pa tak odišli v različne smeri in jih boli za vse vkup. Tistih skoraj 6 miljonov duga in najbolj zadužena občina v sloveniji pa so itak "laži"

In reply to by Nmms (nepreverjen)

🤣🤣🤣 (nepreverjen)

Ce pa njemi bog pomaga. vejpa vsi znamo ka je povezani z Markovskin zupnikon 🤣🤣 Si delijo skupni dnk v familiji

In reply to by Nmms (nepreverjen)

KlempoX (nepreverjen)

Tisti ka gucite ka je Svoboda popusila se malo zamislite. Samo v Soboti so doubili najvec sedezov v mestnon sveti. Tudi drugje jih je ogromno lidij volilo. In to stranko kera je nastala letos spomladi. SDS in SD sta na sceni ze 30+ lejt pa sta marsikje dobili menje od Svobode. Tak ka ne ven ce je glih Svoboda popusila. To ka pa nemajo zupanov pa po moje niti neje tak strasno za prve volitve.

Jaranee (nepreverjen)

Haha radenčani so zmagali opet.

Prek (nepreverjen)

Horvat v Kobilju zablestel? A se hecate? V neznanju, drugače tak kali tako ne? Lutka za vse...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice