Slika je simbolična.
Sedaj smo nekaj tednov tankali cenejše gorivo, po napovedih, pa bomo že jutri točili tako dražji dizel kot bencin. Kakšne bi naj torej bile nove cene?

Po tem, ko se je gorivo pred dvema tednoma krepko pocenilo, predvsem dizelsko, pa naj bi po napovedih že jutri prišlo do novih podražitev.

Vlada bo namreč danes odločala o novih cenah goriva zunaj avtocest, pričakovati pa je, da bo liter dizelskega goriva dražji za približno sedem centov in se bo iz trenutnih 1,6 evra dvignil na približno 1,67 evra, kar bi pomenilo, da bo torkovo polnjenje 50-litrskega rezervoarja za nekaj več kot tri evre dražje kot danes, napovedujejo Finance.

Na črpalkah zunaj avtocest pa 95-oktanski bencin trenutno stane 1,35 evra, Finance ob tem napovedujejo, da bi lahko prišlo do čisto majhne podražitve bencina, in sicer približno za en cent za liter, a ob tem opozarjajo, da je ob visokih nihajnostih ocena otežena. 

Kot zadnje pa predvidevajo, da se bi naj podražilo tudi kurilno olje, za katerega liter bi naj od jutri odšteli šest centov več.

Cene se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah se medtem še naprej oblikujejo prosto na trgu oziroma jih trgovci določajo sami.

Komentarji (5)

ŽIVELA SVOBODA (ni preverjeno)

BRAVO SVOBODA ! Imamo najdražjo elektriko v EU, tudi cena goriva in plina smo med najdražjimi. Na svetovnem trgu je cena barela nafte 98 € ko je bila pred 2 letoma isto smo gorivo imeli po 1 € zdaj ko vlada svoboda in Golob pa je bencin po 1,65 € BRAVO VSI KI STE VOLILI, ZDAJ PLEŠITE. Naj mi noben ne piše, da se je Janša zadolžil ampak takrat smo državljani od tega nekaj imeli. Sedaj se je Golob v pol leta še bolj zadolžil (to vam mediji seveda skrivajo) pa državljani od tega nimamo popolnoma nič. Zdaj pa mi povejte pametnjakoviči kaj je boljše, da dobimo državljani ali pa pokradejo priskledniki vlade in goloba ( 8. marec, Metelkova itd ) Jebenti bando.

CUgrunt morala (ni preverjeno)

in to še ni vse:
- naslednji koraki. Da ne bo kdo mislil, da se bodo naši lgbtqiagnnf+ ustavili pri sedanjem družinskem zakoniku, sledi tudi, da bodo imele veččlanske zveze enako pravno zaščito kot 2-članske."

In reply to by ŽIVELA SVOBODA (ni preverjeno)

Teoretikzarote (ni preverjeno)

Nobeden jih ni izvolil vsake volitve so zlažirane in vnaprej so nastavljeni klovni 🤡🤡🤡

In reply to by ŽIVELA SVOBODA (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Svoboda ti je najbolja. Boljše ka te nekdo vsal dan drka.

In reply to by ŽIVELA SVOBODA (ni preverjeno)

Lublancan (ni preverjeno)

Se pač bolj splača imet benzinarja kot diselrja, a ne?

Starejše novice