Bralci Sobotainfo so nas v zadnjem času opozarjali na slabo stanje športne dvorane in atletskega stadiona na Osnovni šoli I Murska Sobota. Preverili smo, za kaj gre.

Na uredništvo spletnega portala Sobotainfo smo prejeli več komentarjev in pritožb glede domnevno nevzdrževane športne dvorane in atletskega stadiona na Osnovni šoli I Murska Sobota.

Slabo stanje športne dvorane in atletskega stadiona

Enega izmed komentarjev objavljamo spodaj: 

»Sobotainfo, prav bi bilo, če bi si kdo od vaših novinarjev ogledal nevzdrževan atletski stadion v okviru Osnovne šole I Murska Sobota, s slovito 300 metrov dolgo stezo. Prispevek s pripadajočimi fotografijami, bi zagotovo razkril vso bedo odnosa do kraljice športa v Murski Soboti.

Tekališče za skoke v daljino je že dolgo nevarno za uporabo, sektor za doskoke z mivko, pa je običajno preraščen s travo. Še veliko nevarnih mest preži na mlade atlete, tudi učence. Kot kaže, morebitne poškodbe pri uporabi stadiona nikogar ne zanimajo, niti tistih, ki na šoli poučujejo telesno vzgojo. Zares zanikrni in neodgovoren odnos.«

Podobno stanje naj bi bilo tudi v večnamenski športni dvorani omenjene šole. Tam naj bi bila poškodovana tla, nekateri bralci so pisali celo, da se parket v dvorani dviguje od tal

Kaj odgovarjajo na šoli?

Zadevo smo preverili na Osnovni šoli I Murska Sobota. Na njih smo naslovili naslednja vprašanja: 

  • Ste tudi sami že prejeli kakšne tovrstne pritožbe glede slabega stanja v športni dvorani?

  • Zanima nas za kakšne poškodbe športne dvorane gre ter, kaj bi radi uredili v sklopu popravila športne dvorane? 

  • Zasledili smo, da ste naročilo za zamenjavo tal v športni dvorani že podali na občino. Zakaj je bil postopek zamenjave tal začasno ustavljen?

  • Ali nameravate obnoviti tudi atletski stadion, nad katerim se pritožujejo občani (ta naj bi namreč, po mnenju bralcev, dotrajan, tudi nekoliko nevaren in pogosto zaraščen s travo)?

Kot nam je odgovoril Aleš Benko, ravnatelj Osnovne šole I Murska Sobota, se Atletski stadion in športna dvorana vzdržujeta sprotno v največji možni meri, pri tem sodeluje šola tako z Mestno občino Murska Sobota, kakor tudi z uporabniki (klubi in društvi).

»V lanskem letu smo nekaj pomanjkljivosti odpravili, ostale pa bomo skušali v prihodnje,« ob tem še dodaja ravnatelj.

Razpis za zamenjavo tal v športni dvorani

Se pa slabega stanja tal v športni dvorani sicer na šoli zavedajo in so na soboško občino že podali naročilo za zamenjavo tal. Tam so dodane tudi slike, kjer je vidno, da parket v dvorani dejansko odstopa od tal.

Zakaj pa je potem bil postopek zamenjave tal začasno ustavljen?

»Po ocenitvi stanja tal oziroma parketa v športni dvorani s strani strokovnjakov, smo v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota izdali javni razpis, v katerem je bilo po mnenju nekaterih nekaj pomanjkljivosti. V okviru tega se zato pripravlja nov razpis,« pojasni Benko.

Parket bo urejen v celoti

Ko bo nov razpis s strani občine izpeljan in bo določen izvajalec del, se bo tako v športni dvorani v celoti zamenjal parket, še razloži ravnatelj. 

»Popravilo oziroma zamenjava je namenjena ureditvi izključno v delu za izvajanje športnih aktivnosti, torej ureditev parketa kot celote (vključno s podkonstrukcijo in pripadajočimi elementi).«

Kaj pa bo z atletsko stezo?

Tla v športni dvorani bodo tako kmalu zamenjana in primerna za nadaljno uporabo, kaj pa bo torej z atletskim stadionom ob šoli, nad katerim se občani prav tako pritožujejo?

»Najprej je potrebno izpeljati ta projekt, nato bodo sledili novi. Atletski stadion je bil v celoti saniran v oktobru 2014, pomanjkljivosti pa sprotno odpravljamo.

Ker je zasedenost steze velika in se posledično pojavljajo nove poškodbe, so bile oziroma bodo te urejene v najkrajšem možnem času. Kar se tiče vzdrževanja okolice pa sem mnenja, da je le-ta sprotno urejena brez večjih odstopanj (nevzdrževanje, zanemarjenost okolice),« zaključi Benko. 

Komentarji (22)

angelvaruh (ni preverjeno)

Zato pa je ravnateljica odstopila. Naprej ona na odgovornost !

Bzhsbsv (ni preverjeno)

Ravnateljica je bila odstavljena.

In reply to by angelvaruh (ni preverjeno)

212 (ni preverjeno)

spremljat in upat na boljse

x23x (ni preverjeno)

Kaj pa delavnice za hišnike ? Že 10 let napol zgrajene ?

In reply to by 212 (ni preverjeno)

nejzavrvati (ni preverjeno)

212. ja dokejč se kdo ne poškuduje in te do se nači pogučavali-

In reply to by 212 (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Zakaj so objekti v takem stanju? Niso še dobili okrožnice iz ministerstva za šolstvo in šport, kjer bi pisalo, da je objektne potrebno vzdrževat.

Meeeeeeee... (ni preverjeno)

Ministrstva....

In reply to by afta he (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Verjetno na šoli nimajo zaposlenega za vzdrževanje odgovornega človeka. Če čakajo na okrožnico, se objektom piše slaba prihodnost.

In reply to by afta he (ni preverjeno)

nejzavrvati (ni preverjeno)

sami izgovori v stilu "mnenje nekaterih da so pomanjkljivosti pri vlogi razpisa"! pa ge mij živimo? uzbekistan? pa te tou lejko vlačijo eno leto zaradi nekih pomanjkljivosti-v bistvu bi tou v poletnih počitnicah bilou vse zrihtano ali pri nas je še balkanska hitrost

Jenomene (ni preverjeno)

Velika zasedenost atletske steze? Vsak dan hodim mimo in stadion - pa tudi zunanja igrišča- je v glavnem prazen.

Xxxlll (ni preverjeno)

Te očitno ne hodiš ob pravi uri. Treningi so vsak dan in je kar puno dece na stadioni.

In reply to by Jenomene (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Ne glede na zasedenost, mora biti atletska steza vedno ustrezno vzdrževana in varna za treninge in tekmovanja.

In reply to by Jenomene (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Ocitno je nekaterim ki so na vodilnih mestih v javnih ustanovah prioriteta samo placa, zato se stavka vsako drugo leto.

Deep (ni preverjeno)

Eh, če bi že včeraj zamenjali parket bi bilo prepozno....

Za deco ide (ni preverjeno)

Ka pa če be vsi klube, štere koristijo telovadnico pa atletski stadion plačüvale normalno najemnino ali uporabnino?

Deca se gvüšno ne tušejrajo po telovadbe, "profesionalni" športniki pa sigurno. Isto tak se gvüšno bole ponuca parket od treningov kak od telovadbe šolske dicej. Če je tou šolska telovadnica in šolski stadion, naj tou tüj bou, če pa ščej štoj tirati svoj profesionalni šport, naj tou tüj pošteno plača, pa de znankar zadosta pejnez za vzdrževanje parketa, za segrejvanje telovadnice, pa za tou, ka gorijo reflektore na stadione do kejsnoga večejra.

gru (ni preverjeno)

Vse se da dogovoriti za mizo, ampak to je treba storiti. Kjer je volja, so tudi rešitve.

In reply to by Za deco ide (ni preverjeno)

x23x (ni preverjeno)

Točno kak si zapisal. Vem iz zanesljivih virov da nihče nič ne plača.

In reply to by Za deco ide (ni preverjeno)

Atletičar (ni preverjeno)

Osnovna šoula je opčinska, ka pomeni, ka je od vseh opčanof in od vseh športnih drujštev v opčini. Najemnina pa je neprofiterska,

In reply to by Za deco ide (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Izjava ravnatelja; "Atletski stadion se vzdržuje v največji možni meri".....Glede na zapisane opazke občanov, je taka izjava neresna in nerazumljiva. Verjetna je le v zimskem času, ko je površina stadiona prekrita s snegom. Dne 28.9.2022, je na stadionu potekalo ekipno tekmovanje za srednje in osnovne šole. Sektor z mivko za doskok - skok daljina, so učenci sami prelopatali, zrahljali neposredno pred samim tekmovanjem?! Ob tem je bilo treba sproti odstranjevati tudi travno koreničevje. Torej, bilo je potrebno le nekaj pridnih rok, ki so zadevo uredile namesto nekoga drugega. Tudi odskočišče - cona odriva, ni bilo ustrezno urejeno (dotrajana lesena vložna deščica, ki je že dolgo v takem stanju). Dejstvo je, da sprotno vzdrževanje ni prisotno in da vendarle gre za zanikern in neodgovoren odnos. Vsi si želimo dobrih atletov in atletinja, toda vse se začne že v osnovni šoli.

. (ni preverjeno)

Deca se tudi bunijo ali samo klubi ki si pejnaze talajo?

Atletičar (ni preverjeno)

Dokejč je stara ravnatelca bijla je tou se bilou vrejd zejto, zdaj pa nikši ijnaši delajo s šoulov kak pujca s praznin žaklon.

Sokoll (ni preverjeno)

Mi smo do pasa goli in bosi po lešu imeli fiskulturo in to tudi novembra in februarja pa nikomu ni smetala trava v pesku in vdrtinica na stezi.

Starejše novice