Slika je simbolična.
Nezadovoljstvo zaposlenih v podjetju Lek Lendava je vedno večje, zahtevajo ustrezno povišanje plač, napovedujejo pa tudi prekinitev dela. Kako odgovarja vodstvo?

Novartis v Sloveniji, v okviru katerega delujejo družbe Lek, Sandoz in slovenska podružnica Novartis Pharma Services, je podjetje, ki se med drugim lahko pohvali z nazivi 'Družini prijazno podjetje' in 'Najuglednejši delodajalec'.

Toda na naslov Sobotainfo smo nedavno prejeli pismo bralke, ki je zapisala, da so delavci v podjetju zlasti od odkritja napačnega obračunavanja plač lansko leto nezadovoljni, saj menijo, da so jim kratene delavske pravice.

Preverili smo, kako obtožbe o slabi delovni klimi in kratenju delavskih pravic komentirajo v podjetju.

Zaposleni v Lendavi naj bi se pripravljali na stavko, zahtevajo ustrezno povišanje plač

»Večina zaposlenih dela v treh izmenah, dela se tudi ob praznikih. Tudi v Lendavi, kjer se nahaja Pakirni center in Antiinfektivi so zaposleni nezadovoljni in želijo bojkotirati proizvodnjo,« je v pismu še navedla bralka.

Odnos in delovna klima v podjetju naj bi bila neustrezna: »Plače so minimalne. Z dodatki za nočno delo in izmensko delo ter izplačevanjem malice si lahko delavci povišajo nizke osnovne plače. Tudi odnosi in delovna klima v podjetju niso ustrezni, saj se na delavce vrši pritisk ter se jih ustrahuje

Na oglasni deski v podjetju se je nedavno pojavila okrožnica o organizirani stavki oziroma prekinitvi dela, nekaj ur za tem pa naj bi vodstveni kader dopis odstranil.

»Delavci se želijo izboriti za svoje pravice. Zahtevajo ustrezno povišanje plač, ki naj bo zapisano tudi v kolektivni pogodbi ter ustrezno deljenje ustvarjenega dobička,« je še zapisala v pismu in priložila fotografijo.

Zahteve delavcev, ki so omenjene na dopisu pa so: 

  • Takojšnje povečanje plač vseh zaposlenih za 15 odstotkov.
  • Vsakoletno usklajevanje plač z inflacijo vseh zaposlenih, kar mora biti zapisano tudi v kolektivni pogodbi.
  • Pravičnejše deljenje dobička.

Kako odgovarjajo v podjetju?

Dopis, ki se je pojavil na oglasni deski (vir: bralka Sobotainfo).

Plače naj bi se prilagajale vsako leto, uporablja pa se enak pristop kot v primerljivih družbah

V Leku plače temeljijo na tržni stopnji za podobna delovna mesta, osnovne plače pa naj bi se po besedah Mojce Pavlin, komunikacijskega eksperta farmacevtske družbe Lek prilagajale vsako leto.

»Plačni sistem v Leku d. d. je del kolektivne pogodbe in je sestavljen iz več elementov: mesečne osnovne plače, ki je višja od minimalne plače, regresa, božičnice, plačila za nadurno delo, dodatkov in plačila za delovno in poslovno uspešnost (bonus),« so zapisali s farmacevtske družbe.

Pri določanju proračunov se uporablja enak pristop, kot primerljive družbe, za osnovo pa se uporablja povprečje tržnih podatkov iz raziskav plač zunanjih ponudnikov.

V podjetju redno primerjajo svoj pristop s primerljivimi podjetji: »Glede na visoko inflacijsko okolje še naprej redno primerjamo svoj pristop s primerljivimi podjetji. Redno letno povišanje plač je odvisno od tržne stopnje, trenutnega konkurenčnega položaja v primerjavi s trgom, cenovne dostopnosti, dolgoročne vzdržnosti podjetja ter trenutnih poslovnih potreb.«

V podjetju si želijo odprtega dialoga za izboljšanje prihodnosti za vse

Pritisk opažajo tudi pri zagotavljanju zdravil: »Zavedamo se, da trenutne razmere pomenijo precejšen pritisk ne le na zaposlene, temveč tudi za delovanje družbe v smeri zmožnosti zagotavljanja zdravil bolnikom in pozicioniranja na trgu.«

»Zavezani ostajamo zagotavljanju konkurenčnih nadomestil na ravni tržne mediane ter ponujanju celovitega in privlačnega plačnega paketa, pri čemer sledimo dolgoročnim plačnim trendom in uskladitvam trga,« so za Sobotainfo pojasnili v odgovoru.

Želijo si odprtega dialoga: »Še naprej si želimo odprtega dialoga z vsemi socialnimi partnerji in zaposlenimi, da skupaj poiščemo odgovore na vsa vprašanja in dileme ter boljšo prihodnosti za vse.«

Zastavili smo jim tudi vprašanje v zvezi z napovedano stavko, vendar tega niso komentirali.

Komentarji (261)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proizvodnja (nepreverjen)

Place se bodo uredile, nihce ne bo imel manj, kot pravi ministrica Hojnik. Gospodarstvo, ki vse to omogoca pa cepla pod tezkimi pogoji in gara od minimalne place do povprecne. Vendar je se veliko druzb v Pomurju, ki ne dosega izplacil v Leku. Kdaj bodo tile rekli dovolj nam je in hocemo drugacno delitev izplena od dela in placevanje dajatev.
Vik in krig z Jansevo reformo dohodnine. Kako bo manjkalo 800 miljonov vsak bi nekaj dobil. Sedaj pa Mesec pravi reforma JS bo stala 800 miljonov. Nam delavcem pa novi harac, kot so rekli nekdanji nasi bratje.

Marija!PaFego (nepreverjen)

Luka Mjesec i Holob ta to uredila! BRATJJEEE NACIONALISTI…. PEJMO NA BICIKLE PROTESTIRAT… KAVC MAJSTRI….. greeemoooo

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

sem slišal da ne bodo delali več zdravil
da bodo delali puding

In reply to by Marija!PaFego (nepreverjen)

jaooo (nepreverjen)

pa kaj se cmizdrijo tej iz leka??? naj grejo drugam delat pa ne bodo imeli niti priblizno tak dobro placo kak v leku…

alojzios (nepreverjen)

aj ne joči peter

In reply to by jaooo (nepreverjen)

Zisku (nepreverjen)

Ti sploj znas kelko place majo v lek pakirnici? Pojma nemas.

In reply to by jaooo (nepreverjen)

Dejan12345 (nepreverjen)

Kere plače pa majo v leku 11 let delam tle i to leto končno bom ga zapustil,,place u pakirnice triizmensko delo mehanik 1350 bruto operqter 1250 minimalca v slovenije pa 1200...če ne bi bli zasavci trbovje pol lek bi ostal brez delqvci folk zasluzi na prevoza tko da se vozijo skupaj po 4-5 u en auto

In reply to by jaooo (nepreverjen)

janez janez (nepreverjen)

Dejan,
či delaš tak, kak si to napisal - te je žal še minimalac previsiki!!!

In reply to by Dejan12345 (nepreverjen)

MojTeGuro (nepreverjen)

Tudi jaz bom letos šel ker mi je zdravje na prvem mestu...Naj si v rit porine lek 150€ neto dodatka za izmensko delo. Pa odgovornot ki jo maoraš nositi za bogih 1250€ s izplačanimiprevoznimi, malico in nočnimi...

In reply to by Dejan12345 (nepreverjen)

Jura stublic (nepreverjen)

Glup si, poz.

In reply to by jaooo (nepreverjen)

Slovenijaaaaaa (nepreverjen)

Naj enostavno zapusti delovno mesto in gre drugam,tudi drugji zasluzis denar in nisi drek oz robot

C (nepreverjen)

potem gre lahko naravnost na zrsz in csd, saj pa ni služb, boljših pa tako ali tako ne. sicer pa delajo zdravila, naj vodstvu podtaknejo nekaj od česar se bodo lepo, optimistično počutili in bodo popustili zahtevam. malo za hec pač.

In reply to by Slovenijaaaaaa (nepreverjen)

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Farmacijo. Najhujši KAPITALISTI !!!!!!!!

Najvišje dobičke ustvarja farmacija.

To je že dolgo znano.

Zanimivo je brati odgovor vodstva.

Tipičen, sajenje rožic, izbiranje besed.

Napovedi stavke pa ne komentirajo.

Itak, ker ne smejo.

Upajmo, da bodo zaposleni dovolj enotni in vztrajni, da se tudi zavedajo, da so v teh časih nenadomestljivi.

Se bodo šefi hitro spametovali, ker vedo kaj pomeni izpad proizvodnje !!!!!!!

KoronaNATEG (nepreverjen)

Zastrupljajo lidij in jih delajo bolne ka te delo majo. NATEGUNTI! V ZAPOR Z VAMI VSEMIMI SODELUJOČIMI PRI KORONA NATEGU I PREVARI IN VAS RAZLASTNINITI! SATANISTI IZMEČKI DRUŽBE DNO OD DNA STE KRIMINALCI RETARDERANI!

In reply to by Lukčev Mesec (nepreverjen)

Zizikkk (nepreverjen)

sori ampak 15% višja plača je pa malce previsoka zahteva, po moje to ne bodo dosegli.

lopata23151245 (nepreverjen)

na 1200€ je 15% 180€

In reply to by Zizikkk (nepreverjen)

tunč (nepreverjen)

to je očitno mnenje pač ene zafrustrirane nedojebene babe. koliko sem seznanjen so bile plače vedno primerne in redno izplačane... ter kot se piše, polni regres, bonus, nadure,... kaj bi pa radi... če komu kaj naj ne paše lahko gre delat kam drugam... saj pa nikogar nikjer ne držijo...

ViliVili (nepreverjen)

tako je, lahko probajo kje drugje, dvomim da so podobni pogoji.. pa vseeno, verjetno se tüde njin tan, kak vsepovsede indre, pozna podražitev dobrin..

In reply to by tunč (nepreverjen)

alojzios (nepreverjen)

či bi mislili ka je tak lipou tan lejko idete probat delat.. pou vas ne bi zeli sploj ka nemate pojma o kon se ide hepani retardejrani..

In reply to by ViliVili (nepreverjen)

janez janez (nepreverjen)

alojzios,
ka je pa te za velke modrije tablete v tablice spakivati? Vej pa itak vse mašine delajo. Pa te za to nucaš doktorat iz farmacije ali samo malo hitrih prstov in nog?

In reply to by alojzios (nepreverjen)

vrag od vraga (nepreverjen)

Podražitev dobrin. Naj ne hodijo na Madžarsko kupovat, naj kupujejo doma.

In reply to by ViliVili (nepreverjen)

Gredol (nepreverjen)

to samo vodstvo pravi kaj vse dobijo-tako kot so jim kaaaaaaaaar 20 let napačno obračunavali..potem je vodstvu zel za verjeti, zaupati, aha. Sicer pa bi es morali višje plače glede na to da si tam marsikdo sfučka zdravje od vseh tistih kemikalij.

In reply to by tunč (nepreverjen)

Mercc (nepreverjen)

Lejko idejo delat v družini najbolj prijazno podjetje Mercatorr ali Tušš. Tan do mele nadpovprečne plače regrese in božičnice.

clovek ne jezi se

Mislin, ka to je pa par ljudi, keri so nej zadovoljni, ampak to ka mamo mi za plač tu, vsaj AI, se lejko primerja z Avstrijo. Tak ka ne pišite, če ste nej vidli plačilne liste.

Čupačups (nepreverjen)

Hmm, zanimivo razmišljanje in zahteve...Kako lahko delavec pričakuje deljenje dobička med zaposlene v delniški družbi...malce nepoznavanje delovanja podjetja. Sicer delno ja, lahko če je delavec imetnik delnic tega podjetja, skozi dividende. Sicer pa kolikor je znano, ima Lek nadpovprečne plače glede na primerljive poklice in branžo, je poznan po izplaču bonusa ali trinajste plače vsakemu zaposlenemu, visokega regresa in božičnice. Malo je firm, ki to v Sloveniji še znajo. A to ni deljenje dobička ali nagrade med zaposlene? Kar lep mesečni dodatek. Od vsega naštetega je zakonsko nujen le regres pa še to v višini vsaj minimalne plače in v obliki denarnega izplačila...veliko firm se niti tega ne drži in daje zaposlenim regres v obliki bonov, ki jih morajo potrošiti v firmi, kjer delajo (trgovci itd...).

Lajči53 (nepreverjen)

Zgleda ka eni Meseca pa Kordiša preveč poslušajo in senjajo o samoupravnon socializmi ali neka. Pa tista stisnjena pest na papirju. Definitivno podporniki Mesecove Levice. Še v teh par relativno dobro stoječih slovenskih firmah bi radi zganjali komunizem. Naj idejo v avstrijske firme lepit na oglasne deske stisnjene pesnice. Me zanima kak dugo bi jih Avstrijci prenašali.

In reply to by Čupačups (nepreverjen)

budale (nepreverjen)

bravo!! ci odstemo nocne lejko delas vseposede glede na placo.!

Lekovec (nepreverjen)

Clovek ne jezi se ti se zavedas ka mate vi prejk na AI 500 ali vec € vecje place za pol menje dela kak mi v pakirnici???
Tebi ne gusijo s kolicinami, urnin planon pa prestavitvenimi casi. Ti si lejko jajca čohaš pa te nobeden nede gnjavil tan prejk.
Ci je za tebe 1200€ dobra placa po 5+ letih dela za 3 izmene vredi te povej sto si ka ti cestitam...
Odnosi so pa tak dugo ze v kurci tu.
Vodstvo pravilo nekda ite, međimurci z avtobusi cakajo.
Ja, minoli so tej casi...
Pa ka je stari delavec, keri je ze nekaj firmi dal, naredil, odkril kakso izboljsavo vreden kak novozaposleni gi ne ve skak stroj v vidi oz ma isto placo...jaz pravin evo ti novozaposleni, delaj vejsi pa isto placani kak jaz...
Ci do se vodilni dale tak obnasali lendava vec kak 5let ne prezivi, s taksim vodstvon nej....

...... (nepreverjen)

ali prav razumemo, v pakirnici imaš 1.200 eur plače. Pakirnica. kjer vedno po istem koitu pakiraš izdelke v škatlo. Čisto dovolj za ta delovno mesto je da imaš osnovno šolo. zato je ta plača še kar dobra.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

budale (nepreverjen)

ne pametuj ce neves kaj se dela

In reply to by ...... (nepreverjen)

Lek (nepreverjen)

Pridi pa probaj pametnjakovič, bi se vsral gori ne pa spakiral kaj

In reply to by ...... (nepreverjen)

451 (nepreverjen)

Priporočam, da obiščete kakšno gradbišče in si pozorno ogledate kakšna dela se tam vršijo. O plačilu delavcev ne sprašujte, saj vas bo postalo sram, da razmišljate o stavki.

In reply to by Lek (nepreverjen)

238002 (nepreverjen)

Daj utihni Lekaš. Z osnovno šolo lejko delaš to ka delate vi v pakirnici. Ka mislite ka te meli takšne plače kak kemijski inženirji in doktorji farmacije v laboratoriju, kjer razvijajo zdravila? Spametujte se, če ne bodo vas vse zamenjali s hrvati, ki bodo srečni vaših plač.

In reply to by Lek (nepreverjen)

Dean23 (nepreverjen)

V pakirnem centru sem delal, kot operater in mehanik, gre za precej kompleksno in odgovorno delo, in nikakor ni primerno za nekoga z osnovno šolo, za samostojno delo moraš osvojiti precej znanja, ogromno je izobraževanj, za samostojno delo rabiš vsaj pol leta usposabljanja z mentorjem...Plače so vsekakor prenizke za delo ki ga opravljaš...

In reply to by ...... (nepreverjen)

1234674 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kompleksno in odgovorno delo opravlja na primer tudi medicinska sestra in je plačana isto ali celo slabše. Dajte se malo prizemljiti. Niste edini, ki delate.

In reply to by Dean23 (nepreverjen)

henj (nepreverjen)

medicinske sestre, ki delajo v izmenah imajo vse več kak 2.000 eur plače, či ne vejš!

In reply to by 1234674 (nepreverjen)

238002 (nepreverjen)

Dean, ne zavajaj. Kot da so vsi v pakirnici operaterji in mehaniki. Večina jih je navadnih nekvalificiranih delavcev. Saj pa v pakirnico Lek že zaposluje osebke z osnovno šolo pa hrvate, ki sploh ne razumejo slovensko.

In reply to by Dean23 (nepreverjen)

Klinsmann (nepreverjen)

Ne piši oslarij.V pakirnicah mora vsak operater presneto dobro obvladati vse pakirne linije na katerih se dela + še mnogo izobraževanja da se sploh lahko vklopiš v delo.Delo vzdrževalcev in mehanikov je še veliko zahtevnejše.In pakirna linija ni nek ubogi BMW po katerem bo šraufal vaš domač mehanik ampak postroj ki večinoma skupaj presega 2 miljončka € po vsaki pakirni liniji.Zamislite si kaka je odgovornost in tudi potrebno znanje vseh ki delajo s tako dragimi stroji da zapakirajo kvalitetna zdravila.Zelo dvomim da se to delo da primerjati z odgovornostjo tistih ki delajo na blagajni Tuš,Merctor ali z diplomiranimi pisarniškimi "fikusi".

In reply to by 238002 (nepreverjen)

24568 (nepreverjen)

Vi lekaši ste resno glupi. Mislite ka ste edini v industriji ka delate z dragimi stroji in odgovarjate za svoje delo? Pusti trgovke. Primerjaj se z drugo proizvodnjo. V enem Mitolu lahko celo tovarno raznese če eno tele vrže v kotel napačno dozo kemikalij. Plače iste. Dajte se malo izobraziti, ker si delate sramoto z vašim cviljenjem kak ste pomembni in izkoriščani.

In reply to by Klinsmann (nepreverjen)

Klinsmann (nepreverjen)

To pa je res argument vašega pomembnega dela - vsaka čast,šaslužite si vsaj 2000€ neto , ker če boste kaj narobe kemikalije zmešali bo šla firma v luft.No pri nas se prav hitro zgodi če bomo kake sestavine narobe zamešali bodo firmo enostavno zaprli in brez eksplozije bo 5000 ljudi jutri na cesti.

In reply to by 24568 (nepreverjen)

346690 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

1200 dobite za delo v pakirnici? Oprosti, ampak to je sploj nej slaba plača za takšno mesto. Seveda je nej bajni znesek, ampak marsikdo dobi manj. Za isto delo te samo v Avstriji več dobili.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Montažerko (nepreverjen)

Ej dečko lekovec. Pijšeš kak če ste vi edini v državi ka mate normo, izmene, tečne šefe pa dosti dela pa preslabe plače. No glede toga zadnjoga... gda san ge pred leti še delo v proizvodnji za tekočim trakom in izmensko san mel dosti slabšo plačo. Minimalno. Seveda vsakemu delavcu privoščim večjo plačo ali bodimo realni.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Mlinar (nepreverjen)

1200€ mesečno? Pa ka tumi falij?
Policaj, tehnik zdravstvene nege, vojak, gasilec, z primerljivo delovno dobo in troizmenskim lahko o takšni mesečni plači samo sanja. Da o bonusu, super regresu in božičnici niti ne bomo govorili. In koliko si po tvojem mnenju zasluži gimnazijski maturant, uradno brez poklicne izobrazbe, v lekovi pakirnici?

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Gredol (nepreverjen)

policija ima višjo plačo, kar sei ne zasluži, morala bi prostovoljno delati glede na to koliko škode napravi

In reply to by Mlinar (nepreverjen)

MojTeGuro (nepreverjen)

of tega odštej 120€ potnih stroškov, 150€ izmensko delo in 154€ za malico! Če gres delat brez teh dodatkov da si samo v jutranji izmeni imaš kakih 800€ in nekaj plače neto...v kateri prekmurski proizvodnjo imaš 800€ neto ko je minimialna bruto plača 1200€ bruto?

In reply to by Mlinar (nepreverjen)

dozi (nepreverjen)

1200€ BRUTTO!!!!

In reply to by Mlinar (nepreverjen)

dozi (nepreverjen)

brutto ok?

In reply to by Mlinar (nepreverjen)

ProLek (nepreverjen)

Kakšnih 1200€ to je malo mimo vsekano-ta se najverjetneje 50 km vozi pa malice ne je ka tolko ven dobi..pa 10 letih, če odštejem potne pa da malice ne jem, bi mi realno zneslo mogoče, res mogoče 1050€...če še slučajno dodatka za nočno ne dobim sem pod 1000€. Novozaposlenim nove pogodbe, jaz ga učim on pa večjo plačo kot jas. Izgovori z dvigom minimalne plače, a za mene po tolikih letih in trudu, pa znanju je pa dovolj minimalec oz pod ?. Veliko plačne razlike v podjetju...za isto delovno mesto, takšne plačne razlike da joooj-na principu všeč si mi-nisi mi všeč. Da o vseh sorodstvenih razmerjih pa navkrižju interesov se sploh ne pogovarjamo. Delovna klima zelo slaba-vodstvo zelo slabo, indirektno ustrahovanje, nalaganje še svojih nalog že preobremenjeni proizvodnji. Vodje ki so v proizvodnji so samo postavljeni kot orodje za vršenje zahtev nadrejeni, pa po sestankih, nič osebnega pristega odnosa/pristopa. Slojev vodij da glava peče-nobeden približno ne na strani delavca in niti približno ne človek do delavcev-višje vodstvo večinoma z MB, LJ...z zaničevanim odnosom, da smo lokalci neizobražena, neumna raja. Pa še bi se dalo naštevat. Je treba štrajkat ali pa je treba iti. Sprememba je potrebna tu.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

...939 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

da sem lastnik in tile nekaj jokajo, bi naslednji dan zaorel obrat v Lendavi, delavcem se pa zahvalil za sodelovanje in adijo. Naj razmislijo, ali bi raje šli v avstrijo na delo ali pa imajo 10 min do službe.

budale (nepreverjen)

ja ja zunaj jih caka 1000 je bilo vedno povedano. no pokazite jih zdaj?? ustrahovanje ze od nekdaj

Lidlen (nepreverjen)

Hrvati že čakajo, da vse v Lekovi pakirnici zamenjajo.

In reply to by budale (nepreverjen)

0099 (nepreverjen)

V Avstriji eti ob meji vsi delajo za minimalna 1250 €
Te pa odbijejo prevoz in malico pa na računu njemu ostane 900 € pa delati de mogo še do 65 leta.
Najboljši so tisti ki majo 5 let do penzion pri nas potem pa gremo v Avstrijo delat do 65 leta. Ha ha

Avstrijski delavec (nepreverjen)

Nej na pamet.place ob meji so ze od 1400 neto navzgor,v gostinstvi 1500 navzgor ker se avstrija sooca z pomanjkanjem delovne sile.1200 dobis za 30 ur dela.

In reply to by 0099 (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

strosek za prevoz lejko das v olajsavo in dobis povrnjeno...

In reply to by 0099 (nepreverjen)

Slovenijaaaaaa (nepreverjen)

Eni delajo za duplisko placo kak si ti napisala,pa se dtroske dajo v olajsavo tak dak da

In reply to by 0099 (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Placni sistem si je elita po osamosvojitvi prilagodila, v socializmu je bilo ( vsaj naj bi )razmerje med najnizjo in najvisjo placo 1-4 , tak da ce je hotel imeti npr. Direktor vecjo placo jo je moral dvignit tudi delavcu. V tem sistemu pa imamo predimenzioniran drzavni aparat, ki vsake toliko casa zahteva povisico, podjetja v katerih se pozvizgajo na delavce, saj za vodstveno elito vedno ostane dovolj denarja . Ce pa vzamemo na znanje da edino delavec z svojimi rokami zasluzi konkreten denar, je pa na minimalni placi od katere se izdvajajo se manjsi zneski za prispevke na racun zajamcene place od katere se upostevajo, ( razlika do minimalne pac ni obdavcena) vidimo zakaj ni denarja za zdravstvo, penzije. Tak da je enostavna resitev ( ki pa logicno eliti ne odgovarja) deficita v drzavni blagajni, dvig plac v proizvodnji. Je pa to utopija, ker neproizvodni sektor deluje kot parazit ki nespametno ubija svojega gostitelja!

Proizvodnja (nepreverjen)

Se enkrat na to temo. Nazalost skoraj vsi, ki smo malo starejsi imamo nelaj. Tezko je to pustit. Ne moremo narediti, kot Butalci, ko so probali iz oglja zlato delat.
Ce do strajkali, pa ze sedaj klubok dol za pogum.

Realnoo,. (nepreverjen)

ko bom velik bom delal v Leku

Lukčev Mesec (nepreverjen)

ko me bodo v politiki brcnili v rit bom delal v leki

In reply to by Realnoo,. (nepreverjen)

Iz Kamnika doma (nepreverjen)

ko bom popravil precvikano žičko na vodnem topi
bom delal v leku

In reply to by Lukčev Mesec (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

jaz bom pa šel v lek za šefa
in mi ne bo treba nič delati
ker se ukvarjam sa politika

In reply to by Iz Kamnika doma (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

marš bosanaec

In reply to by SLO (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

bosanaec te je naredu

In reply to by Jakove (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

ko boš ti velik
leka ne bo več
kupila ga bo Galenika beograd

In reply to by Realnoo,. (nepreverjen)

Tanja flasskon (nepreverjen)

ne
kupil ga bo Opankovič

In reply to by SLO (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Kupili ga bodo Hrvati
in to
Pliva Zagreb

In reply to by Tanja flasskon (nepreverjen)

Operater (nepreverjen)

V Lendavi je problem, ker je veliko vodilnih slabše izobraženih. Večina jih ima končano le srednjo šolo in takšni potem vodijo proizvodnjo in zajebavajo delavce kateri so povečini bolj izobraženi od njih. Zadosti pove dejstvo, da vodja kateri pride na linijo niti ne ve pozdraviti ali odzdraviti delavcu - obnašajo se kot vodje taborišč v 2. sv. vojni. Odnosi in komunikacija so na zelo nizkem nivoju. Ampak dokler je lahko vodja kdorkoli je težko pričakovati da bo šlo kaj na boljše. Nenehno ustrahovanje, pritiski, delo ob vikendih in praznikih so stalnica.
Plača pa za farmacevtsko industrijo zelo slaba: ko z delom v treh izmenah skupaj z malico in potnimi stroški dobiš 1.200€ ali pa še manj. Žal tudi veliko sodelavcev dobiva dodatek do minimalne plače. Napredovanj ni, ker po mišljenju vodstva imamo itak previsoke plače.

Če želite biti del novodobnega suženjstva, se nam pridružite v pakirnici v Lendavi, oglasi za prosta delovna mesta so vedno odprti, saj se odpovedi vrstijo.

Pomembno: Če ste iz sosednje Hrvaške imate prednost pri zaposlitvi.

Lidlen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne jokajte. Marsikje je še slabše. Sicer pa so tudi vam vrata odprta, da si najdete delo drugje. Nihče vas ne drži v suženjstvu. Vabljeni v Lidel.

In reply to by Operater (nepreverjen)

Lekovec (nepreverjen)

Tebe sigurno nebi v Leku meli ce niti pisati nevejs🤣
Lidel🤪

In reply to by Lidlen (nepreverjen)

Lidlen (nepreverjen)

Pameten Lekovec, tebe bo zamenjal en Hrvat, ki sploh ne razume slovensko. Že čaka, ko te odpustijo.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Lendava gre naprej🖕 (nepreverjen)

 👏👏👏„vsaka ti čast“👏👏👏

In reply to by Operater (nepreverjen)

Hapnak (nepreverjen)

kultura in odnosi med zaposlenimi so vsepovsod taki v lendavi, ne samo tu, na žalost. par km stran od tega mesta je že vse dosti lepše.

In reply to by Operater (nepreverjen)

Pištabači (nepreverjen)

Saj ste podpisali in prebrali pogodbe preden ste prostovoljno sprejeli delo? Ali? Če pa mislite, da vam kaj kršijo potem pa je naslov za vaše pritožbe inšpektorat za delo.

In reply to by Operater (nepreverjen)

45 (nepreverjen)

Obračati in zanašati se na inšpektorat ne prinaša delavcu pričakovanih rešitev. Škoda časa.

In reply to by Pištabači (nepreverjen)

Inverter (nepreverjen)

Pa dobro! Te pa mejte jajca, pa povejte kak rešiti to? Nej ka se zbadate tu, kak deca.
Šefi pa šefice se držijo kak pijanci plota, zaposleni se tužijo med seuf, dobre spakivajo, slabe pa morejo spakivati.
Te pa mejte te vaše über vodje, sami jih ščete oziroma neščete! Bojte hlapci, mejte kazni, ne pišite tu anonimno, ker na socialnih omrežjih je smrtna tišina, ker se vsi bojite!

Tak vse vidijo pa iščejo što bi lejko bil! Nemre biti dobro, če je tak kak je zdaj. To pa še že vleče v nedogled! Vsi znajo, familije, kolegi, sorodniki, zdaj še tu, tak ka mate šanso pa napravite spremembe.

Vsak si zasluži boljše pa več, posebej tisti ka so resno dobri pa se držijo na firmi! Nej samo v Leku, tudi drugje!

Pa srečno Kekec!

In reply to by Operater (nepreverjen)

MojTeGuro (nepreverjen)

Tako je...imamo 4 vodje izmene, delamo pa tri izmene, se pravi imamo jih 12 nepomembnežov ki samo šetajo po proizvodnji. Tolko so tam da ga lahko vprašaš za dopust , drugo pa tak nič, še zamenjave za malico ti ne more uredit, tak da si večkrat brez toplega obroka. Drugače pa pa razpored je vsak dan isti, vsak dan si na isti liniji, če pa vidimo da nekdo manjka se sami razporedimo in tistega nadomeščamo, brez da bi nam vodja moral to povedat! Lahko bi vodje delali od doma ker v službi so tak nekoristni! Te pa te še za 1180€ bruto j*** v glavo.

In reply to by Operater (nepreverjen)

144 (nepreverjen)

To je standard pri Leki, samo skrivajo, pa se lejpi kažejo. Ka mislite kelko strokovnjskov so natirali pred plandemijo? Nadomestili so jih pa s študenti.

ne pisite na p… (nepreverjen)

Ne pisite tisti ki ne veste o cem se gre. Ne mesajte antiinfektive s pakirnim centrom. ce eni pametnjakovici mislite da se v pakirnem centru samo pakira skatlice... resno? vsa cast za splosno razgledanost...
problem v leku oz. pakirnem centru je nesorazmerje med placami. kaj se dogaja sedaj je to da nehce ki pride delat sedaj (novozaposleni v leku vec nimajo minimalnih plac) v lek ima boljso placo od tistega ki je ze vec let v leku, ki ga uci in ima vsaj na papiru boljsi naziv.
z dvigi minimalne place se je izboljsalo stanje samo za novozaposlene. lek je dvignil lestvico samo spodaj. ostale je pustil na istem in s tem porusil sorazmerje med placami oz. razlicnimi delovnimi mesti.
dajte nehajte govoriti o avstriji. govorimo o podjetju ki je v sloveniji. ne delajte takoj primerjavo z drugimi drzavami....
skratka stanje ko je ne more dalje biti... ce se sedaj ne bo nic spremenilo v pcl se nikoli ne bo. trenutno vodstvo pa dela res vse v tej smeri(groznje, prodajanje buck, primerjanje nasih plac u zdravniki oz. javnim sektorjem- sramota) da bomo v kratkem vsi lendavi, ljubljani in mengsu ustavili stroje....

dajdaj... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kot je že eden prej napisal. Mislite, da ste vi edini v Sloveniji, ki morate dosti delati in bi lahko imeli večje plače? Sem jaz tudi delal v firmi, kjer so bili šefi katastrofa in sem jih poslal nekam, dal odpoved in šel drugam. Še vedno živimo v svobodni državi, kar se tiče izbire dela.

In reply to by ne pisite na p… (nepreverjen)

..che guevara.. (nepreverjen)

Danes manjka delovne sile na vsakem koraku in še huje bo.

Zato bi se delavci morali bolj zavedati svoje moči !!!!!

Nekoč so lahko delodajalci grozili in pravili, da drugi čakajo na delo.

Ti časi so mimo !!!!!!

Prihajajo časi in so že tukaj, ko bo delavec glavni !!!!!

Če kakšnemu kapitalistu to ne paše pa naj zapre dol !!!!!

Viva la ravolution

ime143 (nepreverjen)

Napiše se "viva la revolucion", ti revolucionarni genij. Lukec in Mihec imata res zelo močno volilno bazo. Metelkovce in polpismene srednješolce.

In reply to by ..che guevara.. (nepreverjen)

4r (nepreverjen)

Nekoč v zgodovini, je delavskemu "razredu" že prekipelo in zgodilo se je kar se je. O tem se zlasti danes ne govori, saj je za našo politično desnico to nekaj sprevrženega, nedopustnega, že zdavnaj popljuvanega, saj preveč spominja na rdečo barvo in delavske pravice. Danes je pač treba spoštovati "vrednote" kapitalizma, izkoriščanja, pohlepa, grabežljivosti in egoizma. Kot kaže, se bo moral počasi delavec začeti obnašati kot "hlapec Jernej".

In reply to by ..che guevara.. (nepreverjen)

Lekovec (nepreverjen)

Tisti ki pravite da samo dajemo manjse skatlice v velike pridite gor pa da vas vidim...
Kje so vsa ciscenja strojev, vzdrzevanja,nastavitve,pregledi izdelkov najmanj na vsako uro, stalna izobrazevanja, priprava strojev, preverjanje izdelkov ki se zapakirajo...
Se zavedate da delamo ZDRAVILA?
Ce jaz nasipam oz zapakiram napacne tablete v skatlice lahko nekdo umre zaradi tega? Saj smo FARMACIJA , ne delamo burekov tukaj ali prodajamo solate na blagajni v trgovini (pa ne ponizujem nikogar), ce nas eni vabite v lidl ipd...
Na koncu leta se pa vodstvo na sestankih hvali z rekordi, pobirajo nagrade ki se merijo v desettisoce evrih, dobicki firme v milijardah...sindikalista sem v 5letih videl 3x ko so bile volitve...kje si zdaj?
To delavce boli, MILIJARDNI DOBICKI, place pa malo visje od trgovke v hoferju...
Kdaj vam bo kapnilo da odgovarjamo za zivljenja?????!

Lidlen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Umiri se, mojster pakiranja v Leku. Zdaj se že imaš za več od trgovke in peka? S takšnim odnosom ne boš nič dosegel in na nobeni firmi te ne bodo dolgo prenašali. Aroganca pa taka.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Damir1982 (nepreverjen)

ajd se napusi k.....

In reply to by Lidlen (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

moja žena kontrolira kvaliteto kondomov v RISu - fabrika olafgumijev za tiste ki to ne veste
Tudi tam se gre za življenja
pa se nič ne pizdi kako jo jebejo
koliko mora delati
pa koliko mora pakirati
pa odgovornost
da ne zameša številk kondomov
To je podroćje zdravstva tu ga ni kaj za srat
ona ne prodaja burek
ona ima opravka z življenji
tak da ti LEKEC ne seri kako najebeš

In reply to by Damir1982 (nepreverjen)

Klinsmann (nepreverjen)

Ne piši oslarij.V pakirnicah mora vsak operater presneto dobro obvladati vse pakirne linije na katerih se dela + še mnogo izobraževanja da se sploh lahko vklopiš v delo.Delo vzdrževalcev in mehanikov je še veliko zahtevnejše.In pakirna linija ni nek ubogi BMW po katerem bo šraufal vaš domač mehanik ampak postroj ki večinoma skupaj presega 2 miljončka € po vsaki pakirni liniji.Zamislite si kaka je odgovornost in tudi potrebno znanje vseh ki delajo s tako dragimi stroji da zapakirajo kvalitetna zdravila.Zelo dvomim da se to delo da primerjati z odgovornostjo tistih ki delajo na blagajni Tuš,Merctor ali z diplomiranimi pisarniškimi "fikusi".

In reply to by SLO (nepreverjen)

srbine prdine (nepreverjen)

pa pakiranje kondomov
jeli ni to zahtevna operacija
I probavanje kondomov
jeli ni to zahtevna operacija
i tu se ide za život
ako kondom ne dihtuje
onda žena mora praviti splav
i ubije dojenčka
Vidite budale
kako zahtevna operacija je
kontrola kondomov
Pakiranje zdravila
je pravi mačji kašelj
nasproti testiranja in pakiranja kondomov

In reply to by Klinsmann (nepreverjen)

112211 (nepreverjen)

Hofer pa nema velke dobičke?

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Collymore
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Odgovarjate za življenja... Ahahahahahahahahahahahahahahahah, ahahahahahahahahaha, fala ka si mi polepšal den.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

Pištabači (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Marsikdo odgovarja za življenja in se ne joče na sobotainfo. Sicer pa pojdi delat v pekarno če misliš, da je tam dosti lažje delo.

In reply to by Lekovec (nepreverjen)

clovek ne jezi se
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To ka mate vi v Pakirnici tan rešujte.

Lekk (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lekovi so zadnji kere se lejko bunite. Dobite božičnico, pun regres in letno nagrado marca. Lek vam plačuje drugi steber in dopolnilno zavarovanje!
Za razliko od nas, ki smo zaposleni v drugih firmah, dobimo le regres brez vseh ostalih bonitet in ugodnosti, ki vam jih ponuja Lek

Lekovec (nepreverjen)

Me prav zanima kateri vodja si😉

In reply to by Lekk (nepreverjen)

njiva

Operativec, če je to vse res, ka si napisal, potem leko prideš delat v Panvita mir v Gornjo Radgono, pa boš videl, kakšno je stanje tu. Da se ne boste jokali.
Sicer živilska industrija, ampak,delo na 0 stopinjah, triizmensko ali pa samo nočno, ko si tam po 13 ur ali več, gajbe z izdelki od 10 kg, in tudi do 25 kg, celi čas, plača 174 ur, 50 do 70 € pod minimalcem z malico in prevoznimi stroški. Da ti ne govorim o pakirnici, kjer je še manj. Glavni akterji pa namesto, da bi izbolšali pripravo in plan dela, montirajo kamere in spremljajo dogajanje. Žalostno.

Lidlen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mojstri pakiranja v Leku ti bodo zdaj rekli, da je delo v Panviti dosti manj pomembno od njihovega in zato nimaš pojma. Ali nekaj v tem smislu. No upam, da so takšni preseratori v manjšini in da niso vsi v lekovi pakirnici takšni, ker potem se mi bodo že začeli njihovi šefi smiliti. haha

In reply to by njiva

O.B. (nepreverjen)

Tou nan šefi na sestankaj vtepavajo v glavo, ka smo odgovorni za življenja. Nej smo si delavci zmislili.

In reply to by Lidlen (nepreverjen)

Lidlen (nepreverjen)

Dobro so vas napumpali.

In reply to by O.B. (nepreverjen)

Clear (nepreverjen)

Če Pakirni center Lendava, kot edino farmacevtsko podjetje na svetu, proizvaja določeno inovativno zdravilo, ki je patentno zaščiteno in so od njega odvisni številni življenjsko ogroženi pacienti (predvsem onkološki bolniki), kako potem ravnanje zaposlenih naj ne bi neposredno vplivalo na življenja pacientov? Ena napaka, ki povzroči odpoklic takega zdravila iz trga, lahko pomeni zelo rizične zaplete ob menjavi terapije, v veliko primerih pa tudi smrt bolnika. Delo v Leku je odgovorno delo!

In reply to by Lidlen (nepreverjen)

zamislitese (nepreverjen)

Tudi delo negovalke je odgovorno. Da napačno zdravilo in lahko pacient umre. Pa so dosti slabše plačane kot vi. Ka ne bomo naštevali še vse druge slabo plačane in isto odgovorne poklice. Ne obstaja samo Lekov pakirni center lendava.

In reply to by Clear (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

negovalke ne dajejo zdravil
one pucajo ritke

In reply to by zamislitese (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

baje sestre pušijo
ponoči
in
podnevi

In reply to by SLO (nepreverjen)

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Od AVE ne kupim nič, ker je močno predrago !!!!!

In reply to by njiva

MojTeGuro (nepreverjen)

In ste tiho...te pa bojte tiho in delajte na mrazu za 70€ dodatka do minimalca...ali pa se bunite!

In reply to by njiva

Opazovalka (nepreverjen)

Ce je delovna klima zanic, toga dvig plac ne bo resil.

GorickE (nepreverjen)

Gnes den bi tak saki mel doktorsko plačo, pa saki ka ma 5 min časa bi bil šef pa svojo meglo pravo ...vacik pa neje se zlato ka se svete...

128 vil (nepreverjen)

prijavite mobing na dotične osebe, naj se menja vodstvo, če ni pravo. Dokler ni prijave ni ukrepanja.

ime143 (nepreverjen)

Ni časa. Treba delati revolucijo s stisnjeno pestjo.

In reply to by 128 vil (nepreverjen)

ProLek (nepreverjen)

Prijave za mobing se dogajajo na tedenski ravni...pa se nič ne spremeni-tak da...Farmacija.

In reply to by 128 vil (nepreverjen)

MojTeGuro (nepreverjen)

Mobing je že bil prijavljen na par vodij, ampak veš kak je vodje so zaščiteni! Ko jim nekaj pametnega nazaj zabrusiš samo glave dol dajo in pogled v telefon pa gas.

In reply to by 128 vil (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Po teh nekaterih komentarjih se vidi kaki bedaki smo delavci! Med sebo se stukamo pa gucimo da si nekateri se minimalca ne zasluzijo! Namesto da bi se vsi borili za visje place, pa to vsako leto, tak kot dela javni sektor in zdravstvo, pa jim fajn uspeva, kak enim delavcem ocitno ne kapne, od nasega zasluzka! Evo , pa te naj se sto pravi da nismo hlapci, če nam ocitno to lezi.

ime143 (nepreverjen)

Misliš, da imajo vsi v zdravstvu ogromne plače? Niso zdravstvo samo zdravniki pa direktorji bolnic. Sicer pa če si v privat sektorju si moraš višje plače priboriti pri delodajalcu pri katerem delaš. Jamranje na sobotainfo nič ne pomaga.

In reply to by Gees (nepreverjen)

janez janez (nepreverjen)

143, ne bom ti na dolgo pisaril;
samo to:
če koga zanima, kakšne so plače v zdravstvu, naj se sprehodi po parkir placu Rakičanske bolnice, pa de njemi vse jasno!!
covid dodatki pa so žal šli pa-pa; ali si mislil, da bodo večni oz. se bodo kar pretopili v "plačo"?

In reply to by ime143 (nepreverjen)

Brez komentara (nepreverjen)

Prvo bi se mogli doloceni delavci pitati ce znajo zakoj so sploj v Leki. Drugo kak drugo vsi znamo ka nagrad,bonusov itd itd v drugij firmaj niti priblizno telko nemajo kak v Leki. Zal pa je najvecji problem clovesko mislenje. Ka eden povej,to drugi dele nosi. Edni sploj nevejo ka podpisejo,za koj se ide. Mislin ka tej niti nemajo kaj iskati v taksi firmi. Ce bi vse tak slabo bilo bi naj tej dali odpoved pa bi bil mir. Zdaj pa s ten samo vse druge v drek porinejo. Zalostno.

Nebo iznad (nepreverjen)

Če kateri misli, da je tu tak velika plača naj pride, razpisi so odprti. Samo ka ne odbeži ko bo slišal za plačo, ker verjetno pričakujete eni tudi 1100 osnove in več. Bo precej manj vam povem, idite pa se presenetite.

fffffff (nepreverjen)

Zakaj pa ne bi ti šel ven iz Leka drugam delat? Če misliš, da je vsepovsod boljše. Idi pa se preseneti.

In reply to by Nebo iznad (nepreverjen)

obcan-9000 (nepreverjen)

Delo san tan 2 meseca pa vido takoj kakšo je stanje.

ime143 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Očitno si bil pameten in si rajši odšel. Ne pa zganjal proletarsko revolucijo s stisnjeno pestjo.

In reply to by obcan-9000 (nepreverjen)

Collymore

To so puntaši, eni te isti non stop, keri so zamenjali že vsaj 5 delodajalcof in je nindri nej vredi. Najti jih što so, pa je nagnati. Včasi de bouša klima.

Ćumela (nepreverjen)

Delo tan več kak pol leta pred par leti pa mi nej bilo jasno zakoj bi nehče tan osto 10 let ali še duže.

SVOBODA (nepreverjen)

Ko ti je sef 30 letni/ca kaj nima pojma o pojmi je zadosta...te pa delavce vo j...
Glede na dobicke, pa 3 izmensko delo je to slabo placana, saj jih ze v trgovinah ribnejo...bozicnica pa je samo mazanje oci, pa se to skupno nakazilo s placo, da jih bole davek drapne...manj zahtevna dela so bole placana...ustaviti dol stroje 3h pa da vidimo...sefi pa se vö mecejo z jahtami itd...vejpa naj ze ednok razmijo, ce ne bi bilo tak pridnih delavcov bi on doma v luft gledal...na polozaj pa prides ce si velki ritolizec itd...

šefica (nepreverjen)

Svoboda, pa tij nemaš pojma nej o davkaj še menje o vsem drugon. rajši daj odpoved pa pridi k nam delat, da jim v Leku neš več delal problemov... jarke kopat za wi-fi... to je za tebe

In reply to by SVOBODA (nepreverjen)

SVOBODA (nepreverjen)

Ocitno ti delas tam...obracajo se milijarde...1200 za 3 izmensko delo,potni pa malica...resnica boli...

In reply to by šefica (nepreverjen)

roflmao (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moren priznati ka gda san prečito novico san simpazitiral z temi delavci Leka. Te pa sem začel čitati nekatere njihove komentare tu gor. In ojoj. Kak če so uni edini ka majo odgovorno in zahtevno delo. Pa ka sploj ne omenjamo vse bonitete ka jih dobivlejo. Eh... težko vas zaresno vzemen. Rajši se vi z vašimi šefi pogučite pa pustite medije pri miru.

anoni (nepreverjen)

Smo se že pogovorili, ne poslušajo nas.

In reply to by roflmao (nepreverjen)

ime143 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če lepite po firmi marksistične plakate s stisnjenimi pestmi potem razumljivo, da vas ne poslušajo. Mogoče pa vas bo Mesec poslušal.

In reply to by anoni (nepreverjen)

Anoni (nepreverjen)

Že pred tem nas niso poslusali tako da...

In reply to by ime143 (nepreverjen)

Lekovec (nepreverjen)

Pridi in probaj...si dobrodošel😉

In reply to by roflmao (nepreverjen)

Olaamigo (nepreverjen)

Oča koula mažejo

Pistek10 (nepreverjen)

1200 z malico pa nočno je Nej niksa plača več dobijo marsikdo v.bolnici ma čistilka večjo plačo brez nočno

bajerišemotor (nepreverjen)

Čistilka ma 1200? Pa tij si blesavi

In reply to by Pistek10 (nepreverjen)

Pistek10 (nepreverjen)

Tu se gucij s vsemi dodatki malica potni in nočna 1200 pa želi dodatke kraj pa boš Vido pa Idi v bolnico kakšno čistilko pisat 50 let staro .minulo delo napredovanja malica potni in dodatno pokojninsko drugi steber pa te pametuj

In reply to by bajerišemotor (nepreverjen)

janez janez (nepreverjen)

Pistek10,
ne vidin razloga, zakoj nejdeš bolnico pucat!!

In reply to by Pistek10 (nepreverjen)

Triangelica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

lekovci sram vas naj bo, marsikod dela toliko ali še več kot vi za pičlih ali celo manj kot 500 €! se pa vidi kako bumbarji ste da date to v medij, namesto na inšpekrorat za delo ipd.

Frančekk (nepreverjen)

tukaj je že bilo dosti prijav na vse mozne institucije pa brez haska, kaj je pa njim ena mala kazen

In reply to by Triangelica (nepreverjen)

Komentarist (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa ka je to za enih dosad v ton leki? Bunijo se kak če jih bičajo v toj pakirnici. Lejko ste srečni ka še sploj rusi kupuvlejo od vas zdravila in imate delo.

Frančekk (nepreverjen)

Bičajo malo na drug način - psihično. Od Rusov smo pa najmanj odvisni. Zdravila rabi cel svet ne samo Rusi.

In reply to by Komentarist (nepreverjen)

bajerišemotor (nepreverjen)

Zdravila? Mislite večinoma na strup, ki ga pakirate in prodajate za vaše farmacevtske gospodarje? Ne, hvala. Ne bi delal za Lek pa če bi mi plačali 10k mesečno.

In reply to by Frančekk (nepreverjen)

Outside (nepreverjen)

Ena ka redno dobro kurce vle.....! Zdaj se vsaj več ljudi glasi kak na sestankih! Pa ja, vsak balonček poči, tudi ta je.

In reply to by Komentarist (nepreverjen)

Frančekk (nepreverjen)

samo tako se danes nekam naprej pride če dobro vle...😁

In reply to by Outside (nepreverjen)

bajerišemotor (nepreverjen)

Te pa probajte to taktiko. Mogoče van zvišajo plače.

In reply to by Frančekk (nepreverjen)

maršal broz (nepreverjen)

Nedaj se radnička klasa !!!!!!!!!!

Proleteri svih zemalja ujedinite se !!!!!!

Živela radnička klasa !!!!!!

Mito76 (nepreverjen)

Radnička klasa Lekova bo kot tiha mravljica še dalje pridno polnila škatlice in govorila zraven: ja gospod šef, takoj napolnim še eno škatlico in potem še eno, samo za vas šef.

In reply to by maršal broz (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

tako je
tako bo
in tako treba
Amen

In reply to by Mito76 (nepreverjen)

Analitik2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Analiza/povzetek komentarjev:
- 1200e osnovne plače (da o dodatek na delovno dobo ne govorimo)
- dodatek na izmensko delo cca 250e
- dobra 1 plača bozičnice in dobra 1 plača dobička, kar nanese dodatnih 250e (če razdelis na 12 mesecev)
- regres polni (2000e) glede na povprečno plača v sloveniji (ne samo 1100) - to ni zajeto v analizo
- dobiš 1700e bruto na mesec, cca 1200e neto
- polno plačilo malice 8,9e - predvidevam
- plačilo stroške prevoza
- plačilo v prvi steber za penzijo
- delo na enakih pogojih čez celo leto
- možnost izplačila oddelanih nadur - predvidevam
Bi rekel, da ni slabo. Kakšne so informacije iz drugih podjetij, da lahko primerjamo in vidimo kakšna krivica se godi zaposlenim v Leku?

bajerišemotor (nepreverjen)

Pozabo si dodati ka oni delajo najbole odgovorno delo na svejti... Pakiranje farmacevtskega strupa. Zato si zaslužijo več.

In reply to by Analitik2 (nepreverjen)

Persen (nepreverjen)

za dosti delavcev, ki so že več kot 7 let zaposleni se pri 1300 neto z vsemi dodatki konča. Plačilo za pokojnino, ki se je verjetno bomo redko dočakali pri teh vseh spremembah in vplivih pa boljše da ne omenjamo

In reply to by Analitik2 (nepreverjen)

Persen (nepreverjen)

pa da ne pozabim za 3 izmensko delo, brez dodatkov na izmeno bi verjetno rabili dodatek do minimalne plače

In reply to by Persen (nepreverjen)

persenovič (nepreverjen)

še 800 evri je preveč
ovi parkirni avtomati bi lahko dobili največ 500 evri
ker za 400 dela robot

In reply to by Persen (nepreverjen)

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Ne bluzi Analitik2 !!!!!!

Ne primerjaj Lek z drugimi.

Farmacija šteje dobičke v milijardah !!!!

Tudi delavci si zaslužijo pošteno plačilo !!!!!

In reply to by Analitik2 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice