Slika je simbolična.
Rok za dokončanje del na cesti Murska Sobota - Gederovci so ponovno podaljšali.

Kot smo že poročali, se je v letu 2021 začela težko pričakovana rekonstrukcija ceste Murska Sobota - Gederovci, dela na omenjeni cesti pa po več kot dveh letih še vedno niso končana.

Zahtevek za podaljšanje roka

Sprva je bilo predvideno, da bo rekonstrukcija ceste zaključena do konca leta 2022.

Župan občina Tišina Franc Horvat je na šesti redni redni seji občinskega sveta 6. junija 2023 svetnike obvestil, da je izvajalec vložil zahtevek za podaljšanje roka.

»Na osnovi zadnjega sestanka na direkciji za infrastrukturo je bil podan s strani izvajalca zahtevek za podaljšanje roka. Predlagajo, da se dela zaključijo 30. septembra 2023,« je povedal Horvat.

Prvo obvestilo o spremembi zaradi okoliščin, »ki jih skrben javni naročnik/naročnik ni mogel predvideti«, je bilo objavljeno 27. januarja 2023, takrat zaradi spremembe projektne dokumentacije v zvezi z dodatno kolesarsko stezo in zaradi dodatnega zavarovanja brežine potoka Debel.

Ponovno podaljšanje roka za izvedbe del

Direkcija za infrastrukturo je včeraj, 5. septembra 2023, na portalu javnih naročil ponovno objavila naročilo za rekonstrukcijo ceste Murska Sobota - Gederovci (Rankovci) od kilometra 3,650 do kilometra 10,900.

Javno naročilo je bilo objavljeno zaradi »potrebe po spremembi zaradi okoliščin, ki jih skrben javni naročnik/naročnik ni mogel predvideti«.

Obilne padavine poškodovale še nedokončana dela

Kot je zapisano med razlogi za spremembo, je podaljšanje roka izvedbe del potrebno zaradi spremembe projektnih rešitev za izvedbo Avtobusne postaje v Rankovcih ter zaradi »nadpovprečno obilnih in dolgotrajnejših padavin konec maja 2023, ki so poškodovale še nedokončana dela in ki jih je bilo potrebno popraviti«.

Na direkcijo za infrastrukturo smo naslovili vprašanja, do kdaj bi lahko bila dela na cesti končno zaključena. Odgovore še čakamo in jih bomo objavili, takoj ko jih prejmemo.

Komentarji (28)

mačmani (ni preverjeno)

alenka pač kak alenka....izgubila kompas

. (ni preverjeno)

Kastrofa je ta cesta gratala proti MS.
Čisto nepregledno zaradi te ograje, kera se blešči pa še trava za njo je nepokošena.

.. (ni preverjeno)

Mrtvih dirkačev, bo zdaj pač zaradi ograje več.

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Projektanta bi trbelo zaprejti za tou bob stezo pa še tistoga keri je dao zeleno luč za takšen projekt.

juda iškarijot (ni preverjeno)

Što pa je sposoben to bagro zaprejti .Nišče nikoli nej odgovarjal ge se pejnezi ki so bili namenjeni za odstavne pase na pomurski avtocesti

In reply to by . (ni preverjeno)

Anonimnež22 (ni preverjeno)

A se bi slučajno kdo upal vložiti zahtevek do penalov ali

juda iškarijot (ni preverjeno)

Tűdi v Rakičani so prosili za podaljšanje roka ka je strokovnjak Hoblja razlagal da v vzrok veter

bosman (ni preverjeno)

Zato ker se nabijajo aneksi in vso lepo kasirajo.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Investicije v javno infrastrukturo nimajo omejitev v vrednosti. Stanejo toliko kolikor izvajalec hoče, aneks na aneks. Čemu potem javni razpisi in ponudbe, če je končna cena povsem nekaj drugega in tudi rok izvedbe.

In reply to by bosman (ni preverjeno)

trg zmage

Mi navadni "smrtniki" verjetno niti ne sanjamo, kaj vse se izmišljuje? Kaj vse se podtika, kaj vse je res glede zamikov del?
Ampak, enkrat MORA biti mera polna! Enkrat MORA nekdo ukrepati in kaznovati odgovorne. Nikakor me nihče ne bo prepričal, da se kakšna težava ne more vnaprej predvideti, da potem ni takega zamika oz. zamude.
Pa tudi, pa tega ne bi hoteli, smo zanesljivo svetovni rekorderji v rekonstrukciji take ceste v dolžnini nekih enajst kilometrov.
In na koncu se čudimo, da smo gradili drugi tir nekaj desetletij, cestni križ še dandanes ni končan... Še dobro, da si nismo zamislili dirkališča formule 1 ali gradnje oporošča za jedrske podmornice v Sečovljah! Morda letalskega podzemnega oporišča pod Triglavom? To bi zanesljivo delali (beri sanjali v glavah) dvesto let!

realnooo (ni preverjeno)

SOBOTAINFO, RAJSI PREVERITE ZAKOJ BILA POTREBNA OGRAJA NA VECINI TE TRASE???!!! CESTA JE NEPREGLEDNA IN NEVARNA.

PALIK SE JE SLO DA SE CIM VEC DENARJA ZAPRAVI

Majkl2x (ni preverjeno)

Se strinjam. Tou prosim preverite na Sobotainfo!!! Ajdi raziskovalno novinarstvo. Pridobite pisno pojasnilo DRSI ali odgovornega projektanta. Pa nej ka bi gučali o varovanju vodnega vira slučajno 🤣

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Glgkfkfkfkl (ni preverjeno)

PIZDA VAM JE MATERNA ODSTRANITE OGRAJO IN JO ZMONTIRAJTE NA AVTOCESTI PIZDA VAM JE MATERNA RETARDIRANA!

Papaštrumpf (ni preverjeno)

Pa kak dugo do še znake 50 km/h meli postavljene, TAM KJE JE KONEC DEL!!!??'

rondo (ni preverjeno)

Resnica je da je občina Tišina bila proti izgradnji kolesarske steze med OMV in rondojem, kar je župan zagovarjal na sestanku v Gederovcih, ker hoče da turisti vozijo skozi Gederovce, obstaja zapisnik!!

Opazovalka (ni preverjeno)

Ce je to res, te ti zupan ni ravno gladek. Ceste, bilokaksne se delajo, gradijo so vedno JAVNO DOBRO (in ne interes posameznika!).

In reply to by rondo (ni preverjeno)

Majkl2x (ni preverjeno)

To ni res. Tedanjega projektanta se je obvestilo, da so v neposredni bližini ceste rezervoarji za goriva. Zidati gor na rezervoarjih pa ni dovoljeno. Rešitev je bila, da se kolesarje malo pelje v Gederovce in spodbuja turizem (igrala, kapela, možnost pri gostilni pivo spiti, počitek na kol. postajalisču ipd).
Tedaj je bilo govora o tem, da država nima keša za redni premik ceste južno saj bi zelo podražilo gradnjo tega odseka.

In reply to by rondo (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Na tej cesti se mi je (pred obnovo) dvakrat zgodilo, da sem skoraj imela prometno zaradi nekega divjaka, ki je prehiteval v skarje. Prej si se lahko za silo umaknil na bankino ali pa celo na njive, zdaj pa kam? Direkt v ograjo 😎

Cesta je dokaj nepregledna, postavite omejitev hitrosti na max 70km/h ali pa odstranite ograjo.

23su12 (ni preverjeno)

zato ka se nišče tu ne voze, lp

Dk (ni preverjeno)

Cilj vsake novogradnje je povečati pretok prometa pri nas pa delamo ravno kontra

Miki Mali (ni preverjeno)

Če bi Kitajci delali, že lani bi bili v Kopru, ne pa do Gederovec, tri leta, rekonstrukcija 8 km ceste??????

.. (ni preverjeno)

Če bi bila bole varna nebi nika pravo pa če se dela 10 let.

In reply to by Miki Mali (ni preverjeno)

trg zmage

Je ta cesta varna ali ne za avtomobile ne bi razglabljal. Avto vozim trikrat na leto, v to smer me pa itak ne vleče.
Motoristi so veliko protestirali in ni bilo haska. Za kolesarje lahko samo napišem, da so nas specialkarje spodili verjetno proti Krajni, Skakovcem, Puževcem... V tej bob stezi se je izredno nevarno voziti, kolesarska pa je itak vedno polna drobnega kamenja. To nihče ne čisti, malce ostrejši kamenček pa je že dovolj, da ti preluknja gumo. Kaj pomagajo te nove in stare kolesarske steze, ko od njih ni ravno nekega velikega haska.

In reply to by .. (ni preverjeno)

Troglič (ni preverjeno)

Taksš kak si ti mi najbole živec zdignejo. Mate namensko cesto za vašo rekreacijo, pa še to van ne folga. Kda te inok skapejrali ka je vožnja specialke rekreacija? Nemate kaj iskati na cesti, ge je polek kolesarska, sploj pa nej v štric. Baš me briga za tvojo gumo. Če si si kujpo biciklin, ka je nej primeren za naše ceste si si sam krif. Kupi si primernoga, al pa se odpelaj na velodrom pa tan guni v krogi. To je kak če bi si ge kujpo ferarija, te pa se buno ka so luknje, pa ka se nemren nigi 200 pelati, ker pač moj avto telko ide.

In reply to by trg zmage

trg zmage

Vidiš, meni pa grejo neznansko na živce ravno taki, kateri pišejo take. Kaj se pa potem avtomobilisti bunite zaradi te ograje? Vozite lepo 40 na uro in nevarnosti praktično ne bo. Zakaj si kupujete mercedese, pa BMW-je... kateri grejo krepko čez dvesto. Na kaknem sejmu v Novem sadu si kupite stare fičeke in stoenke, pa bo tudi ta cesta primerna za vožnjo.
Ja, kolesarjenje je za veliko večino rekreacija, to pa ne pomeni, da moramo biti deležni vsega najslabšega, torej tudi kolesarske steze posipane s kamenjem? Kot bi sedaj nekdo napisal, da nimamo pravice igrati rekreativno košarko v novejših telovadnicah, ampak samo na stari v II. OŠ ali OŠ I.?
Aja, a ti veš, koliko pokritih velodromov, če jih že omenjaš, je v Srednji Evropi? Reci in piši štirje, dva v Italiji, eden v Švici, za četrtega pa ne vem. Tisto sranje v Čački vasi pri Novem mestu v to število ne spada. Bil sem zraven, ko je Baloh postavil 4 svetovne rekorde v Italiji, eden je bil npr. tudi ta, da je v nekih 27 urah prevozil tisoč kolometrov. To je nekih štiri tisoč krogov.
To pa ni več rekreacija, ampak bedaku kot si ti nekaj dopovedati, tudi, da se vsaj v Sloveniji noben rekreativec ne bavi s tako vožnjo oz. treningi.
Upam, da ko boš šel iz hiše na pločnik malo trenirati nordijsko hojo v prvih metrih stopiš v neko luknjo in si zlomiš nogo... saj je za take vse dobro oz. sedi doma in se ne rekreiraj!

In reply to by Troglič (ni preverjeno)

Troglič (ni preverjeno)

To ge si bil ti vse poleg razlagaj svojin kolesarskin kolegon. Vozite razmeram na cesti primerno pa de vse ok. San ge ge omeno ka je cesta nepregledna? Ka me moti ograja? Ne, motijo me amaterski kolesari, z 2x premalin Jumbo Visma dreson, ka mislite ka ste na jebenon Touri kda se pelate od oštarije do oštarije. Mate namensko cesto, nucajte jo, kot je tudi zapovedano v zakonu o cestnem prometu.

In reply to by trg zmage

trg zmage

Velodrom si ti prvi omenil, pa v bistvu niti pod razno ne veš, kaj je to. Samo to sem ti hotel povedati, da pišeš bedarije. Vsaj meni to ne razlagaj, ker točno vem, kako izgleda sodobni velodrom in čemu je namenjen. Temu, kar ti pišeš niti pod razno. Moji kolegi točno vejo, kje vse sem bil zraven in tudi vejo, kaj je velodrom, tebi in podobnim pa samo hočem predočiti razliko med velodromom, cesto, downhillom in še čim. Da ne boš pač pisal nekaj, kar ti ni znano, skratka bedastoče.
Amaterski kolesarji smo praktično vsi, tudi Tropovčani, pa oroške, orhidejaši in še kateri. Če si v nekem klubu še ne pomeni, da si profi. Zdaj, če se jih nekaj vozi vštric (pa je taka vožnja pri večjem številu kolesarjev bistveno varnejša zaradi krajše kolone, ampak tebi...), ne posplošuj, nismo vsi enaki. Ti nisi nič drugega, kot en nevednež, kateri je kolo videl v izložbi, kolesarja pa na fotografiji. Če ne bi bilo tako bi razumel, da se mora kakšen predpis pač tudi kršiti, kajti točno se jih držati vsepovsod ni mogoče.
Imamo tudi kup avtomobilistov, kateri se pravil ne držijo, vendar to niso vsi. Je pa velika razlika: kolesarji, čeprav se peljejo tam, kjer po svoje ni dovoljeno ne ogrožajo praktično nikogar, dočim en divjak na cesti to počenja.
Tema je bila sicer ta nesrečna cesta, moje omenjanje preganjanja kolesarjev s ceste pa je bila povezana s to ograjo. Verjetno ga ni katerega tukaj, kateri ni proti, da se je to postavilo. Tudi kolesarji, pa se ravno masovno tam ni noben vozil. Na tej cesti sem bil letno mogoče dvakrat, že prej smo se je izogibali. Zato tudi ne razumem tak revolt res nekega totalnega nepoznavalca kolesarstva in verjetno še česa... npr. smisla rekreacije, zdravega življenja...
Toliko, zame je tema glede bicikla in te ceste končana, ti se pa prepiraj s kom drugim!

In reply to by Troglič (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

se pelas za cikliglisto 20kmh,ne mres ga prehiteti ka so naprej 3 ovinki ,nej pregledno
sami delate nevarnost za sebe ,za druge,vozke ceste ,avto ,tovornjak,pa glista

Starejše novice