Slika je simbolična.
Napad na plesalca festivala Front@ ni bil edini napad v mestu minuli konec tedna, je danes razkrila policija. Nekaj ur prej je skupina pred stanovanjskim blokom napadla in poškodovala še dve osebi.

Kot smo poročali 4. septembra, je v času festivala Front@, ki se je v Murski Soboti odvijal od 30. avgusta do 2. septembra, v soboškem mestnem parku prišlo do incidenta, v katerem so štirje neznanci napadli enega izmed udeležencev festivala.

V soboškem parku napadli plesalca festivala Front@

Na neprijeten dogodek je opozoril Matjaž Farič, vodja zavoda Flota in organizator plesnega festivala Front@, ki je s svojimi sledilci delil, kaj se je zgodilo v soboškem mestnem parku na tretji dan festivalskega dogajanja, 2. septembra, v zgodnjih jutranjih urah.  

V objavi na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da naj bi enega izmed udeležencev festivala napadli štirje neznanci, ki so od njega zahtevali denar in droge, nato pa ga naprej zasledovali in naposled tudi fizično napadli.

»Ko je ponoči zapuščal prizorišče v soboškem gradu, so sedeli na klopi na grajski ploščadi in prežali na žrtve. Od njega so zahtevali droge ali pa denar. Povedal je, da tega nima. Potem so mu sledili skozi park, ga na Trgu zmage dohiteli in zbili na tla. Izvil se jim je in pobegnil v hotel. Zjutraj je, seveda, odpotoval,« je zapisal Farič.

Farič ob tem opozarja, da glede problematike soboškega parka, in kako ta ponoči postane zbirališče »raznoraznih ljudi« s strani pristojnih organov po njegovih besedah še vedno ni zadostnih ukrepov:

»O tem, da je soboški park ponoči zbirališče raznoraznih ljudi, je bilo prelitega že nekaj črnila in porabljenih precej besed.

Ne pomaga, pomagale bi lahko le pristojne službe, ki bi v okviru svojih pooblastil tem dobro znanim nasilnežem pokazale, da tega ne morejo početi kar tako,« je še dodal.

Preberite še:

Soboška občina: »Da je do neljubega dogodka prišlo, obžalujemo, saj meče slabo luč na naše mesto«

Po objavi zapisa o incidentu v soboškem mestnem parku se je na novinarska vprašanja Sobotainfo včeraj odzvala tudi Mestna občina Murska Sobota.

Vodja kabineta murskosoboškega župana Vida Lukač je za Sobotainfo pojasnila, da o omenjenem incidentu niso bili obveščeni, ampak so za napad izvedeli šele preko medijev.

Dodala je, da se tudi na občini strinjajo, da tovrstni dogodki mečejo slabo luč na celotno mesto in občino in do njih ne bi smelo prihajati. 

»Da je do neljubega dogodka prišlo, obžalujemo, saj meče slabo luč na naše mesto in občino, kjer se trudimo biti gostoljubni, strpni in odprti do vseh,« je zapisala Lukač.

Preberite še:

Policija na ta dan v Murski Soboti obravnavala kar dva nasilna dogodka

Danes pa smo prejeli odgovore tudi od Policijske uprave Murska Sobota, kjer skrbijo za zagotavljanje varnosti na območju Murske Sobote.

Potrdili so, da so v noči iz 1. na 2. september v Mestnem parku Murska Sobota obravnavali nasilje nad udeležencem festivala Front@ ter hkrati dodali, da to ni bil edini nasilni dogodek v mestu na ta datum.

»Prvo nasilno dejanje se je pripetilo nekaj pred polnočjo 1. septembra 2023, kjer je skupina več oseb napadla prijavitelja in njegovega prijatelja pred stanovanjskim blokom. Med pretepom sta bili žrtvi lahko telesno poškodovani in sta naknadno iskali zdravniško pomoč.

Drug dogodek pa se je pripetil okrog ene ure ponoči 2. septembra 2023 v mestnem parku Murska Sobota. Skupina štirih oseb je pristopila do prijavitelja (udeleženca plesnega festivala) in ga spraševala po drogi in denarju.

Ko jim je odgovoril, da nima ničesar od omenjenega, ga je eden iz skupine udaril v predel glave, tako da je padel po tleh, pri tem pa ni zadobil poškodb oziroma bil drugače telesno poškodovan.

Žrtev je v razgovoru s policisti izjavila, da ni poškodovana in ne bo iskala zdravniške pomoči,« je za Sobotainfo pojasnila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota. 

»Policisti bomo storili vse potrebno, da bodo storilci ustrezno sankcionirani«

Soboške policiste smo povprašali tudi o tem, ali glede na število ekscesnih nasilnih dogodkov na ulicah Murske Sobote razmišljajo o uvedbi dodatnih ukrepov za zagotavljanje varnosti na območju celotnega mesta.

Predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota je pojasnila še, da v celotnem mestu Murska Sobota kot tudi v samem parku policisti že izvajajo različne oblike dela, ki se nanašajo na zagotavljanje varnosti, pri čemer sodelujejo tudi z drugimi pristojnimi službami. 

Bodo pa usmerjene aktivnosti nadaljevali tudi v prihodnje, saj je, kot poudarja Rauševa, njihov osnovni cilj zagotovitev ustrezne stopnje varnosti vsem občankam in občanom.

»Policisti vsakršna odklonska dejanja, še toliko bolj tista, kjer so prisotni elementi nasilja, strogo obsojamo.

Obenem bomo storili vse potrebno, da bodo storilci ustrezno sankcionirani ter vzporedno z različnimi našimi aktivnosti v čim večji možni meri takšna dejanja preprečevali,« je še poudarila Rauš. 

Komentarji (38)

. (ni preverjeno)

Pridejo na svoj racun nej se bojati. ;) samo enga noroga cloveka morejo srecati . Ker policija nic ne de napravila proti tomi .

Đako (ni preverjeno)

Policija stalno dežura

Gost55 (ni preverjeno)

V kafiču ali klimatizirni pisarni.

In reply to by Đako (ni preverjeno)

JA, JA (ni preverjeno)

To vam je svoboda, komunizem, levičarstvo vse pa ide v p.......... m......... Saj pa policija NE SME ukrepati vzgled vam je bilo norenje po Ljubljani . Pijtajte malo starejše, da so še miličniki bilij, takrat ni bilo tega ker so fasali huligani pa je bil mir. Saj pa to kar imamo NI POLICIJA to so taborniki, ki se bojijo lastne sence, pri nas je lahko vsak policaj ki ima osnovno šolo mogoče 1,5 m višine in 40 kg. Nekoč ni bilo tako.

sobo;ki slovenc (ni preverjeno)

pa nekoc je biu komunizem pa pravis, da tega ni bilo?? zjasni se !

In reply to by JA, JA (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

YU ni bila komunistična, ampak socialistična Država!

In reply to by sobo;ki slovenc (ni preverjeno)

sobo;ki slovenc (ni preverjeno)

jeste bogami, isto sranje druga preobleka.

In reply to by 3a (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Za take, ki ne ločite dreka od putra!

In reply to by sobo;ki slovenc (ni preverjeno)

54 (ni preverjeno)

YU je mimo in "diktatura" tudi! Danes je vendar demokracija in Bog ne daj, da bi policist koga "potipal" s pendrekom! Policisti so se spremenili v miroljubne "nune", kar napadalcem omogoča nemoteno agresijo nad občani. Tudi nasilje smo pobrali kot "vrednoto" zahoda!?

In reply to by JA, JA (ni preverjeno)

Stari sobočanec (ni preverjeno)

Če se što spomni policaja Martina. On je šou san na veselico pa sakše stepanje v red zel. Ne ven če šteri gnešnji policist san v uniformi vuepa f park.

23su12 (ni preverjeno)

seveda ka nej, gnes den je policaj vsaki ka ma 40 h na keden časa, samo to je važno

In reply to by Stari sobočanec (ni preverjeno)

Gost555 (ni preverjeno)

Vcasi je drugace bilo, brez telefonov kamer,…nej je problem ite v park oz kama inan, problem je ka nemres nic napravite, ka bi saki neka tauzo pa snemau in objavlau po splete. Vides, za to se nic ne da, ker vsake samo svoje pravice vijde. Najbokse ka policija caka pred parkon in gda de sto sceu skoze ite de sau policaj z njin.

In reply to by Stari sobočanec (ni preverjeno)

Statistik (ni preverjeno)

Ok, pravi novinar si zabeleži tedensko v koledar, da policijo povpraša če so "storili vse potrebno, da bodo storilci kaznovani"? In potem razkrinka te floskule policije (pa tudi moms) s katerimi se zadovoljuje današnji članek.

Statistik (ni preverjeno)

Za svetnike - razmislite o sedežninah na klopeh v parku. mogoče se bo tako kaj rešilo...

900303 (ni preverjeno)

Manj inkasanstva in več varovanja življenj državljanov. To bi naj bilo njihovo poslanstvo za kar jih tudi plačujemo.

jao (ni preverjeno)

Nitien lopof mi nede telko odneso kak mi je policija v vsej tej letaj hahaha, kda jih nucaš jij pa nega

vrag od vraga (ni preverjeno)

Ali pa pridejo prepozno.

In reply to by jao (ni preverjeno)

prav-ilo (ni preverjeno)

Če bi nej delo prekrškov, te ti nebi nič odnesli. Čistak san si kriv ka te kasejrajo, tak ka zdaj ne cvili za brezveze lolek eden.

In reply to by jao (ni preverjeno)

jao (ni preverjeno)

Ti razmiš kak samoironija deluvle ? lolek

In reply to by prav-ilo (ni preverjeno)

svestvoprekprokleto (ni preverjeno)

Glupan si izpadno in nikaj drügoga.

In reply to by jao (ni preverjeno)

tuncika

V Velenju nad vandale tudi s "pametnimi digitalnimi rešitvami". Kamere, kamere..................

233 (ni preverjeno)

in zato plačujemo službo policista, da bomo imeli kamere. V času milice ni bilo kamer in je vse delovalo kar zadeva javnega reda in miru. Kamere so samo oblika nadzora tistih, ki so itak poslušni in igrajo po pravilih.

In reply to by tuncika

čarni vrag (ni preverjeno)

»Policisti vsakršna odklonska dejanja, še toliko bolj tista, kjer so prisotni elementi nasilja, strogo obsojamo.

Nasilje strogo obsojajo tudi soboške nune. Zakaj policija po prvi prijavi ni poslala kakšno patruljo v soboški park? Verjetno isti storilci so tam prežali na žrtve. Kaj naj storimo navadni občani? Policija se z nami ukvarja samo ko kasirajo z radarjem.

Georges (ni preverjeno)

..."obsojamo odklonska ravnanja... bomo storili vse potrebno, da bodo storilci ustrezno sankcionirani" - ja bravo, te izjave policije pa so res višek sprenevedanja. Kot da bi Murini nogometaši izjavljali, da bodo še naprej hoteli dober fuzbal. Ja pa normalno, saj so za to plačani! Tako kot policisti so, da delajo red. Novinar pa si tudi naj upa napisati in preveriti, kolikokrat in kako dolgo je bil policist in/ali mestni redar v mestnem parku. Ali v malem parku pri knjižnici, kjer tudi zna biti galama. Ker kontrola parka je njihovo plačano delo.

duplini (ni preverjeno)

Šokirala prej.... pa dajte nehajte se blamejrati diletanti eni.....

black panter

nesmijo ukrepati proti drogeraški klošarski golazni,ka de jih debela čoka še tožila

sa22 (ni preverjeno)
black panter

Debela coka iz 8.m....

In reply to by sa22 (ni preverjeno)

Klošarge (ni preverjeno)

Zanalaš jih čakati sam s pištolo pa te vsakoga v blek strliti kurva naj trpij v životi več nedo brodile o ton!

čarni vrag (ni preverjeno)

Policija šokirala: Ne en, ampak kar dva napada s petka na soboto v Murski Soboti

Banda huliganov po Soboti napada in ropa ljudi, oni pa mrtvo-hladno pišejo zapisnike. Mogoče čakajo, da banda koga ubije. Tudi mi smo šokirani nad takšnim delom policije.

vaški pijanček (ni preverjeno)

Ne en, ampak kar dva napada s petka na soboto v Murski Soboti, tako, da je bilo res pestro !!

Jjk (ni preverjeno)

V toj MS tak nemreš nikan v ka ne bi nešče neka skako v lidi, se nasilno spr,avlo na človeka, ga žalo, itd. Če pa, pa je pa vse narobe s človekon, če bi kaj ščel meti od spolnosti, itd. Samo nekše nasilje nad šibkejšimi, homofobična nasilja, itd. Glavno la so in patterni nasilja, obtoževanja, sranja oo nekon, spodbujanja nekših vzorcov do raznolike spolnosti kak z nivoja 3 letne dece v smisli "pedri", itd., napadi vači na drugačne na lidi z duševnimi stiskami, itd.

Jjk (ni preverjeno)

Verska svoboda isto. Če ne bi ščel vrvati v nekoj ka ne be obstaja, si v životi že v smisli kak kriminalec malonej.

Jjk (ni preverjeno)

... namesto, ka bi blo obratno.

008 (ni preverjeno)

Ednaok do naletele nekome!

Isti napadalec (ni preverjeno)

Kolikor je meni znano je v obeh primerih bil napadalec oz. skupina napadalcev ista. Kvazi mdma fajter, keri scoje travme zdravi na nič hudega slutecih mimoidočih.

alpsjjk (ni preverjeno)

Zgleda mo mogli solzivec sebof nositi po ms ka je to vec sama ciganija pa huligani sto bi se priselo v takse mesto?

Plex (ni preverjeno)

Če bi bili pravi dedci na tej policiji, ne bi bili šokirani, ker šok je umor, ne pa to, pfff.

Starejše novice