Na puconski ravnici je že nekaj tednov možno opaziti oznake na cesti, ki razkrivajo, da se bo nevarno križišče kmalu poslovilo.

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo smo preverili, kako dolgo je še do pričetka del na terenu in kaj vse se bo v sklopu projekta še delalo.

Kot smo poročali pred kratkim, je vse nared za začetek del na puconski ravnici. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je pristopila k ureditvi križišča Sebeborci.

Pogodba za gradbena dela, v vrednosti 642.299,98 evrov, je podpisana z izvajalcem Pomgrad. Stroške gradnje pa v celoti krije direkcija.

Dela na terenu naj bi se kmalu začela

Da se bodo dela začela, smo poročali že sredi poletja, a se od takrat ni nič premaknilo. Pred tedni so sicer zarisali oznake, kar kaže, da se stvari vseeno premikajo. Zdaj so nam pa na direkciji pojasnili, da bo izvajalec dela na terenu začel predvidoma v prvi polovici oktobra.

Pogodbeni rok za dokončanje del pa je april 2022.

Kaj vse se bo delalo?

Predvidena je gradnja klasičnega štiri krakega krožiščas premerom 30 metrov. Kolesarji bodo vodeni po zunanjem delu krožišča, kjer bo posebej označen pas za kolesarje.

»V sklopu projekta bo poleg izgradnje krožnega križišča namreč urejena tudi voziščna konstrukcija, zgrajene površine za pešče, urejeni bodo dostopi do kmetijskih zemljišč, cestna razsvetljava, odvodnjavanje ter prometna signalizacija in oprema,« so za Sobotainfo povedali na direkciji.

Širina krožnega vozišča bo 6,50 metra (vključno z enim metrom kolesarskega pasu), premer sredinskega otoka bo 8,50 metra, širina voznih pasov na uvozih v krožno križišče pa pet metrov. 

Namen izgradnje krožnega križišča je umirjanje prometa, saj se bodo tako zmanjšale hitrosti na glavni prometni smeri, bolj varno pa bo tudi vključevanje vozil iz stranskih prometnih smeri.

Komentarji (13)

AHAM (ni preverjeno)

Reševanje "drugačnih" voznikov kateri so pozabili na pomen STOP znaka!

Joj (ni preverjeno)

Či je tou nevarno križišče, te ge predlagan, ka vseposejdi ge je STOP znak se napravi krožišče. Bole ziher...

Divjanje (ni preverjeno)

Tak se tudi dela. V Belgiji in Franciji je krožišče na krožišči.

In reply to by Joj (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Nevarno križišče se bo spremenilo v še bolj nevarno krožišče. Katastrofa kdo se je tega rondoja spomnil na sredo polj in nenaseljenega kraja.

Kikiii (ni preverjeno)

katastrofa ti je ko se pogledaš v ogedalo

In reply to by vodka (ni preverjeno)

Jezus Kristus (ni preverjeno)

Delo be se moglo začati v poletji lani

Hahahaha (ni preverjeno)

6 mesece bojo tou delali?? Katastrofa

turk

Ne morejo se zmenit kdo bo spomenik na sredino postavil. Po varnosti bo pa to tak kak v Lipovcaj. Vsaj dvakrat tedensko kdo prek skoči...

In reply to by Hahahaha (ni preverjeno)

someone1 (ni preverjeno)

Pa začuda skos vsi preživejo. V klasičnon križišči sicer nišče ne skače prejk so pa posledice ponavadi težke poškodbe ali celo smrt. Zdaj pa premisli ka je boukše pa bole človeško. Na puconskoj ravnini je hitrost omejen na 90 km/h. Pa se vsi vozijo bistveno hitreje. Pri 90 km/h oviraš promet na toj cesti.

In reply to by turk

Prekmurec 67 (ni preverjeno)

Krožišče tukaj bo polom.Bolj pametno bi bilo umirit promet na stranskih cestah.Bi se tudi našle rešitne.

en od tan (ni preverjeno)

na stranskih cestaj bi trbelo poskrbeti ka do se lidgej stavlali in preverjali ce je fraj, umiriti pa trbej vse tiste keri po glavnoj letijo 120+ namesto 70. tudi s stranske ceste moremo meti moznost varnoga vkljucevanja, kar je tezko gda vsi letijo gor in doj kak rakete...

In reply to by Prekmurec 67 (ni preverjeno)

enkmet (ni preverjeno)

po moji kmečki pameti je potrebno na stranske ceste položiti 2 ležeča policaja na vsako stran, tako visoke, kot je v ulici STANETA ROZMANA v M.S. in to bo sigurno manj stalo, kot pa krožišče in promet se bo umiril ......samo kaj pomaga, če nekateri ne poznajo STOP znaka. Glavno, da bodo nekateri mastno zaslužili.

Divjanje (ni preverjeno)

Lejko tudi dva otoka na glavni cesti, ker tan tudi eni letijo krepko prejk stotke... nede škodilo.

In reply to by enkmet (ni preverjeno)

Starejše novice