V naslednjih dneh se bodo pričela dela na enem izmed najbolj črnih križišč pomurskih cest. Po številnih nesrečah in obljubah se bo križišče spremenilo v krožišče.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo bo tako imenovano puconsko ravnico, oziroma križišče Sebeborci na odseku državne ceste Petrovci–Martjanci z lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce, končno uredila v krožišče, dela bo izvajal Pomgrad. 

Namesto krožišča najprej zvočne ovire

Občina Moravske Toplice je za križišče, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ter Sebeborce in Puconce, že pred časom predlagala rešitev v obliki krožišča, a je Direkcija RS za infrastrukturo namesto tega namestila zvočne ovire.

Te niso bile v veliko pomoč, ker je na tem območju vseeno prihajalo do nesreč.

Se bo promet zaradi krožišča umiril?

Namen vzpostavitve krožnega križišča je umirjanje prometa na omenjenem problematičnem križišču, na katerem se je zgodilo že ogromno prometnih nesreč; ne le materialnih, temveč tudi tistih, s tragičnim koncem.

Pomgrad za dobrih 642 tisočakov in v roku pol leta

Kot smo že poročali, je letos maja Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo objavila javno naročilo, nakar so objavili odločitev o izboru izvajalca gradbenih del.

Najugodnejši ponudnik je bila družba Pomgrad, ki bo tako najprej podpisala pogodbo z DRSI in nato že čez nekaj tednov začela s projektom, ki znaša 642.299,98 evrov. Po pogodbi je rok za dokončanje del 180 dni od uvedbe v delo.

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vlada naprej da bomo varnejši pred dirkači.....CEPITE SE ...zdravstveno osebje trpi zaradi vas.....

oplaaa (nepreverjen)

kako trpijo, sploh ko dobijo koronske dodatke in ne vajo kako jih porabiti.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

aasd (nepreverjen)

Vidimo kak trpi of v celjski bolnici. Si je mogo srmak z banano pomagati.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

FRDEK (nepreverjen)

ZAJEBANCIJA.v sebeborcih je zaprejto, v moravcaj, v soboti, zaj tu..pa seposejdi ge se vozim zaprejto.

POL LETA - SRAMOTA (nepreverjen)

Eno tako navadno krožišče delati pol leta in to vsemogočni Pomgrad to ravno ni dobra referenca in slaba organizacija dela, ki traja in traja, da jo državljani moramo prenašati. KITAJCI BI TO NAPRAVILI V 1 TEDNI, POMGRAD PA 6 MESECEV pa tej so stvarno neresni.

Truster (nepreverjen)

Če bi znal kak izgleda finančna konstrukcija takšnih projektov in kak majo nastavlene mesečne postavke v proračunu za izplačila bi nej takšne somarije piso. Dolžino izvajanja del določi naročnik in nej izvajalec. Če bi država pravla ka trbej delo končati v enon meseci pa ka te takoj dobijo plačano bi sakša resna gradbena firma to tudi napravila v enon meseci. Ali pri nas je tak ka se po možnosti projet vličej iz enoga proračunoskoga leto v drugo in te nekak porazporedijo plačila. Zato pa se pri nas vse tak dugo dela. Drugič se malo pozanimaj prlej kak se na izvajalce spravlaš.

In reply to by POL LETA - SRAMOTA (nepreverjen)

ja rejsan je

Po svoje ja, itak se izglejda v toj stroke pa dosta več znaš. Seeno, časa do volijtef je eno osen, desejt mejsecof, pa je mene nej jasno, zakoj te država ne povej, ka tou končajte v dvej mejsecaj? Država tou cesto znonkar plača, pa kak te nastavejo finančno postafko: mejsec na mejsec ale majo zagarantejrane pejneze za cejlo investicejo? Ka se ne zgodij, ka be nekak iz direkcije enostavno pravo, da pa po nouvon lejte za tej dela pejnez več nega?
Vaček pa: v Sebeborcaj se prekopano, pa v Morafcaj, mijslen ka v Lemerje odnosno Zenkoufcaj... Zakoj se se naednouk dela pa te po trijstou, štiristou metrof ceste? Bar v Zenkoufcaj so pou leda delale moust, zdaj malo dale cesto... se tou ne da naednouk naprevete, ka je cesta zaprejta somo ednouk? Tak ka Truster, ne čüjde se, ka lidgej spitavlejo?

In reply to by Truster (nepreverjen)

Truster (nepreverjen)

Ne čudin se, edino ka me svadi je tou ka se vedno napačnoga obtožuje zaradi neznanja in nerazumevanja situacije. Pri nas je to ostalo še iz Jugoslavije ka se tak posli delajo, zato ka so firme mele duže delo in se je več pejnez dalo promet. Ampak te so bile firme državne in je keš samo krožo, zdaj so pa firme privat, sistem poslovanja pa je ostal isti kak negda. Znan kak tej stvari funkcionejrajo in bi lejko dva dni o ton razlago. Ampak očitno tej stvari vsen ustrezajo. Posledično tudi gradbincon ka lejko v iston časi delajo na večih projektih in večih gradbiščih na enkrat. V glavnon neje tak prav kak je, ka najbole na konci seveda najebejo lidje keri živijo okoli teh gradbišč. Ali izgleda je nej nikomi v interesi to spremeniti glede na to ka se nišče ne buni.

In reply to by ja rejsan je

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij tele prizadeto te pa tij napravi v ednon meseci. Bole žmetno z gobcom jeli.

In reply to by POL LETA - SRAMOTA (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Komot se to napravi v enon mejsce. Najbokse je ka do cejlo leto delale, narod se pa naj vozi 20 km okole….eni ste rejsan bimboje.

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

Muraa pfuj (nepreverjen)

Nevarno???imas oznaceno z znaki in na cesti,vidi se z 1km,ce si pijan do amena ali se neses z svojim cliotom 200(kaj negre)lahko postavijo se 3x krozisca,,,,lopovska banda pa ni sposobna speljat projekt v kratkem casu....poglejmo si primer moravci,delajo toti en mali mosticek ze celo leto...moj mali vnukec 5 letni bi ziher prej dokoncal kot toti velki velki wannabe firme z juznjaki sprepiti

Truster (nepreverjen)

Za tejbe vala isto kak za ovoga zgoraj. Pojma nemaš pa li nakladaš.

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

Muraa pfuj (nepreverjen)

Ti pa mas?si ziher eden od tistih kateri berejo vesnik in spremljajo pop tv,slo1,slo 2 itd itd in lepo placujes prispevke,,,????daj skrij se nazaj od kot si prisel

In reply to by Truster (nepreverjen)

Truster (nepreverjen)

Ha ha ha.... kakšen lolek si ti, tou lejko samo crkneš od smeha. :)

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj mu pa ne digne več red je tele mamino. Ga bom administratorji prodala za ženskog pedra bo že dober. A veste da je administratorjev glasnik tudi pedrr

Luka. (nepreverjen)

Tanja flaskom. Te bom jaz nategnil ko Praše.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Kako pa to izgleda. Ko Praše nategniti

In reply to by Luka. (nepreverjen)

Luka. (nepreverjen)

Natepavlem od pozadi in krulim ko Prase tako kot Dejan svinskoglavi

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Luka. (nepreverjen)

Natepavlem od pozadi in krulim ko Prase tako kot Dejan svinskoglavi

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

rondoaoo (nepreverjen)

642.299,98 evrov za en asfaltiran krog + 30% zraven za aneksse in smo na 834.989,97 eur. pomgrad je v prekmurju edini specializirani za rondoje.

restar (nepreverjen)

kdo je projektant? al lahko še to informacijo.

turk

Vsak teden bi počilo. Isto ksk v Lipovcih.

Gesange (nepreverjen)

Bedarijaa..kakša lepa ravnica in zaj de trbelo doj bremzate....što de mene bremze plačo ????

Ofeden (nepreverjen)

rajši si küpiš fsako leto nove bremz ploščice, kak pa cejli život komi plačüješ zavolo svoje norosti

In reply to by Gesange (nepreverjen)

BrziJanči (nepreverjen)

Vsi v Soboto na štrajk okoli Spomenika zmage z avtojami.

Tomoo (nepreverjen)

Kitajci bi tou napravli do gujžine...

Truster (nepreverjen)

Tudi Pomgrad verjetno, če bi bil državi razpis, oziroma tender tak napisani.

In reply to by Tomoo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kitajci prle napravijo most na Pelješac, kak naši pametnjakoviči eden mostek prek Puconskoga potoka. To je samo varanje glupih ljudi. Vsepovsedi odpirajo nekšna gradbišča in zapirajo ceste, samo da glupi narod misli ka se fejst dela. Ljudi živijo še z glavo v socializmi, kjer je bilo važno delati, nej pa napraviti. Naj ne odpirajo treh gradbišč, če majo pejneze samo za eno.

Gost111 (nepreverjen)

Šest mesecev...stolpnico bi morali končati ne pa krožišča...to je lejko samo v Sloveniji...

??? (nepreverjen)

Vec de prometnih kak pa zaj... zapomnite si to... problem bi mogle na stranskih cestaj resavate nej pa glavno cesto... ker se IZSILJUJE PREDNOST... samo nesterne to ne razmite...

kak tak (nepreverjen)

tu ce ne vides avtoja, ka je 1km v vsako stran pregledna cesta, te se ne za na cesto.
moje mnenje, ka je to ta vrzene penaz.
Rajse bi naj kamere gor dale, ka be kazne pijsale za vse prevoženi stop in omejitev..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice