Popoldansko neurje je zopet povzročilo številne preglavice v Pomurju. Podiralo je drevesa in netilo požare.

Danes popoldne se je nad Pomurjem zopet razbesnelo neurje z močnim deževjem in vetrom. Neurje je tokrat prizaneslo Goričkemu in Murski Soboti, a se je razbesnelo južno od Murske Sobote.

Podiralo drevesa in drogove

O podrtih drevesih ter drogovih poročajo iz Tišine, Petanjcev, Melincev, Kroga, Veržeja, Gornje Radgone in Ljutomera. Udari strel so zanetili tudi več požarov. V Veliki Polani je najverjetneje zaradi udara strele zagorela streha objekta. O požaru na transformatorju poročajo tudi iz Pristave.

Ob 15:19 je v Veliki Polani zaradi udara strele zagorela streha stanovanjskega objekta velikosti 16 x 14 metrov. Intervenirali so gasilci iz PGD Velika Polana, Mala Polana, Brezovica, Žižki in Turnišče. Požar so pogasili.

V Bakovcih padala sodra

Iz Bakovcev poročajo tudi o padanju toče oziroma sodre. Med Krogom in Bakovci je veter podrl telefonski drog ter drog električne napeljave. V Satahovcih je veter odkril streho gospodarskega poslopja.

Podrto drevo padlo na ribiča

Na območju Radencev je veter podrl več dreves na poti do gramoznic, eno od dreves pa je padlo na ribiča in ga poškodovalo. Veter je odkril tudi streho hleva.

Prebivalci Černelavcev brez elektrike

V Černelavcih je izpadla dobava električne energije. Napako so odpravili delavci podjetja Elektro Maribor okoli pol sedmih. Nekaj časa je brez električne energije bilo 940 odjemalcev.

Prizaneslo ni niti Ižakovcem

V Ižakovcih na Otoku ljubezni je močan veter podrl pet dreves. Eno od teh je padlo na objekt. Drevesa so tudi zaprla pot vozniku osebnega vozila. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Ižakovci.

Neurje prizadelo tudi Štajersko

Popoldansko neurje z močnim vetrom in dežjem je prizadelo tudi širše območje Maribora. Tam je veter podrl več dreves, eno je padlo na streho balinarskega društva. Najhuje je bilo v Šentilju, kjer je odkrilo strehe na vsaj treh objektih, polg tega je močan veter čez ceste podrl tudi več dreves. Nevihtna celica se je zaenkrat umaknila na območje Hrvaške.

Foto in video: Bogdan, Sebastjan, Niko

Imate fotografije ali video? Pošljite nam jih.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gasi (nepreverjen)

PGD Satahovci čistijo stranske poti

gost1 (nepreverjen)

Ni nič čudnega če se drevesa poderejo tam kjer nihče ne skrbi za drevesa. Tam pa kjer skrbijo recimo v parku Rakičan pa so drevesa prav tako na pol podrta ter ogrožajo mimoidoče .primer dom starejših, kolesarska steza itd.

Starejše novice