Zaradi napake Državne volilne komisije bo v sestavi parlamenta prišlo do sprememb. Govorili smo s Tinetom Novakom, ki je po novih podatkih prejel mandat v stranki Gibanje Svoboda. 

Državna volilna komisija je sporočila, da je pri dodatnem preverjanju izida volitev s strani neodvisne strokovne skupine prišlo do spremembe pri delitvi mandatov. 

To pomeni, da bo vsaka stranka ohranila predvideno število poslanskih sedežev, a ne z enakimi poslanci, kot je bilo sprva mišljeno. Do sprememb bo prišlo v strankah Gibanje Svoboda, Slovenski demokratski stranki (SDS), Novi Sloveniji (NSi) in Levici

Nov poslanec tudi Tine Novak

Med poslanci bo tako po novem tudi Tine Novak, ki je kandidiral v volilni enoti Ptuj, volilni okraj Murska Sobota 2. Deloval bo v vodilni stranki Gibanje Svoboda, kot razlog za svojo kandidaturo pa je navedel naslednje: 

»Kandidiram, ker si želim aktivno na vključujoč in spoštljiv način prispevati k spremembam v družbi, ki so ključne za prihodnji razvoj Slovenije«. 

Na sončni strani napake

Kaj pravi na to, da sprva ni bil izvoljen, potem pa so ugotovili napako in mu zdaj pripada mandat?

»Sprva je bilo nekoliko skeptično. Zaradi tega, ker sem že prvo nedeljo mislil, da sem izvoljen, a potem spoznal, da nisem. Ampak potem na podlagi čestitk se je začelo veselje, v drugo tokrat, a s polnim izkupičkom,« pove Novak.

Sicer je Novak med tistimi, ki se jim je napaka Državne volilne komisije štela v prid. Kljub temu pa je šlo za napako, zaradi katere sta iz sestave parlamenta tako izpadla dva poslanca iz mariborske in en iz ptujske volilne enote.

»Imam to srečo, da sem na sončni strani te napake, zato mogoče na dejstvo, da so se zmotili, gledam z naklonjenostjo.

Se pa zavedam, da je naš volilni sistem dokaj kompleksen, posebej v tem matematičnem smislu. Verjamem, da sistem ni bil prilagojen, k sreči pa so odgovorni za ta sistem, to zaznali in napako odpravili,« še doda Novak.

V parlamentu tokrat več pomurskih poslancev

V primerjavi s prejšnjim mandatom imamo tokrat v parlamentu več pomurskih poslancev. Poleg Novaka bodo tako poslanska mesta zasedli še Vera Granfol, Sara Žibrat, Janez Magyar, Jožef Horvat, Damijan Zrim in Ferenc Horvath.

Kaj to pomeni za našo regijo? Bomo zaradi tega priča večjim in boljšim spremembam, bomo posledično v parlamentu bolj slišani?

»To sigurno pomeni, da bo naša regija še bolj slišana, da bomo dobro sodelovali in, da se nas ne bo dalo preslišati,« je jasen Novak.

O sodelovanju z ostalimi pomurski poslanci pa pravi: 

»Prepričan sem, da bomo dobro sodelovali, komunikacijo smo že vzpostavili. Ne vidim nobenih ovir«.

O prioritetah in ključnih projektih

V sklopu mandata, ki mu tako po novem pripada, se želi Novak zavzemati za regijo, boljša delovna mesta ter trajnostni turizem. Kot pojasni želi delovati predvsem na področjih gospodarstva, financ in regionalnega razvoja. 

»Zavzemal se bom za regijo. Prepričan sem, da se bo vsako dobro delo za regijo štelo dvojno. Prizadeval si bom tudi za ustanovitev pokrajin, ker sem prepričan, da se mi v naši pokrajini najbolj zavedamo naših potreb.« 

»Dvigniti moramo dodano vrednost na zaposlenega v naši regiji«

Novega poslanca smo povprašali tudi o tem kaj bodo ključni izzivi za pomursko regijo.

»Ključno bo, da dvignemo dodano vrednost na zaposlenega v naši regiji.

Dosegli smo že dobro stopnjo zaposlenosti, sedaj pa je ključen prehod na višje dodane vrednosti. Pa tudi zelena delovna mesta ter trajnostni turizem,« zaključi Novak.

Komentarji (1)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
krik

Bravo Tine!!!

Starejše novice