Pod blagovno znamko Pristno Pomursko želijo povezati ponudnike in proizvajalce lokalnih izdelkov, ki predstavljajo najboljše in najbolj okusno, kar premore Pomurje.

Na ta način želijo ohraniti tradicionalne in obenem podpirati nove pomurske dobrote ter jih na najboljši možen način predstaviti turistom širom Slovenije in tujine. Zato si prizadevajo vzpostaviti mrežo lokalnih ponudnikov, ki bodo lahko s pomočjo blagovne znamke Pristno Pomursko dosegli večjo prepoznavnost, širili pristne pomurske izdelke in nenazadnje povečali prihodke tako na domačem kot tujem tržišču. 

Kot pravijo, so gonilo blagovne znamke proizvajalci in ponudniki domačih izdelkov. Vsakdo se ne more priključiti blagovni znamki, saj je potrebno zadostiti zahtevam in kriterijem, ki jamčijo za kakovost,  obenem pa morajo biti izdelki iz obratov registrirani ali odobreni pri MKGP-UVHVVR Republike Slovenije. 

Blagovna znamka Pristno Pomursko je nastala zaradi želje po združitvi najboljših in najkakovostnejših domačih izdelkov iz Pomurja na eno mesto, le-ti pa morajo ustrezati predpisanim standardom.

"Vsak izdelek, ki spada pod blagovno znamko Pristno Pomursko skrbno preverimo, da ustreza minimalnim kriterijem kakovosti predelave, s poudarkom na domačnosti, predelavi, izgledu ter okusu," pravijo ustanovitelji blagovne znamke. 

Spletna stran kot kažipot

Na spletni strani www.pristnopomursko.si oziroma na njihovi facebook strani ponujajo "kažipot" kam po najboljše domače izdelke iz Pomurske regije.

"Obstajajo regije, kjer o Pomurju ne vedo veliko ali praktično nič (osrednjeslovenska, dolenjska, primorska), s Pristno Pomursko pa jih pritegnemo ter jim pokažemo naše najboljše domače izdelke in kje jih lahko dobijo," pravi Tomaž Sallubier, ustanovitelj blagovne znamke, pri kateri mu pomaga tudi Bakovčan Primož Duh.

Kot pravi obstaja tudi možnost sodelovanja na način, da stranka uporabi logotip blagovne znamke Pristno Pomursko. 

"V sklopu blagovne znamke Pristno Pomursko bomo poskrbeli, da bodo ponudniki imeli povečan obisk na domačijah, in sicer s strani turistov, ki prihajajo iz vseh koncev".

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Putin (nepreverjen)

Mene boli đon ka vi eni nameravate, zavedajte se da vecina nas nima place nad tisoc eur in je tezko za nas kaj kupit kjer pise da je nase domace..
Rajsi govorite o tem kako pocenit te nase domace izdelke!!!

alkimist

Namen toga projekta je verjetno izvoz izdelkov iz Pomurja, nej prodaja znotraj regije.
Dobiš domače poceni izdelke, Hofer in Lidl mata domače 100% bučno olje za 8€.

In reply to by Putin (nepreverjen)

lajčimen (nepreverjen)

Tisto prav domače nigdar neje poceni, niti nemre pa nesmi biti pod cejno... Primer. Panvitina šunka, pa šunka od enoga pravoga kmeta se nemre enačiti...Čas, vložek, delo... Pa kak ti je nešče napiso, tou je verjetno bole za izvoz..

In reply to by Putin (nepreverjen)

Kalifornija (nepreverjen)

Kasi nori kak je to amatersko napravleno.. Svašta.

buuuzdovan (nepreverjen)

Naj vas samo vidi čimveč lidi iz drugih regij pa bou! Lublančane majo €€€€€ pa so pripravleni dati več, samo trbej jen pokazate kama morejo iti!!

Gostja (nepreverjen)

Lepa ideja, a lotite se je, kot je treba. Spletna stran nujno potrebuje lektorja!

Diši po konkurenci (nepreverjen)

Pozdravljan projekt in zdi se mi fajn da se prekmurski in prleški proizvajalci in pridelovalci aktivno promovirajo izven regije. Domačim itak nikdar nič ne paše, tisti iz osrednje Slovenije pa majo pejneze in željo po domači hrani. Mi je pa tudi všeč ka s ten nastaja tudi konkurenca znamki Diši po Prekmurju, kera se mi zdi ka je skoraj malo sprivatizejrana.

Putin (nepreverjen)

Konkurenca?
Ja, samo za kaksno ceno?

In reply to by Diši po konkurenci (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ite enkrat v Ljubljano na tržnico in v Soboto, tam se vidi kaj ponuja pristna ponudba.

Zavedna Prekmurka (nepreverjen)

Sem ponosna in zavedna Prekmurka, a žalostna ob branju negativnih komentarjev. Vedno znova ugotavljam, da Prekmurci ne znamo ceniti niti svojega človeka niti svojega dela - skratka ničesar, kar je našega. Upam, da je ob 100-ti obletnici združitve z matičnim narodom prišel čas, da resno razmislimo o svoji identiteti (in tudi o tem, kaj naša identiteta sploh je).

Vsem, ki razmišljate pozitivno, pa lep pozdrav z željo, da nadaljujete s pozitivnim razmišljanjem.

nore krave (nepreverjen)

če pa ni pomurje, ampak je Prekmurje

Starejše novice