LRF za Pomurje je v okviru projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja prevzela koordinacijo dobrodelne poletne akcije zbiranja šolskih potrebščin za pomurske otroke iz socialno ogroženih družin, katere pobudnika sta Zavod za pomoč dijakom ranljivih socialnih skupin in Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src. 

Pridružite se tudi vi dobrodelni ackiji #podarizvezek

Šolske potrebščine lahko donirate na glavni zbirni točki na naslovu: LRF za Pomurje, Martjanci 36 ali na zbirnih točkah, ki jih sproti objavljajo na Facebook strani #podarizvezek in na spletni strani LRF za Pomurje. Seveda pa lahko stvari posredujete tudi po pošti. Zbiranje bo potekalo tudi v okviru Jenamena festa, ki bo potekal  od 17. do 19. avgusta v Športnem parku v Črenšovcih.

Pomagate lahko tudi drugače:

Omogočite zbirno mesto za zbiranje šolskih potrebščin

V obrazec TUKAJ vpišite lokacijo zbirnega mesta. Plakat za zbirno škatlo vam bodo posredovali organizatorji akcije.

Donirate finančna sredstva za nakup šolskih potrebščin

Finančna sredstva zbira Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, Bakovci, Vrtna ul. 15, 9000 Murska Sobota, TRR pri NLB: SI56 0201 5025 4139 042, sklic: podari zvezek. Društvo bo vsak nakup posebej dokumentiralo s fotografijami in računom v doniranem znesku. 

Promovirate akcijo na vaših spletnih straneh ali preko e-pošte

Ker so mnenja, da vsak zvezek šteje, bodo veseli vsake promocije preko vaših informacijskih kanalov ali preko družabnih omrežij. V kolikor bi potrebovali logotipe za promocijo na vaših spletnih straneh, vam jih bodo z veseljem posredovali.

Promovirate akcijo na družabnih omrežjih 

Všečkajte facebook stran Podarizvezek in jo delite na svojem profilu. Veseli bodo vaših fotografij ali videov, na katerih lahko podprete akcijo s pripisom @podarizvezek. Za dobro delo nominirate prijatelje na facebooku in tako širite dobra dela. Kako poteka nominacijska igra? Zelo preprosto: Nakupiš nekaj od šolskih potrebščin – oddaš ali pošlješ na zbirno točko – poslikaš – objaviš na Facebooku in nominiraš/povabiš prijatelje k sodelovanju, ki dobro delo širijo naprej med svoje prijatelje.

Organizirate zbirno akcijo znotraj svojega podjetja / organizacije / društva / dogodka / prijatelje 

Akcija traja do konca avgusta, vendar lahko zbrino akcijo organizirate po svoje - npr. določite en datum, en vikend, ga prilagodite konkretnemu dogodku, ki ga organizirate ipd. Ne pozabite čisto vsak šteje!

Vsem sodelujočim organizacijam v akciji se bodo ob zaključku tudi javno zahvalili in vam v znak zahvale predali simbolično darilo. Končni dogodek bodo organizirali v sodelovanju z regijskimi mediji in nevladnimi organizacijami.
Za vsa vprašanja in skupno sodelovanje so dosegljivi preko e-naslova: [email protected] ali na 051 368 750 (Matejka). 

Postanite del dobrodelne akcije tudi vi! Za otroke. Za radost v šoli in vrtcu ter konec koncev tudi doma. Za radost staršev. Za radost v družbi.

Starejše novice