Vir: Bralka Sobotainfo
Vozniki, pozor! Jutri popolna zapora Noršinske ulice.

Na odseku Noršinske ulice so danes že začeli vzdrževalna dela, zaradi česar je na tej ulici delna zapora, od jutri naprej pa bo veljala popolna zapora. 

Delo poteka na odseku Noršinske ulice od križišča Noršinci - Rakičan v smeri Nacionalnega veterinarskega inštituta.

V torek, 19. decembra, bo torej na odseku Noršinske ulice od križišča Noršinci - Rakičan v smeri Noršincev postavljena popolna zapora.

Cesta že dolgo časa v izredno slabem stanju 

Noršinska cesta je zagotovo ena izmed najslabših cest v okolici Murske Sobote, zato nekateri že neučakano pričakujejo njeno obnovo. 

Cesta je še vedno gosto prometna, pelje mimo industrijske cone, povezuje dve večji občini, po njej pa se vozijo tudi številni kolesarji, zato je obnova te ceste res že nujno potrebna, na kar smo opozarjali že v začetku leta.

Cesta povzroča številne preglavice

V začetku meseca smo na nevarno stanje ceste bili obveščeni tudi s strani zaskbljenje bralke, ki se ji je na cesti pripetila nesreča. Preluknjala si je namreč pnevmatiko, saj je cesta posipana s številnimi luknjami in razpokami.

»Ne predstavljam si, da v to luknjo zapelje reševalno vozilo na nujni vožnji, ko se zaradi snega in vode ne vidita njen obseg in globina.«, je takrat še izpostavila bralka.

Cesta bi naj bila obnovljena v naslednjih dveh letih

V začetku decembra so s Mestne občine Murska Sobota sporočili, da je na omenjenem odseku ceste načrtovana sanacija večjih razpok, ki bo predvidoma končana do 22. decembra letos. 

Trenutno je v izvedbi prva od treh faz sanacij. 

Načrtujejo, da bo sanacija ceste z dodanimi novimi kolesarskimi površinami razdeljena v tri faze

  1. faza - od Ekonomske šole do križišča za Rakičan; 
  2. faza - od križišča za Rakičan do naselja Rakičan; 
  3. faza - od križišča za Rakičan do naselja Noršinci. 

Obvoz bo ustrezno urejen. Mestna občina Murska Sobota prosi za upoštevanje začasne prometne signalizacije in se zahvaljuje za razumevanje.

Komentarji (8)

Taraaa (ni preverjeno)

Ta cesta je katastrofa

Sumič (ni preverjeno)

Gamad občinarska v dveh letih bo obnovljena ,pa to narod jebete že od 2013 ,pa Li se še pejneze čez okno meče pa tou flikarijo delate. Če bi obvoznico napravli bi bilou na ton cesti pol menje prometa. Zaj pred svetkami de takša gužva po Industrijskoj ka 2 veri neuš v btc prišo.

trg zmage

Kaj bodo delali dve leti? Če morajo zaradi prometa postopoma zapirati in delati določen del ceste še razumem... verjetno pa bodo začeli pri Ekonomski šoli in delali vse do Noršinec naenkrat? Dve leti?
Dodali bodo nekaj za kolesarje? Upam, da malo cesto razširijo, na vsaki strani na nivoju ceste zarišejo kolesarsko stezo in to je najvarjenje in najcene. Ampak...?

đoži (ni preverjeno)

Izvajalec Komunala MS. In te se vpra

žate ...ZAKAJ ?

Hiterr (ni preverjeno)

Eto so v mokron z lopato asfalt not metale pa z njouf kukle po njen.. što te navodila davle ,toga bi trbelo 24h voziti po toj ceste...

kar neki (ni preverjeno)

a se je župan peljal po tej cesti? končno!

. (ni preverjeno)

Ovinke coj napravte, pa ograjo dvojno, kadeveč na predračunu.

mišo 1o (ni preverjeno)

Boljše bi bilo,če bi bil Mešič župan.

Starejše novice