Slika je simbolična.
Na prireditvi, ki bo med 27. in 30. oktobrom v Dvorcu Rakičan, bodo nastopili Severina, Joker Out, DJs from Mars in Mi2.

Robert Celec, direktor Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, je ekskluzivno za Sobotainfo razkril prva znana imena nastopajočih na letošnji prireditvi Ples - noč čarovnic.

Kot nam je pojasnil, so včeraj pridobili soglasje Zavoda za varovanje kulturne dediščine Slovenije za izvedbo prireditve, ki bo letos z dodatnimi ukrepi za varovanje kulturne dediščine zaradi spremenjenih pogojev, o čemer smo že poročali.

S štiridnevnim dogajanjem bodo obeležili deseto obletnico prireditve Ples - noč čarovnic

Prireditev se bo začela v petek, 27. oktobra, ko bo nastopila priljubljena slovenska rock skupina Mi2.

Dogajanje za konec tedna se bo nadaljevalo dnevnim programom v soboto in nedeljo s številnimi delavnicami in programom za najmlajše in družine, zvečer pa bo na vrsti koncertni del.

V soboto bo nastopila vroča hrvaška zvezdnica Severina, v nedeljo pa prihajajo v Rakičan svetovno znani DJs from Mars iz Italije, ki so med drugim sodelovali z zvenečimi imeni, kot so Tiësto, David Guetta in Diplo.

V nadaljevanju je Celec pojasnil, da bo letošnja prireditev potekala podobno kot prejšnja leta, ampak letos prvič kar štiri dni, saj obeležujejo deseto obletnico Plesa - noč čarovnic.

'First minute' vstopnice bodo na voljo že avgusta na že znanih prodajnih mestih.

Komentarji (57)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Morem samo reci, kaksni analfabeti so pri Gradu, da so to prireditev dali v Rakican. Bom zakljucil z pregovorom juznih sosedov "svaka im cast"
Cestitke pa Celeci, da siri prireditev, ce je toliko obiskovalcev, da se splaca 4 dni.

Brezveze (ni preverjeno)

Analfabete so paraziti zriktali pri Gradi.

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

Graški (ni preverjeno)

Stanka Dešnik&Co

In reply to by Brezveze (ni preverjeno)

4r (ni preverjeno)

Točno!

In reply to by Graški (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Dejstvo je, da je pri Gradi prireditev šla prek vseh mej, vključno z kartami prodanimi mimo blagajn.
Izrodila se je do onemoglosti.

In reply to by 4r (ni preverjeno)

ma123 (ni preverjeno)

super izbor, nekaj za najstnike, nekaj za balkanjerose in nekaj za nas rockere

Replika (ni preverjeno)

Ka ne bi mogo tej direktor Celec biti za rešetkame?

ZTR_ (ni preverjeno)

Severina - že večkrat v naših krajih. Prežvečeno. Vrhunsko za povprečnoga obmurskoga prebivalca, gurmanskoga ljubitelja Ledo lignjov pa pomfrija, keri dale od Biograda še nej bil v sveti. Njen pornič se še pogledne, nastopi več glih ne.

Joker Out - vroča roba zaradi Eurosonga. Nastopali bi tudi na odprtji nove Eurospin baute, če bi jih pozvali. Nivo Pop Designa iz 90-ih. Za mlade curice.

Mi2 - najbolj cheap rokeri v Sloveniji. Mrtvi. Špilajo za 6 bonov za porcijo čevapov z ajvaron pa pivo.

DJs from Mars - eee, ne poznan preveč. Nemren glih komentirati. Pač neka za elektronsko rajo. "Sodelovali z..." - beri: bili so na špriceri s Tiestojon, pa na bratvi z Guetto, Diplo jim je popravo pralni stroj in so "slavni" v Sloveniji.

Fali še Zečić, Zvita feltna ali pa Kumer.

Grmek (ni preverjeno)

Ja pa tij..

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

bedniki (ni preverjeno)

Sakšo leto isto sranje na vseh takšnih in podobnih festivalih in prireditvah. Eni in isti bendi kolobarijo in takšne bedne organizatore cejcajo nenormalne pejneze. Vedno eno in isto sranje, keroga se naveličaš tudi, če ti nejdi glih fejst na žice in celo poznaš pesmi. Puleg maloga milijona popularnih in kvalitetnih glasbenih izvajalcov z ton zabačenon prekmurji vedno eno in isto.... Severina, Mi2, Sidharta, BFM + en kup enih in istih hrvatov.... in zdaj do pa Joker Out iz sakšoga grma skakali.... Razmin ka so organizatori ziheraški ali piizdo materino bojte malo inovativni. Ne pravin ka morete vse izvajalce zamenjati ali malo bi si lejko vzgled vzejli pa Pivo in cvetje. Poleg teh šalabajzerov keri so sakšo leto po prekmurskih festivalih majo vedno nekše ekstra dodatke, letos so Boney M razčesnoli. Lidij je bilo nenormalno dosta. Tudi na Soboških so se včasih malo potrudili s 2Chellos, Smokie... te pa so spadnoli nazaj na beden povprečen festival. Dajte organizatori malo prestopite tou zarukano razmišljanje pri izbiri izvajalcov, včasih bi šli tudi ostali na kakšen tej festival poslušat kakšno kvalitetno muziko kero ne vidiš na sakši jebeni gasilski veselici. Še dobro ka nemamo daleč do Graza, Zagreba in Ljubljane, pa tudi Dunaja in Budimpešte, pa lejko idemo gledat in poslušat tudi kaj drugoga od vedno enih in istih hrvaških in slovenskih benodv.

y7 (ni preverjeno)

potemtakem bi mogla biti karta 100e in bi se zopet pizdil na forumu preko cene

In reply to by bedniki (ni preverjeno)

bedniki (ni preverjeno)

Ja seveda, če bi Metallico pripelali te ja. :)
Cena za nastop Severine je trenutno okoli 30-40 tisoč evrov. Si ti predstavlaš kakšne svetovno znane glasbene skupine dobiš za tej pejneze zdaj poleti gda so vsi v Evropi na festivalskih turnejah?

In reply to by y7 (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Kere svetovno znane skupine pa dobis? Prosim razsvetli nas... In seveda, ka jih lidgej poznajo in pridejo poslusat. Tudi faktor

In reply to by bedniki (ni preverjeno)

bedniki (ni preverjeno)

Aja sorry, maš prav. Pozabo san ka v Prekmurji ljudje poznajo samo hrvaške izvajalce + par srbskih in dva tri slovenska. Tak ka ja, brezveze bi bilo se voziti nekaj kvalitetnoga iz kakšne druge države.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Proso san te za primer. Kak rečeno, poleg toga, ka je bend redno znan (za tebej celo svetovno znan), je faktor tudi, ka košta 40k € in ka do lidgej šli na koncert. Đabe če povabiš kakšne zelo znane avstrijske (Wanda, Bilderbuch) ali madžarske bende, če jih 98% lidij ne pozna in 90% niti ne razmi, ka popevlejo. Proso san primer, seveda ga nejsan dobo. Kakšen šlučaj

In reply to by bedniki (ni preverjeno)

Svizec1234 (ni preverjeno)

Če plačamo 100 in več evrov za kvalitetne koncerte drugje, ne vidim razloga zakaj nebi tudi pri nas, če bi negdo pripeljal top skupino.

In reply to by y7 (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Valda gejo vzroki, zakoj kvalitetni bendi za 100+€ ne nastopajo niti v stozicaj, temvec so kvecjemi na Dunaji ali Budimpesti in to pred 50k+ lidmi...

In reply to by Svizec1234 (ni preverjeno)

bedniki (ni preverjeno)

Po eni strani se strinjan, samo ne razmin kak pou Evrope roma nekan na nekšo letališče ka bi vidli AC/DC in za to plačali 150€+ za karto .... tak ka je tou nej merodajno ka si napiso. Mislin ka bi AC/DC tudi v Prekmurji meli na koncerti +100.000 lidij, če bi što tou organizejro. Malo heca ali vseeno, pri top svetovnih zvezdah lokacija ne špila vloge če delaš openair koncert.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

91 (ni preverjeno)

te se pa loti organizacije genialec.

A se zavedaš da tovrstne koncerte organizirajo podjetja, ki imajo prihodke velike kot proračun soboške občine??

In reply to by bedniki (ni preverjeno)

bedniki (ni preverjeno)

Na tvojo žalost san ges delo v tujini v takšnih podjetjih pri takšnih organizacijah takšnih koncertih kak pogodbeni stage tehnik, tak ka znan kak to funkcionejra in kak takšne stvari potekajo. San samo navedo primer, nej san pa zdaj pravo ka more nešče organizejrati AC/DC v Prekmurji. :) Samo san ščeo pri vsen ten povedati, ka so naši organizatori redni šalabajzeri ali pa pač preračunjlivci, keri špilajo na ziheraške karte s temi zlajnanimi bendi. Pri ton seveda razmin tiste ka to privat organizejrajo, ne razmin pa tiste ka majo na voljo določene (pa nej tak male) proračune občinskih pejnez, pa te vseeno idejo delat takše bedne veselice z vedno enimi in istimi bendi. San dao kak primer Soboške dneve, keri so včasih pokazali kakšen žarek upanja, pa te takoj pa spadnoli v povprečje. Škoda

In reply to by 91 (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Dobro ka nede narodnjakof! (tak kak npr. na jenamena festi v crensofcaj ka drugo ne vejo navlejcti skup kak samo narodnjake).

er23r3 (ni preverjeno)

Severini pa je že dolgo zvezda zašla, to je bilo IN pred 10 leti. Mi2, znai pred 15 leti, sedaj se bolj ali manj iščejo sami sebe in izgubljene poslušalce, DJs from Mars mogoče italjansko znani, nikaor pa ne svetovno znani, če si z nekom ki je znani bil na pivu, še nič ne pomeni da si dober, elektronsko nabijanje pa lahko posluša samo če si malo pod opojnimi substancami.

Buzyyyy (ni preverjeno)

Se vidi ka nemas pojma. Malo pogooglaj djs from mars prle kak bedarije pišeš. Nazadnje nastopali na tomorowlandi.

In reply to by er23r3 (ni preverjeno)

34848 (ni preverjeno)

najstniki sprašujejo kdo bo varnostna služba?

Đek (ni preverjeno)

KAK SAN ZNAU!!! Big Foot Mama, Mi2 ali pa Siddharta, drugo nevete nabaviti!! Ka bi malo kaj iz drugih držav nabavili, to pa ne.. Predrago nej?
Je istina ka kaj drugega od velkih rock skupin nemamo, samo iskreno povedano mi isto na kurac idejo kak nekši Blue Planet al Luka Basi. 1000x videno. Malo v žepe segnite pa takšo skupino nabavite ka van pokrije vse 4 dnij v enoj noči... Eh ge bi te...

prcűjk (ni preverjeno)

In ka je z tisto preiskavo pri Celeci ka je bone šeftal ? Premalo dokazov ?Sigurno so tak uredeli nikomur nič

Karač (ni preverjeno)

Severina se dobro kara!

. (ni preverjeno)

Na si se novo besedo nafčo debeli fuknjenec, na jo skos motaš. Dobro se kara? Pogledni ja pomeni, če ne razmiš. Rejsan si tele

In reply to by Karač (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ka, nej na

In reply to by . (ni preverjeno)

praskač (ni preverjeno)

Dobro ka se nekaj dogaja, ka majo mladi kama iti pa se poveseliti in vö znoreti. Tüdi negda smo komaj čakali vikend, ka so bile veselice pa diskoji, ka smo se znoreli. Vsakši mladi človik nüca ka se znorej, si najde dečko deklo ali pa dekla dečkoja. No zaj se je malo obrnolo, ka si dekle iščejo dečke, pa nič zatau samo ka je vse zadovoljno. Ka se pa tijče glasbe in izvajalcov mamo v Slo. puno dobrih glasbeniko z razumljivimi teksti in melodijami. Ne bon se spüjščal v detajle, ka ma za glasbo sakši svoj okus. Če se ti ne dopadnejo izvajalci, ga pač nejdeš poslüjšat in je problem rešeni. Glavno ka so vsi zadovoljni, kak organizator tak obiskovalci.

Tumpek (ni preverjeno)

Mlade majo kama ite? Glij zaj se je končo festival mladeh v Međugorje. Mlade iz 50. držav (!), več kak 25 gezero lidij, tij pa o blesave nouče čarovnic ...

In reply to by praskač (ni preverjeno)

franček75 (ni preverjeno)

Međugorje??? Zasleplenci hranijo prevarantske bogataše z miljonskimi vilami pa avtojami, med vojno (osamosvojitveno) so se hrvaški vojni zločinci financejrali iz Međugorja, sama lopovija pa manipulacija praznoglavih.

In reply to by Tumpek (ni preverjeno)

Nikon (ni preverjeno)

Eh Franček, Franček, dolga je pot do pameti.

In reply to by franček75 (ni preverjeno)

John Lennon (ni preverjeno)

Tompek. Takšne TUMPEKE tebi podobne bi trbelo po Prekmurji poloviti pa na grmadi zaküriti. Bi se bar Prekmurje spucalo takih FUKNJENCOV TUMPEKOF. Kelko znan je MEĐUGORJE v Bosni tij govedo prizadeto potegnjeno. Ka se ti tan Marija prikazala. Joj ka ta liblena Prekmurska zemla nosi.

In reply to by Tumpek (ni preverjeno)

praskač (ni preverjeno)

Hehehe TUMPEK. Te v glavi pika ali smijca? Či te smijca, te maš slamo v glavi. Če te pa v glavi pika te pa maš pleve. De vseeno tau trbelo gor vižgat

In reply to by Tumpek (ni preverjeno)

Kubira (ni preverjeno)

Seljančizem! Obraz gospdara...

FIŠKALOŠ (ni preverjeno)

Samo da ne bo kakega zavošenega Lovšina pa bo vse v redu...

OLDGringo (ni preverjeno)

Kdo je razkril imena nastopajočih, Celec?! Boga ti!!! Jasli mogočne brezmejne,...kopanja neusahljiva,...

xxx555 (ni preverjeno)

Pa nej so pravili ka Celec nema več kaj iskati v dvorci Rakičan? Sodrga bi moral biti kaznovan že davno!!!!!

xxx555 (ni preverjeno)

Celec Šalabajzer brez vesti in obraza, kak te nej sran in kak vupaš po svetlon oditi?!!!

Za D. Fuknjenca (ni preverjeno)

Vüva s staro čarovnico ta tüj šla, stara de otvoritev mejla, san nindri prešto. 🦹🏿‍♀️ 🤠

borko (ni preverjeno)

Ge si prešto? V greznici.

In reply to by Za D. Fuknjenca (ni preverjeno)

VVVVVVV (ni preverjeno)

DF ma gda god nouč čarovnic, sploj či od stare nűca pejneze.

ofedna (ni preverjeno)

Your posts are amazing, anyway, I enjoyed reading your posts. Keep posting Thank you

Ulabreta (ni preverjeno)

Jaz bom tudi šla se bom lepo prodajala za 50 evrov da me bojo dedeki fukali u mojo mokro ozko pičkico!

Orljof sin (ni preverjeno)

Sem slišal da bo tudi Bagolaš nastopal.

KDO TO DOVOLI (ni preverjeno)

Kdo to dovoli ??? Kje so zdaj naravovarstveniki ? Na tej prireditvi se kršijo vsi zakonski predpisi, hrup, varnost, oskrunitev naravne dediščine itd. To vse zelo negativno vpliva na vse ptice, žabe, metulje, ki so zelo ogroženi glede na jakost ozvočitev, ki presege vse predpisane višine in je dokazano škodljiva na sluh vseh obiskovalcev. KJE STE ZDAJ NARAVOVARSTVENIKI ? A ne smete, ker zdaj vaši vladajo, banda prekleta.

hrrhhhtrrh (ni preverjeno)

Bom ti jaz dal vse te parazite in družbi škodljive ljudi noben ne rabi ti si samo zaslužiš eno redno vgojno plesko da ti sliva ostane za spomin da ne boš pisal več bedarij!

In reply to by KDO TO DOVOLI (ni preverjeno)

Đek (ni preverjeno)

Vableni na Breka Fest:)

In reply to by KDO TO DOVOLI (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Vse to vpliva tudi na rdeče polže! Sramota! Nihče ne ukrepa. Kje ste varstveniki, kje je bivši vladar Janez, ki bi lahko pomagal z vodnim topom in plinom!?

In reply to by KDO TO DOVOLI (ni preverjeno)

F18 (ni preverjeno)

TELE

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Brez dvoma si!

In reply to by F18 (ni preverjeno)

N. čarovnice + DF (ni preverjeno)

Zadnja nouč čarovnic je bila v pon. 31. 7. na izplačilni den penzij, pa tou v prckamri D. Fukjenca.
Cejla klunja se nbjemi je trousila, fedre staroga divana pa škripale šče prejk polnoči.

Ti in jaz (ni preverjeno)

Ve pa ga bodo tak septembra odstavili. Preveč je pokradno. Pa se pejneze nega v njegovem risi. Delavci sploj so Nej pac dobili takšnih kaj jin je obecal. Pa še od lani je duzen puno linden ka so delali na carovnocaj

Ti in jaz (ni preverjeno)

Pa čudno ka njegov pomurec ni kaj ne objavlja.

ofeden (ni preverjeno)

Ich danke Dir fűr das Compliment. Gute Nacht bis zu nächsten Mal.

CTB (ni preverjeno)

D. Fukjenec, ti kak neki raziskovalni novinar lejko napijšeš šče 3 telenovele.
Z etakšnimi bebci, kak si tij, si of graščak šolne glanca.

Starejše novice