Slika je simbolična (foto: Bobo).
Pogoji za zasedbo niso tako ostri, kot bi morda pričakovali.

Kontrola zračnega prometa Slovenije je razpisala prosto delovno mesto Kontrolor zračnega prometa – začetnik.

Prijave zbirajo do 31. avgusta.

Kontrolorji zračnega prometa so v Sloveniji na letališčih na Brniku, v Mariboru, Portorožu in Cerkljah, s tem da je neprestano odprto le Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.

Poseben test

Pogoji za zasedbo so V. stopnja izobrazbe; znanje angleškega jezika; znanje slovenskega jezika v skladu z Operativno-tehnično zahtevo o uporabi in ocenjevanju znanja slovenskega jezika v civilnem letalstvu; in znanje uporabe računalnika.

Test ustreznosti za ta poklic FEAST bo potekal v angleškem jeziku, izveden pa bo v mesecu septembru. Sledita mu še psihološko testiranje in zdravniški pregled.

Iz prve roke

Pod razpisom se je o samem delovnem mestu razpisal domnevni kontrolor letenja, ki naj bi to delo opravljal skoraj šest let.

Po njegovih besedah je lahko kontrolor letenja v določenem trenutku odgovoren tudi za 20 letal, da varno preletijo Slovenijo. Letala so seveda ves čas v gibanju, na kontrolorju pa je, da letalo, ki ga spremlja od vzleta do pristanka, zagotovi varno pot, obenem pa prepreči večje zamude.

Delovni dan naj bi bil dolg sedem ali osem ur, na dve uri dela kontrolorju pripada ena ura nedela. Oseba je zapisala tudi, da če ni bolniških odsotnosti ali izrednih razmer, načeloma dela šest dni, naslednje štiri pa ima proste.

»Pogoji so kar dobri, v službi imamo fitnes, spalnice, konzolo za igrice. Poleg dopusta ti pripada še rekreacijski dopust (sedem dni plačanega in sedem dni po lastni izbiri), opraviti moraš zdravniški pregled na dve leti.«

Za konec pa še tisto, kar najverjetneje zanima vse. Plača je ob podpisu pogodbe menda minimalna, po treh mesecih dela 1100 evrov neto, po pol leta 2000 evrov neto in po treh letih približno 4000 evrov.

Konča plača naj bi bila malo manj kot 6000 evrov.

Komentarji (7)

Opazovalka (ni preverjeno)

Sanja svinja kukuruz 😝😝😝

Tecumseh (ni preverjeno)

Ti samo sanjaj, drujgi medtem služijo.

Zapopluvati (ni preverjeno)

Prvoaprilska??

Hjjk (ni preverjeno)

Naj bi bila..... Naj...
In kakšna beda v službi imamo konzolo za igrice, totalni fail. To sploh ne pritegne.

Kjjj (ni preverjeno)

Ge se naj do septembra navcin ta "strokovni" jezik 😁

Ljubljanski (ni preverjeno)

Meni je bolje biti na sociali.

Izprveroke (ni preverjeno)

V večini je selekcija in testi tako zahtevna, da jih veliko odpade ze na zacetku. Samo delo je pa baje tako...da je marsikdo že obolel psiho/fizo, zato se nikoli nisem želel niti prijaviti na to mesto.

Starejše novice