Bo Murska Sobota po vzoru velikih mest dobila ‘ulico slavnih’?

To je na zadnji seji Mestnega sveta Murska Sobota predlagal romski svetnik Darko Rudaš. Pravi, da Slovenska ulica v Murski Soboti dobiva vse boljšo podobo in postaja središče dogajanja. 

Podeljevali bi tlakovce v obliki zvezde

Želi si, da bi tako domačini kot turisti, ki bodo v prihodnje obiskali mestno središče, lahko začutili, kako uspešna je Murska Sobota in ljudje, ki v njej živijo.

»Predlagam, da na Slovenski ulici pričnemo podeljevati tlakovce v obliki zvezde, ki bodo simbolizirale pomembne uspehe, mejnike ter druge dosežke v Mestni občini Murska Sobota«.

Meni, da je ravno zdaj pravi čas, ko so vsi pod vtisom uspehov Nogometnega kluba Mura, »zato bi lahko Mura dobila svojo prvo zvezdo v tlakovcu na Slovenski ulici,« dodaja Rudaš.

Začetek atraktivne nove vsebine

Pravi še, da Murine zastave že zdaj upravičeno krasijo Slovensko ulico, kar so ljudje dobro sprejeli. Rudaš dodaja, da so Muraši postavili Mursko Soboto predvsem s svojimi uspehi na evropskih tekmah na svetovni zemljevid. 

Prepričan je, da je lahko Murina zvezda v tlakovcu začetek atraktivne nove vsebine na Slovenski ulici. 

Župan Aleksander Jevšek je na seji mestnega sveta dodal, da je stvar za premisliti, da je ideja dobra in »zakaj ne«.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sobočanec varašanec (nepreverjen)

Ka pa tisti t.i. "spotikavci" že so tan ge morejo biti ali so ovi pred bivšo glasbeno šolo edini?

Gezaseheca (nepreverjen)

Bi bilo bolj fer če se že idete kopijo hollywooda da prvo zvezdo dobijo brezdomci kateri so v tej državi pravi umetniki za preživetje. Respect!

In reply to by Sobočanec varašanec (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

No in taki ljudje so v mestnon svejti:)
Ka bi se eden zavzel za znizanje stroskov bivanja v ms pa nic... Glavno ka se vse preplaca ka te lejko doloceni tirajo svojo modrijo.

Dajmo predlagat zlate zvejzde, ka de mejla obcina razlog za dvig poloznic, komunalnih storitev oz. navsezadnje placila zdravil. Itak se vsi tile dobicki nazaj vrnejo v obcinsko blagajno:)

brko0815 (nepreverjen)

Pojge svetniki pa ne vejo, ka bi si zmislili pametnejsoga pa te lekar en sobocki walk of fame zriktajo, ce drujgo nej

komunista (nepreverjen)

Se strinjam s tem predlogom samo prvo zvezdo oz. tlakovec more dobiti takšna oseba ki je nekaj napravila za soboto ali pa ponesla ime daleč okoli. V soboti so in še živijo ljudje ki bi si zaslužili takšno pozornost in šele takrat naj na vrsto pridejo nogometaši. Mamo kar nekaj kandidatov kak so arhitekt feri novak fotograf jože Kološa kološ , Miki Muster Feri Lainšček in podobni in šele te nogometaši.

Znon ale nej (nepreverjen)

Bogin se, ka dobijo te tlakovec stare komuniste, štere so nika nej napravele... npr. Kučan!
Med našteteme be izloučo za zdaj Lainščeka, ka je še žijve? Tou be morale dobite mrtve... kak nekšne spomin in be bilou na enon meste. Vilece so pač razmetane po varaše.
Za zdaj nema vilece Karolina Kolmanič, pa vüpan, ka jo hitro dobij?

In reply to by komunista (nepreverjen)

Gezaseheca (nepreverjen)

Če že mislite te nesmiselne poteze udejanjit potem edino tistome dajte zvezdo šteri je največ in zato najmanj zahteval in dobil od teh kvazi-svetnikov. Tu edino pride v poštev tisti gospod kateri za vami puca vso nesnago in čisti tiste ulice kjer bi moglo biti v zvejzdo z vlkimi črkami napisano njegovo ime. Začnite pri malon človeki kateri ima veliko srce in zato ne zahteva visoko plačo pa nagrade itd.! 🖕

In reply to by komunista (nepreverjen)

Jack000000 (nepreverjen)

ni treba vsega kopirat. itak pa imajo to v Ameriki za show biznis.. Pr nas pa bomo dali enmu tlakovec čez 10 let pa ga vun trgali, ker je bil komunjara, terorist, pedofil, vojni zločinec in podobno...

Miki Muster pa bi si zaslužil ja, enga zvitorepca nekje.

In reply to by komunista (nepreverjen)

poldi šrotar (nepreverjen)

Ka je Rudaši ?

Reflektor2021 (nepreverjen)

Ali pa ka reflektore na trgi zmage popravite, pa jih obrnete gor usmerjene na spomenik, in nej na baton dol...!!!!

Starejše novice