Pred spomenikom osvoboditeljem je v središču Murske Sobote danes potekala tradicionalna spominska slovesnost s položitvijo vencev.

Ob dnevu zmage so se padlim borcem za svobodo danes poklonili župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, podpredsednik Vlade Republike Slovenije, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, veleposlanik Ruske federacije Doku Zavgajev ter predstavniki Društva Slovenija-Rusija, Moskovskega sveta borcev, Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota in veteranskih društev vojne za Slovenijo.

Goste in občane Murske Sobote je na prenovljenem Trgu zmage pozdravil soboški župan in se vprašal:

»Je strast človekovega hotenja po svobodi, po sobivanju in po varnosti res mogoča le takrat, ko je to ogroženo in skoraj pogubljeno? Ali lahko tudi mi danes z vso strastjo človekovega bitja terjamo in živimo vrednote, ki so plapolale na zastavah naših osvoboditeljev, slavnih slovenskih partizanov in slavne rdeče armade?«

Pred prenovljenim spomenikom na Trgu zmage je povedal, da je pomembnejša od zloščenega marmorja in prenovljenih napisov obnova naša zavesti, da nas znova povežejo vrednote, vklesane v beli marmor.

»Je čas gradnje in je čas rušenja. Sobota z največjimi naložbami v ciklu zadnjih desetletij dokazuje, da je tukaj čas gradnje in ne čas rušenja. Čas sodelovanja in ne čas konfliktov, čas razumevanja in ne čas prezira. S prenovo mesta, z njegovim povezovanjem v regijo in svet sporočamo, da je tukaj zmagal mir,« je povedal Jevšek.

Prekmurje obstalo

Zbrane je nagovoril še ruski veleposlanik Zavgajev, medtem ko je podpredsednik Vlade Republike Slovenije Dejan Židan opomnil, da Trg zmage spominja na to, da so se naši prekmurski predniki v zgodovini vedno znali upreti vsemu, kar je ogrožalo svobodo in slovensko narodno identiteto.

Ob tem je dodal, da je bilo Prekmurje edino ozemlje Slovenije, na katerem se je za našo svobodo borila rdeča armada, ter izpostavil naše vzajemno prijateljstvo in spoštovanje. 

Sledil je še govor predsednice Društva Slovenija Rusija Tatjane Komarove, ki se je Sobočanom zahvalila za ohranjanje simbola borbenega bratstva obeh narodov, preden so ob spomeniku položil vence.

V spremljevalnem programu je nastopil Soboški harmonikarski orkester, ob koncu pa je cvetje položila še skupina otrok iz Moskve. Delegacije so se padlim sicer poklonile še na murskosoboškem pokopališču, že včeraj pa sta, kot smo poročali, vence položili tudi ukrajinska in gruzijska delegacija.

S spleta

Komentarji (106)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pa še res je (nepreverjen)

Kaj naj povem drugega kot da so se še enkrat obudili spomini na hude čase , tudi Ruska kapelica je simbol takih časov pa bi vseno bilo boljše da bi na tem mestu bil prazen prostor in ne spomenik .

točneje (nepreverjen)

"..... podpredsednik Vlade Republike Slovenije V ODSTOPU Dejan Židan...."

Pax (nepreverjen)

Na prvem predvolilnem soočenju je Židan izjavil, da so ministrico Kolarjevo, ki je za osemkrat povečala čakalne dobe v zdravstvu, podpirali zaradi koalicijske pogodbe. Kaj pa ljudje? A ni zavezan ljudem, ki so ga izvolili? A je to človek, ki si zasluži sploh kakšen glas? A ga ni nič sram?
Prav zanima me, koliko glasov bo dobil na volitvah. Vse prehitro pozabljamo...

In reply to by točneje (nepreverjen)

Picekkk (nepreverjen)

Dobro napisano. Kot levo usmerjeni volilec sem bil zgrožen nad to izjavo. Lastni interesi so bili pred interesi ljudi, sedaj pa zopet same obljube za naivneže.
Pa ne, da bom moral voliti desnico (upam, da se mi roka ne posuši)?

In reply to by Pax (nepreverjen)

Begunec1 (nepreverjen)

Resnica je, da je Židan načelen politik, ki je verjel Cerarju, da bo ministrica uredila zadeve. Pa se žal to ni zgodilo, kar vec pove o Cerarju kot o Židanu.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Židan je lahko marsikaj, načelen pa res ni.
Če bi bil vsaj malo načelen, ne bi štiri leta gledal, kako ena nesposobna ženska demontira zdravstveni sistem, dvigne enormno plače zdravnikom, na ostalo zdravstveno osebje kratkomalo pozabi in še bi se dalo naštevati. Toliko o načelnosti.
Sicer pa, če pogledamo kandidatne liste Prekmurja in Prlekije... Nihče nam več ne more pomagati.

In reply to by Begunec1 (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Tovariš "židani" SRAM ME JE , razlagate bratstvo in enotnost , dve proslavi za en praznik , podpredsednik vlade v odstopu , ki nam hoče vladati še naprej ?!

In reply to by točneje (nepreverjen)

rusofili (nepreverjen)

kje je bila vsa ta "silna" množica včera, kda je tüde ukrajinska in gruzijska delegacija polagala vence.....eni mislijo ka so ruske krvi, mogoče so pa ukrajinske in gruzijske!?

ruski (nepreverjen)

Ge san ruske krvi pa se s ukrajinskimi fašisti ne mislin družiti. Niti san se gnes nej šou družit z ruskimi fašisti.

In reply to by rusofili (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Dragi moj vedi da smo slovenci gensko sorodni z ukrajinci rusi nej srbi-dnk R1A.

Ne guče bratom fašiste in naciste.

In reply to by ruski (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Slava jim ! Desničarji - spoštujte praznik in ne pljuvajte ! Vi imate svojega v LEPENI. Mi vam damo takrat mir, zato vi nam dajte danes mir.

povezani (nepreverjen)

slabo mi je kda vidim ka deco not vlačijo v te ceramonije.še enkrat več ste pokazali kakšen odnos mate povezani ;-) rusom se malo v rit ne potegnete,včeraj pa ??? Radič,ge si pa te včeraj bil ?isto velja za čebeljega kralja ?

Pax (nepreverjen)

Ti t.e.l.e nepismeno! Še enkrat preberi članek (očitno ti branje in razumevanje delata težave). Piše: "... skupina otrok iz Moskve..."
Tudi našim razvajenim paglavcem nebi škodila kakšna ura zgodovine. Še vedno bi bili pod Madžarsko, če vas nebi osvobodila Rdeča armada. Slava jim.

Upam, da si dobil alergijo ob tolikih rdečih zvezdah.

In reply to by povezani (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

t.e.l.e. te napravilo ;-) še enkrat si preberi ka san napiso ;-) san ger napiso ka so to slovenska deca ??? deca so deca pa skec koli so,nej jim trbej glave puniti z bedastočami,kda zrastejo se sami naj odločijo po keri poti do šli ;-)

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Rusi so ponosen narod in ni jih sram svoje slavne zgodovine. In to zgodovino spoznavajo tudi njihovi otroci, kar je edino prav.
Če je tebe sram, da smo nekoč bili na pravi strani, je to tvoj problem. Pelji svoje otroke k popom, oni jim bodo že povedali pravo (edino) resnico. Mogoče še zraven nežno objeli ali pa primazali eno okoli ušes, če bi slučajno kateri kaj mislil po svoje.
Res si tisto, za kar sem te zgoraj poimenoval.

In reply to by povezani (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

bimbo eden mene boli kurac za cerkev in pope.deca kda zrastejo se naj sami odločijo če do odili v cerkev ali komunistom.kda pa zrastejo te pa se spitavlejo zakoj so jih starši vozili v cerkev ali kama inan .

In reply to by Pax (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Toliko partizanotov kolikor jih je premoglo prekmurje jih jaz pojem za malico,,V prekmurju se lahko slavijo samo vojaki HRABRI VOJAKI RDEČE ARMADE,,,Bajo so morali partizanoti kpati WC hrabrim VOJAKOM RDEČE ARMADE,,, Pušk pa baje sploh niso smeli nositi,,,Ker je veliki STALJIN tako rekel...Partizanoti so imeli samo krampe in ljopat da so lahko kopali WC hrabrim BORCEM RDEČE ARMADE,,,Jebeš take partizane,, ki so drek zakopavali ,, ki so naredili HRABRI VOJAKI RDEČE ARMADE

kanžor

Židan zdaj misli ,da ga bomo volili .Takih nikoli več

BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)
BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)
mun (nepreverjen)

V rdeči Soboti,pa CIRKOS kak v Ljubljani,pa norejo z zvejzdami.Lidgej vej pa pijše se leto 2018 ,ka je z vami Slovenci?Od tej cirkosov ka jih zganja ta levica se ne da živeti,dobro lejko živimo od dobroga gospodarstva in slaviti odpiranje firm nej pa spomenikov.Vupan ka de nas da srečala pamet!

DESNIM KOMUNIST (nepreverjen)

RDEČA PETOKRAKA ZVEZDA JE ZAKON ! Desničar pogej se !

In reply to by mun (nepreverjen)

fredikredi (nepreverjen)

ja rdeča zvejzda na PIJVI je zakon!

In reply to by DESNIM KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

VEČ JIH JE BOLJŠE JE !

In reply to by fredikredi (nepreverjen)

mixed (nepreverjen)

lejko samo neka pitan?
zakoj maš ime DESNI komunist?
te si ti tudi desničar? ali kak zaj?
To ka si desni komunist je isto kak okrogel kvadrat ali pa leseno železo.

In reply to by DESNIM KOMUNIST (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Po Toporišiču je to bistroumni nesmisel ali oksimoron.

In reply to by mixed (nepreverjen)

smotkič (nepreverjen)

Ena stran otroke rine v cerkev in krst, druga jih maškara v vojaške uniforme izpred 70 let in pradiranje s političnimi simboli. super.

mixed (nepreverjen)

cerkev in krst sta slovenska značilnost, oz nekaj ka se prenaša že od časa srednjoga veka...Tvoji starši nejso bili krščeni, ali pa stari starši?
grun je vdaro gda smo začali sovažiti brati brate.

In reply to by smotkič (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jaz sem tudi bil krščen, pa v cerkev sem hodil. Potem sem se pa pohujšal. Še sam ne vem kdaj. In danes sem baraba. Priznam.

In reply to by mixed (nepreverjen)

mixed (nepreverjen)

nej trbej ka odiš v cerkev, samo dober pojep boj.
včasih je v cerkvi menje iskrenih lidi kak tisti ka ne odijo.
ge pač iden zato, ker mi je bilo fajn kda san odo s svojimi kerih več nega, pa jih počastin s ten, pa pomolin za moje.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Begunec1 (nepreverjen)

V vsakon primeri se mi zdi Židan najboljša izbira.

grunvnjegavdaro (nepreverjen)

V naši preljubi domovini še ni nič novega. 73 let po minuli vojni so še vedno na okopih partizani in domobranci.

mixed (nepreverjen)

istina. pitanje če de to sploj lejko kda pozableno...pol lidi sploj ne vej ge ma zakopane svojce, v keron rovi...to se težko pozabi

In reply to by grunvnjegavdaro (nepreverjen)

mesec pod vodo (nepreverjen)

to vse pove o zaostalosti, brezposelnosti prekmurja napram ostali sloveniji in zakaj Goricko in polovica Ravenskoga dela prekmurja se vozi v sluzbo v avstrijo. Zivel Orban.

fredikredi (nepreverjen)

zokoj pa se naši ne vozijo na delo na Madžarsko in Hrvaško???!!!

In reply to by mesec pod vodo (nepreverjen)

Peglica (nepreverjen)

Nisem zagovornica levice, ne nekdanjih komunistov, ne socialistov in ne tistih, ki se samo skrivajo pod tem imenom. Se mi pa zdi lepo in prav, da se ohranja spomin na tiste, ki so tisoče kilometrov od doma umrli med osvobajanjem tujih ljudi na tuji zemlji. Dejstvo je, da se nam pod kljukastim križom ne bi dobro pisalo.

smotkič (nepreverjen)

a tisti rusi ka so preživeli so posilili puno Prekmurk.
Pravli so ka so se Prekmurci bole bojali Rusov kak partizanof!
če ne bi rusi osvobodili bi nas američani , ali angleži....

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Najbolj sem užival, ko sem gledal, kako so v vetru plapolale zastave z rdečo petokrako zvezdo in na titovkah ( kapah ) te prelepe rdeče petokrake lepotičke. Janšeki pojejte se ali se v Muro fuknite !

Tujec 2 - pijanček (nepreverjen)

Janšeki hudo je, ko vidite, da ste v manjšini in da vas ljudje ne šmirkljajo ! Kot, da vas ni ! Predlanski sneg, ki ga že dolgo ni več !

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem če ste vi levičarji slepi ali kaj. Še nejste vidli, kak se Putin prekriža in prižge svečo v cerkvi. Poglejte si na današnjem posnetku Parade zmage na Rdečem trgu, kako se obrambni minister Sergej Šojgu prekriža, preden začne parado. Vi pa norite z nekimi komunisti.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Čarni vrag, tudi mi " levičarji " hodimo v cerkev ( res ne vsi ). Tudi mi molimo in verujemo v Boga. Komunisti ? Ne vem kje si ti komuniste videl. Že dve desetletji in pol jih bni več, razen ..........

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Premetanka (nepreverjen)

Že samo za vse hudobije in svinjarije, ki jih napišeš na sobotainfo, si lahko v spovednici 2 uri, toliko je tega. Če pa ne hodiš k spovedi, tudi v cerkev nima smisla iti.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

smotkič (nepreverjen)

ja takši ka so prej bili v partiji - od 91 pa v cerkev odijo so NAJHUJŠI!
in takših je še puno - DVOMORALNEŽI.

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Dragi somišljeniki, vupan ka ste uživali na gnejšnjoj proslavi. Bijla je krasna. Spomenik je fantastičen, bravo Jevšek! Edino zaj bi se mogli enauk zgučati, ka bi se na en poseben den fkup zbrali, vsaki bi eno svejčo prneso, in bi cejli spomenik obklali s svejčami, ka bi se svejto kak ima biti. Kdo bi vedel, ka bi Janšisti pravli na to. :D Na Dan mladosti recimo :-D Ne može nam niko ništa! Slava junakom, padlim v boju za svobodo!

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Jaz sem se odločo, da 25. maja zvečer ob devetih pridem k spomeniku, prinesem in prižgem svečo. Lepo bi bilo, da bi tudi drugi prišli. Spontano, mirno, dostojanstveno, brez velikega pompa.

In reply to by Rdeča zvezdica (nepreverjen)

mixed (nepreverjen)

@rdeča zvezda
Ne vidiš ka je liden malo mar za ta spomenik (razen svojcon padlin vojakon keri so prišli se počastit svoje ob prazniku).
Ne može NAM niko ništa? Kakšen si pa mel ti vpliv na osvoboditev Prekmurja? Ka si naredo za Prekmurje?
Navaden prdec v vetri si, tak kak tvoje mnenje, pa moje.

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

mixed, a si mal zafrustriran? :D

In reply to by mixed (nepreverjen)

mixed (nepreverjen)

ti si edini zafrustrerani, s svojin izzivalnin pa sovražnin govoron. Nejsi gor prišo ka nejsmo vsi janšisti ali pa komunisti, pa več ne živejmo v tvoji povojni eri, ampak v 2018

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sedaj so drugi cajti,,,Nekad smo švercali z murinoj robo,,, pa devizami,,,pa kavo ki sem jo na veliko vozil iz avstrije in potem preprodajal na jugu,,,Danes tega ni več,,,ni več mure, ,, ni več deviz,,,kave pa je kolikor hočeš,,,Za švercanje z mamili po resnici povem sem prebutast,,,ampak šverc z človeškimi organi ta pa sedaj cveti,, Malo doktorjem, malo sestram, malo referentom nabave organov,,,veste ko imaš vse pod kontrolo vse ide,,,samo pravi čas moraš začeti,,,Ali ste se že kdaj vprašali, ko vam je umro kakšen poznanik zakaj je umrl,,,pa še tak zdrav je zgledal,,,Veste je pač šel za organe,,, Vam povem danes je ena ledvica 20 000 evrov,,,Če pa je zadeva po naročilu, pa je tudi tja do 50 000 evrov,,,Tisti ki ima gnar si jo lahko kupi,, za sirotinjo pa je dializa ali pa še tista ne,,,Pa mene jebete za gasilsko kapo,,,Drugih grehov imam na ledjima,,, gasilska kapa ni nič proti trgovini z organi

Kovanec (nepreverjen)

Dobri so, še to ubogo deco so zvlekli v to sranje , kakšen kič , sicer pa nekaj kar je bilo že neštetokrat videno v ne tako daljni zgodovini.Mogoče so pa njihov domet res samo čebelnjaki.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kaj ni Krkovič svojega mladega sina vlačo nekje zraven ? Se mogoče kaj spomniš ?

In reply to by Kovanec (nepreverjen)

Sisisi (nepreverjen)
rdeča zvezda (nepreverjen)

Baje pride k zidanu na obisk afriški president MABUNDONAGUMBE,,to je sin Afriškega predsednika MABUNDONAFRŠLUS, ki je bil velik prijatelj tovariša Tita in eden od tvorcev neuvrščenosti

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Rdeča zvezda - ti si na našoj strani?

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Vidiš, da je RDEČA z malo začetnico napisano. Nekdo drug je.

In reply to by Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Specialc (nepreverjen)

Časi so negotovi. Pred vsakimi volitvami poslušamo leve in desne politike, da gre tokrat za odločilne volitve. Kaj odločilne, celo usodne za narod. Spomnite se PS in Jankovića, pa potem nadaljevanje z Alenko Bratušek, potopom in razpadom PS in njeno iskanje službe v Evropski komisiji. Pa je prišel Cerar, spet baje v najbolj usodnem trenutku za narod. Po štirih letih smo še v večji temi in negotovosti. V zdravstvu se ne premakne nič zadnjih dvajset let. Pred vsakimi volitvami iste obljube, potem pa kurčina. Ne da ne znajo in zmorejo! Nočejo! UKC je bankomat dveh najmočnejših omrežjih. Politični insajderji trdijo, da pri vsakem sestavljanju vlade in kasnejšem kadrovanju glavno vlogo igrata prav ti dve omrežji. Eno je levo, pravijo da je prvi stric Zemljarič, njegov prvi prokurist pa Miklavčič. Drugo je pa desno. Tam je prvi stric Janšev kapo, sicer znana SDS figura (brez imena, ker ni več denarja za sodne takse).

Če pustimo ob strani vaške posebneže tipa Primc, ki tradicionalno obeležujejo vse vaške in državne karnevale, grejo na volitve vsi z vsemi orožji. Kot sem že na začetku zapisal; »Časi so negotovi«. Svet je razdeljen in sprt kot še nikoli po koncu hladne vojne. Amerika ima neuravnovešenega predsednika, Rusija pa Putina, ki je zase prepričan, da je na misiji ponovnega rojstva Sovjetske Zveze. Vojna v Iraku traja še danes, čeprav je zmago Bush razglasil pred cca 15 leti. Leta 2007 sem bil v Iraku. Mislil sem, da grem za varnostnika v povojno sceno, prišel pa sem v vojni kaos, ki si ga v sanjah nisem predstavljal. Orožja za množično uničevanje v Iraku nikoli ni bilo, mi pa smo ubogljivo sodelovali v agresiji. Sodelujemo še danes. Da se ne bo kdo slepil. Sektaške milice so imele leta 2007 v Ramadiju črno bele zemljevide sveta, kjer so bile z rdečo barvo označene države, ki so po njihovem razumevanju napadle njihovo sveto deželo. Videl sem te zasežene zemljevide v poveljstvu, Slovenija je bila vedno rdeča. Kot je v resnici, kajne. Maščevanje bo, prej ali slej.
Podpiramo in sodelujemo v zločinskih napadih na Sirijo, torej smo soodgovorni za begunce, ki od tam prihajajo. Mi bi pa njih po novem kar z noži čakali na Kolpi? Res smo prijazni ljudje. Orbanizacija Slovenije se bo zgodila tisti hip, ko bo na volitvah zmagala SDS. Si kdo želi SDS na oblasti, razen njih in tistih, ki si od zadrtih kler izdajalcev domovine obetajo koristi. Prav ima Požar ko pravi, da na volitve hodijo samo politični aktivisti. To je res. Zato je slika današnje politike takšna kakršna je. Volitve za 16 letnike? Ne. E -volitve, nujno. Če bi uvedli e-volitve, bi najbrž glasovalo 99% volilnih upravičencev. Kaj bi to pomenilo za obstoječo politično elito? Najbrž nihče ne ve zagotovo, zato jih ne bo. Ker jih obstoječa politična garnitura nikoli ne bo uresničila.

Slovenija potrebuje reset. Tega so mnogi obljubljali, potem pa so pri koritu na tipko reset pozabili. Raje so pustovali, virantovali in se tepli za drobtine pri koritu. Janez, Grega in Zoran pa so si ga mimogrede izmerili. Na račun vseh nas, packi umazani.

Še se najdejo primerki, ki me nagovarjajo in prepričujejo. Halo, odjebite že. Pred leti je bil prav tako predvolilen čas. Tudi takrat sem jih poslušal, ene in druge. In vsi so se strinjali, da gre za »svinjarijo«.Potem so bili izvoljeni. In postali so vzvišeni in nedosegljivi. Svinjarija pa ni več izgledala svinjarija. Pravno državo je treba spoštovati, mi je dejala pička, ki je nekoč z mano »rovarila« proti Janši in metala kamne v okna parlamenta. In me ni poznala več. Danes je (še)poslanka, zaradi omamnega časa volitev pa me je spet poklicala. Ajde kurvo, nemoj.

Pod vladami Pahorja, Janše, Bratuškove in Cerarja so me državni organi preganjali, finančno kaznovali in zapirali zaradi pisanja bloga. Pod štirimi različnimi vladami isti teror na področju, kjer mi ustava jamči neke pravice. In potem mene nagovarjate, naj vas podprem, ker baje veliko ljudi bere blog. Saj niste gladki.

Kar se migrantov in beguncev tiče, ima Karl Erjavec odličnega strokovnjaka v ekipi. Sašo Dončič je ta strokovnjak. Nekoč je s taksijem prevažal ilegalce, danes bi z Erjavcem sedel v parlamentu. On bi bil pravi, da z Mahničem vodi kakšen parlamentarni odbor za migrantsko politiko po Orbanovem modelu. Eni kandidirajo kar za več stran hkrati, drugi na liste vpisujejo mrtve, tretji ne znajo niti šteti, četrti …! Ne bom nadaljeval, karneval je pravkar startal.

Prišel bo tisti nedeljski večer, ki se ga vsi bojijo. Tam bodo iste stranke, isti obrazi, namesto SMC pa LMŠ. In spet bo neka obrobna stranka tipa DESUS igrala glavno vlogo v koalicijskih pogajanjih, ker veliki ne zmorejo sami.

Janković in Erjavec. Da dva tako propadla politika brez podpore zganjata vojno proti Janši, je smešno a razumljivo. Če Janša zmaga, bo Janković ekspresno končal na Dobu, Erjavec pa se bo pridružil skupnosti, ki jo je desetletje in pol nategoval. #upokojenci

Pejte na volitve, da ne zmaga črni Janez.

klovn (nepreverjen)

zadnja dva odstavka najboljša....;-) .....mobilizacija, da ne zmaga Janša!
Glij zatou bom volo letos SDS in Janšo

In reply to by Specialc (nepreverjen)

RDEČI KOMUNIST (nepreverjen)

Ti samo voli Janšo, nihče ti ne brani. Zopet bo izgubil volitve kot je vedno do zdaj ( razen enkrat ). Se spomniš, kako je po porazu z JANKOVIĆEM od razočaranja pred tv kamerami NAJVEČJI SLOVENSKI DOMOLJUB plesal SRBSKO KOLO ( no, kolikor je znal ), njegove ovčke pa skupaj z njim. Pa po nezakonito posojilo je šel v BOSNO ( NAJVEČJI SLOVENSKI DOMOLJUB V BOSNO ! ) ! Ne ve odkod mu je v roke priletela gotovina, da je plačal avto ( 40.000 evrov - to je več kot enoletna plača predsednika vlade - je pa dokazano, da ni bila dvignjena z njegovega ali ženinega računa ! ). Dalje ne bom, je pa ogromno tega ... Ja, ljudje, zato, ker take volite, je naša država tam kjer je.

In reply to by klovn (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

To je napisal bloger Mitja Kunstelj, nekdaj specialec v Morisu, delu Janševe in Krkovičeve vojske. Berite njegove bloge. Marsikaj zanimivega boste izvedeli.

In reply to by Specialc (nepreverjen)

black panter

zagen odstavek si dobro napiso,žabarski opankar bi že pred 10 lejtami mogo biti na Dobu
zato volite desno

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Ti ge dan desno!! Ite lejvo, lejvo, lidgej! :-D Kda ideš prejk prehoda, tudi dvakrat poglejdneš lejvo. Torej: najprlej lejvo, te desno, pa še enkrat lejvo. Lejvo je pomembno!

In reply to by black panter

lebed (nepreverjen)

no ja.....pravijo, ka so vsi levičarji pedri,
tisti, ka nej peder je pa gej, keri pa nej niti to , je pa pederčina.
Ali pa buzerant, če je nej pesojebec!
Što se naj razmi?!

In reply to by Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Tujec 2 - pijanček (nepreverjen)

Veš, kdaj sem najbolj užival ? Ko sem, jaz levičar, zelo zagrizenemu desničarju ženo fukal.

In reply to by lebed (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Z mehkim se slabo f..a.

In reply to by Tujec 2 - pijanček (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zato tvoja žena večkrat joče in k sosedu hodi.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Ti maš zgleda sigurno izkušnje v ton... Bravo. Folk, očitno mamo pedra v grupi :D

In reply to by lebed (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, lejvo je pomembno, ka te z lejve najprlej povozi... Če ne paziš, te z lejve strani kaj hitro zgazi, okrade,..... Velka nevarnost je z lejve... Zato se pazite z lejve, hehehe

In reply to by Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Vrana, pazi klün!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Vejpa, ka san nej dobro napiso?? Pritrdo san ti, ka je lejvo pomembno, pa še obrazložo: kak ne paziš na prehodi, tak te najhitreje povozi z lejve.... Z lejve je večja nevarnost...

Na volitvaj pa mo volili za menšo škodo Sloveniji... Nega nekše bleščeče izbire: driska ali pa mehko blato.... Ges osebno nemam nekšoga favorita, nad kerim bi bil navdušen!!!!

In reply to by Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ZOKI je zakon ! Na volitvah je vašega bogeca Janezka čelavega po cigarete poslal !

In reply to by black panter

rdeča zvezda (nepreverjen)

Meni pa je moj dedek vedno govoril,,Boj se tistih, ki so bili v partiji sedaj pa v prvi vrsti v cerkvi sedijo, in se klanjajo bolj kot papež, ki pride na državniški obisk in poljubi zemljo,, In kako prav je imel moj dedek,,, ko bi vi vedeli koliko te golazni, ki je bila nekoč v partiji sedaj hodi v cerkev in teh se je treba najbolj bati,,,

Rdeča zvezdica (nepreverjen)

Janša...

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

Tujec 2 - pijanček (nepreverjen)

To je Ivan Kramberger povedal, ne tvoj dedek !

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

škof Kramberger sigurno nije kaj takega rekel

In reply to by Tujec 2 - pijanček (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ne sprenevedaj se. Dobro veš, da ne gre za škofa ampak za preprostega človeka z Negove, ki se je podal v politiko in ga je nekdo ustrelil. In ko je to povedal, je mislil Janšo.

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

imbra (nepreverjen)

ja, zato so ga komunajzeri dali ustreliti.
Ali še vedno verjameš da je bil "pijan lovec", ki so ga kar hitro izpustili?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

" Pijan lovec " po mojem ni kriv. KOMUNAJZERI ? Kateri ? Bi vi kaj vprašali Franca Kanglerja ? Če se dobro spomnim je bil on glavni preiskovalec pri tem streljanju .

In reply to by imbra (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sedaj so drugi cajti,,,Nekad smo švercali z murinoj robo,,, pa devizami,,,pa kavo ki sem jo na veliko vozil iz avstrije in potem preprodajal na jugu,,,Danes tega ni več,,,ni več mure, ,, ni več deviz,,,kave pa je kolikor hočeš,,,Za švercanje z mamili po resnici povem sem prebutast,,,ampak šverc z človeškimi organi ta pa sedaj cveti,, Malo doktorjem, malo sestram, malo referentom nabave organov,,,veste ko imaš vse pod kontrolo vse ide,,,samo pravi čas moraš začeti,,,Ali ste se že kdaj vprašali, ko vam je umro kakšen poznanik zakaj je umrl,,,pa še tak zdrav je zgledal,,,Veste je pač šel za organe,,, Vam povem danes je ena ledvica 20 000 evrov,,,Če pa je zadeva po naročilu, pa je tudi tja do 50 000 evrov,,,Tisti ki ima gnar si jo lahko kupi,, za sirotinjo pa je dializa ali pa še tista ne,,,Pa mene jebete za gasilsko kapo,,,Drugih grehov imam na ledjima,,, gasilska kapa ni nič proti trgovini z organi

Rdeča zvezda (nepreverjen)

zakaj partizani niso imeli spolnih bolezni je vprašala tovarišica v šoli
zato ker so se borili za kurčevo zdravje je rekel ravnatelj, ki je ravno takrat stopil v razred
Pa še res je tako,,,,Sedaj imajo tujci veliko večje pravice v Sloveniji kot Slovenci,,,Slovenski jezik počasi izumira,,, prav nam je zakaj se pa pustimo.. Lepa je tista pesem ,,,Vzami v roke puško,,,sedaj naj zapoje mitrlez jaz jo vsak dan pojem

Kovanec (nepreverjen)

KONEC KOMUNIZMA- PRIHAJA in vas par nepomembnih pisunov na forumih tega ne more preprečiti,kajti narodi se prebujajo in ljudje so enostavno siti floskul.

Kovanec (nepreverjen)

Res hvala Specialcu , da nas je razsvetlil , le kaj bi mi brez takih pridigarjev.lol.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Specialec je dolga leta delal za Janeza Janšo, zato marsikaj ve o njem, njegovih pajdaših, njegovih rabotah pa tudi o drugih ! Tvoji vnuki bodo vedeli kaj bo zgodovina za 70 let pravila o Janši, midva žal ne. Sicer pa sam vem marsikaj, ker ti še sanjati ne bi upal.

In reply to by Kovanec (nepreverjen)

vohunka II (nepreverjen)

Saj janša ni tako slab,,To da jebe komunajzerje v betico zabito , pokvarjeno,, smrdljivo,,, je pač tak kaj mu moremo,,,Drugače je pa kar v redu fant,,,Farmacevtk pa ne jebe ,, in taki se mi dopadejo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

imbra (nepreverjen)

jaa, janša je kriv za vse tvoje težave, un je itak kriv za vse.
v teh 4 lejtaj vladanja je ziher mel večji vpliv kak levica, kera je vladala 3x več kak un.
veš ti marsikaj kda preveč v kozarec pogledneš.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Glej, jaz nimam nobenih težav, ker sem si življenje uredil po svoji in ženini želji. Imam veliko več, ko midva z ženo in moji sorodniki potrebujemo. Bom ti pa naštel samo nekaj zadev, ki so močno zaznamovale Slovence in življenje v Sloveniji. Je pa bil povsod zraven ali pa je bil celo minister in predsednik vlade Janez JANŠA. Vse imaš dosegljivo na Googlu, da se lahko prepričaš v navedbe. DEONACIONALIZACIJA, IZBRISANI, PRODAJA NAJBOLJŠIH TOVARN ZA DROBIŽ, PRODAJA 90 % PROCENTOV DRUŽBENIH STANOVANJ ZA DROBIŽ, ZUJF, ZPIZ - 2, OBLJUBA IN ZAVEZA PRODAJE NAŠIH NAJVEČJIH BANK ( v NKB Maribor smo vložili več kot 1 milijardo evrov, celotno banko s celotnim premoženjem - poslovalnicami in drugim - prodali za 250 milijonov evrov !!! ), .... da o švercanju orožja, gotovini, ki mu je priletela naravnost v roke, on pa se ni mogel spomniti odkod je letela, nezakonitem najetju posojila v Bosni, žaljenju vseh novinark, ki so kaj resničnega napisale o njem ( za kar ga je več sodišč obsodilo na plačilo odškodnin ) in podobnem sploh ne bom pisal. In človek, ki tega ne ve , noče vedeti , nima kaj po portalu pisati in ga zagovarjati. In kdor njega voli, nima vse porihtano v glavi ali je pa plačanec. So mi ženske pravile ( in verjamem jim ), ko je avtobus vozil v Ljubljano na proteste pred sodiščem, da so dobile brezplačen prevoz, sendvič, pijačo in 50 evrov. Kdo je to plačal ? Res nekateri živite v temi. Vprašanje je samo ali zaradi nevednosti, zaslepljenosti ali osebnih koristi.

In reply to by imbra (nepreverjen)

imbra (nepreverjen)

te pa voli jankoja pa kahla, ali pa lažnivoga židana, ali pa "odstopljenoga cmerara", nastavlenoga šaraca, ali pa mesečnika z severne koreje. Tej so vsi nedolžni :D

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jaz sem tebi napisal nekaj grehov tvojega bogeca Janezka. Zdaj pa ti napiši vsaj toliko grehov teh, ki si jih naštel ali takih, da bo to dokazljivo na Googlu. Ajmo, desničar, da te slišim, da bom vedel, da nekaj znaš ! DOKAZI !

In reply to by imbra (nepreverjen)

Andžinsan (nepreverjen)

Zdaj pa zares;zdravstvo v razsulu,vojska v p.m.- po izjavi vrhovnega poveljnika -sicer je tako ne rabimo, 3x prisilna dokapitalizacija bank-vedno brez krivcev,izbrisani,varčevalci LB.,pokojninski sistem krivičen, po podatkih dostopnih v Financah iz leta 2016 znaša v AT pokojninska osnova 89,9 % povprečne plače , v Slovaški 86,1%,v Madžarski 94,4%, v Danski 82%, na Nizozemski so pokojnine enake kot povprečne plače,aja v obljubljeni in blaženi Slovenija pa znaša osnova 57% in vi še vedno nasedate obljubam , pa pojdite malo po svetu in boste ugotovili da smo postali ena od najbolj zaostalih držav Evrope in to verjetno zaradi tega ker imamo tako sposobne politike.Sic.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

S TEMI LAŽNIVIMI PODATKI SI LAHKO TI RIT OBRIŠEŠ ! V Sloveniji ni bilo slabo - upokojil sem se po ZPIZ - 1 in imam pokojnino za polno delovno dobo v višini 78 % POKOJNINSKE OSNOVE ! Kje si ti dobil pri pokojninah POVPREČNO PLAČO ????? Potem je leta 2013 prišel ZPIZ - 2 ( Janševa vlada ga je sprejela leta 2012 ! ) in novi upokojenci po 1.1.2013 dobijo za polno delovno dobo 57 % pokojninske osnove ! Desni idiot - loči ti med POKOJNINSKO OSNOVO in POVPREČNO PLAČO !!!!!!

In reply to by Andžinsan (nepreverjen)

imbra (nepreverjen)

zdaj so pa podatki nenadoma LAŽNIVI hahahahaha
fix je bil janša hahahah
slabo vrejme čez vikend? : must be janša
hahahahah

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Juga (nepreverjen)

V Jugi smo take pokojnine imeli pa vam ni bilo dobro. Kaj zdaj jočete?

In reply to by Andžinsan (nepreverjen)

neizbežno (nepreverjen)

KONEC KOMUNIZMA- PRIHAJA!
Da se nekdo odloči in voli bodisi erjavca, židana, šarca, jankovića, cerarja , kućana,
je izpod vsakega človeškega dostojanstva!

bonge (nepreverjen)

Poglednete malo okouli po razvite Evropi, nišče nema komunistov na oblasti samo mij tiramo tej komunizem pa rdejčo zvejzdo do onemoglosti. Lidgej čas je ka se neka spremenij v tej države ,drugače mo propadnole . Poglednete samo mlade , se bižij ven iz tej države šterin je pa nej za delo pa čakajo na čim večjo socijalno pomoč, pa naj mene en komunist povej ka smo mij perspektivna država te pa rejsan.... Včeraj san na nove 24 poslujšo člana SD Jerneja Štromajerja , če ta stranka razmišlja kat tej človek nan nega pomouči.

Čarni vrag (nepreverjen)

Naši SDjevci se kopajo v denarju. Sami prevaranti in roparji javnega denarja.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

NA VOLITVAH BOSTE DESNIČARJI POPUŠILI KOT ŠE VEDNO DO ZDAJ !!!! Ne bodo vam pomagale laži na portalih in po Janševo - Orbanovih medijih ! Tudi plačani komentatorji na portalih vam ne bodo pomagali ( ČUŠ ti lahko veliko pove o tem ). Hodiš ti kaj na zdravniške preglede ? Dobro zate bi bilo, da čimprej greš.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

imbra (nepreverjen)

spomni me, kera stranka vodi trenutno?
mogoče nedo zmagali ka pali kakšno lažnivo patrio iz nenada prnesete na plan? Pa pali nete nika dokazali? tisti finski reporter je že 4 lejta v zatvori zaradi laži, janko opanko džamijec pa še vedno na prostosti?
še malo pa je konec z paraziti.
Al pa stari prdec kučan pali izvede kakšno EPSKO zavezništvo? (kahl -janković) HAHAHAH
GE JE ZAJ TISTI sds-ovski SPOLNI PERVERZNJAK? MALO JE POTIHNILO, A ?
ni vam uspelo komunajzerski paraziti.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Juga (nepreverjen)

Zgleda, da rabiš zdravniško pomoč.

In reply to by imbra (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Pred vsakimi volitvami je po anketah vodila stranka SDS. Na volitvah pa popušila. Ja, veš, plačane ankete pokažejo to, kar si plačnik želi.

In reply to by imbra (nepreverjen)

Kovanec (nepreverjen)

Tako samo v razmislek in čisto hipotetično , a si predstavljate kako bi se določeni ljudje, tudi iz Soboške občine znašli na trgu dela brez političnih vez , brez klientelizma ,brez takoimenovane prijateljske pomoči, nič ne bi bilo iz njih , kajti ti ljudje nimajo nič za ponuditi razen nekega brezveznega in brezplodnega nakladanja, nobenih posebnih znanj, skratka nič od nič,tak da pametno na volitvah kajti prišel je čas , ko lahko rečemo Cesar je nag.

VRANA (nepreverjen)

Če si količkaj pameten, sposoben,.... zagovarjaš lastno delo in sposobnost, da si nekaj sam ustvariš-bližje so ti DESNE stranke!!!

Če si nesposoben butl, si aktivist, zagovornik vsega in svašta perverzij, bolanih ideologij,.... in kar je najbolj pomembno: dajte nam denar, ker smo (baje) vsi enaki. Zagovarjaš povprečje in si LEVIČAR.

Janezek je mami pravo: če de mi v šouli šlo, pa v življenji kaj dosegnem z lastnim delom, mo desničar! Če buknem, mo levičar, pa mo zagovarjo, ka mi vse morejo dati drugi !!!

In reply to by Kovanec (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

PAMETEN, SPOSOBEN ......... to sta besedi, za kateri ti ne veš kaj pomenita. Žal.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Kovanec (nepreverjen)

Tujec2-pijanćek-nič nisem zasledil , da bi kdo pobegnil iz Hrastovca, zdaj če imaš ti drugačne podatke ,prosim povej in prenehaj žaliti drugače misleče.

Kovanec (nepreverjen)

Ne morem, da ne bi komentiral, navedel sem, da so podatki iz leta 2016, verjemem , da so bile takrat ko si se ti tujec 2- pijanček upokojil, in ko so po zemlji še hodili dinozavri druģačne osnove za pokojnino, in še enkrat ;PRENEHAJ ŽALITI in si zadevo v miru preberi , ter premisli preden kaj blekneš.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Maš v glavi luft, da ne vidiš, da ti podatki, ki si jih navedel nikakor ne morejo držati ! Daj malo razmisli ! Človek, ki lahko takim podatkom verjame, je samo idiot. Ne more biti kaj drugega. S TEM, KO TAKŠNE NORIJE GOR VRŽEŠ, ŽALIŠ NORMALNE LJUDI !

In reply to by Kovanec (nepreverjen)

Kovanec (nepreverjen)

Podatki držijo in so preverljivi za razliko od tvojih argumentov, tak da kar verjemi in se že enkrat zbudi, čeprav vem , da 40 let peglanja (likanja) v Muri in življenja v enosobnem stanovanju slabo vpliva na človeško karmo ampak jebi ga life is life.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Pa ti veš kaj pomeni povprečje ? Segedin - en je samo meso, drugi samo zelje. Povprečna plača pri nas nekaj nad 1.500 evri neto. Večina zaqsluži 700 do 1.000 evrov. Povprečna pokojnina pri nas okoli 650 evrov ( na pamet ). Jaz imam več kot 1.300 evrov penzije, nekateri okrog 400 evrov. Vidiš, to so tvoja POVPREČJA. Upam, da se ne boš v Muro vrgo zaradi moje penzije. Hvala bogu sem dve leti prej v penzijo šel, ko je Janševa vlada zjebala nove upokojence za 20 % manjšo penzijo !

In reply to by Kovanec (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice