Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija in Pokrajinska in študijska knjižnica sta včeraj gostili Evalda Flisarja. Z njim se je pogovarjal Dušan Šarotar.

Evald Flisar spada med najbolj prevajane slovenske avtorje, njegova dela so prevedli v kar 42 jezikov.

Sodi med »velikane slovenske literature od nastanka slovenskega jezika do danes« ter bo predstavljen na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu, na katerem bo Slovenija častna gostja.

Flisar se je rodil leta 1945 v Gerlincih, osnovno šolo je obiskoval v Cankovi, Gimnazijo v Murski Soboti, študiral pa je na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1975 živi v Ljubljani ter ima bogato kariero kot pisatelj, pesnik, prevajalec, dramatik in urednik.

Je avtor številnih romanov in potopisov, kot so Mrgolenje prahu, Južno od severa, Čarovnikov vajenec, Popotnik v kraljestvu senc, Zbiralec sanj, Nora Nora, Dekle, ki bi rado bilo drugje in drugi. Napisal je tudi številna dramska dela, radijske igre in književnost za otroke.

Prejel je številne nagrade, med drugim več Grumovih nagrad, Nagrado Prešernovega sklada, nagrado Modra ptica ter leta 2013 Župančičevo nagrado za življenjsko delo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oiuyyy (nepreverjen)

Pogresali smo zupana....

Starejše novice