Soboški policisti obravnavali že tretji vlom v parkomat. Kaj so ugotovili?

Kot smo poročali, so se nepridipravi včeraj ponovno lotili parkomata na gramoznem parkirišču ob Avtobusni postaji Murska Sobota. 

Parkomat izpraznjen že tretjič v tem letu

Gre za isti parkomat, kot so ga v letošnjem letu s pomočjo eksplozije izpraznili že dvakrat in odtujili za približno 1000 evrov. Poleg ukradenega denarja, so takrat povzročili za okoli tri tisoč evrov škode. 

Podobne kraje pa se, kot dodajajo policisti, dogajajo tudi v drugih mestih. 

Letos v mesecu januarju in aprilu sta bila obravnavana že dva vloma v omenjeni parkomat, kjer je v obeh primer prišlo do razstrelitve parkomata. Obe zadevi sta bili v nadaljnje reševanje odstopljeni na Policijsko upravo Maribor, saj je bila na njihovem območju za podobna dejanja (glede na način storitve) obravnavana združba storilcev, so razložili na Policijski upravi Murska Sobota.

Kaj so policisti glede parkomata ugotovili tokrat?

Z neznanim orodjem vlomili v parkomat in povzročili za okrog 2000 evrov škode

Kot so nam pojasnili soboški policisti, so včeraj, 27. oktobra 2022, obravnavali vlom v parkomat na Slomškovi ulici v Murski Soboti.

In sicer neznani storilci so z neznanim orodjem vlomili v parkomat ter odtujili kaseto z denarjem.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem informacij v cilju izsleditve neznanega storilca nadaljujejo. Skupna materialna škoda znaša okrog 2.000 evrov, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Policisti ob tem pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o omenjenem kaznivem dejanju, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji (9)

Gadaffivs (ni preverjeno)

Da bi nekogar prijavil je moja cena 5.000 eur. Danes ni več nič zastonj,isto kot da parkiraš na gramozi pa za to zahtevlejo od vsakšogar plačilo,rajši nej fala🙌

asdasad (ni preverjeno)

da se jin nede splacalo ga odstranijo , ve pa zaj ze majo zgubo, seveda ce pridejo k pameti

AleksanderVeliki (ni preverjeno)

Polajnić?

čarni vrag (ni preverjeno)

Kda do policaji odkrili bombaše? Če se sami prijavijo na postaji.

Lajcimen (ni preverjeno)

Lejko si je kakšen delavec plačo zdigno

vfghjz (ni preverjeno)

ČE NOTRI NAJDEŠ 1000 EVROV SE SPLAČA. ČE PA BI VSAKI DEN NA KONCI DNEVA PRAZNILI TEJ MAŠIN PA NIŠČE NEBI KRADNO ČE JE NOTRI 50 EVROV PA ŠE TO PITANJE NA DEN ČE SE NABERE

vfghjz (ni preverjeno)

V NAPREDNIH DRŽAVAJ NA MAŠINAJ PIŠE PRAZNIMO VSAKI DAN

In reply to by vfghjz (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Glede na to, ka vlomilci vecinoma vnaprej preglednejo cilj, dvomin ka bi tej napis kaj hasno. En ali dva dni malo gledas parkomat in skapcas, ka ga ne praznijo vsaki den. Brez plana ides v to, ce gre za dejanje iz obupa. Ampak v ton primeri je nekomi 50€ tudi zadosta...

In reply to by vfghjz (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

po mojem s to bili blokovski

In reply to by tutu (ni preverjeno)

Starejše novice