Foto: Eugenija Carl (Facebook)
Po spletu je zaokrožil posnetek, ki kaže enega od slovenskih lovcev, ki je, namesto da bi pomagal, srnico kar ustrelil. In to na območju, kjer se gibljejo ljudje.

Slovenska novinarka Eugenija Carl je na Facebooku delila objavo, v kateri je zapisala, da se je v izolski ladjedelnici zgodilo nekaj nezaslišanega.

Kot je zapisala, so delavci v ladjedelnici opazili srnico, ki je očitno zašla do morja in prestrašena ter zmedena begala sem in tja, ter se poskušala rešiti.

Ker ji sami niso mogli pomagati, so na pomoč poklicali Lovsko družino Izola. 

»Namesto tega je prišel lovec - čuvaj in po šerifovsko rešil zadevo. Srno je preprosto ustrelil.  

Sem povedala, da je streljal v prostoru, kjer so bili ljudje, v bližini cesta in da je to, kot je meni znano, v mestu/ naseljih prepovedano,« je zapisala Carl.

Iz posnetka je tudi razvidno, da ljudje lovca, ki ima okrvavljene roke in nasmešek na obrazu, opozarjajo, da je streljal na območju, kjer so ljudje in cesta v bližini.

Na delu policija

Sodeč po objavah slovenske novinarke, se zadeva danes nadaljuje. Lovec naj bi dejal, da mu je odstrel srne odobril lovski inšpektor.

Je pa danes na delu očitno tudi policija, ki naj bi zavarovala kraj streljanja in išče tulec.

Komentarji (7)

Hjaooo (ni preverjeno)

Lovci stane kda pomisli ka lejko buje dojencka srne. Vejpa se spomnimo vsi dobro lovskoga turnira ( je clanek tudi na sobotainfo ) ge je bilo tekmovanje in zmagovalec je dobil za nagrado dovoljenje za odstrel srninoga mladica. Torej se je 60 odraslih moskih borilo, steri de lejko na konce bujo mladicka. Pametno? Zdravo? Normalno? Koristno? Nej betezno, nepotrebno in grozljivo. Sto se celi den grebe, ka de te lejko na konce neka zaklal. Pac normalen, mentalno zdrav clovek sigurno nej

ohjoj (ni preverjeno)

Bogi Bambi, bolje ka bi poklicali neko drustvo za divje zivali kak pa cloveka z pusko...Realno gledano, res nucamo lovce, poleg tolikih povozenih srn vsak dan? Avtomobili regulirajo srne gnesden, ne rabimo vec lovcov.

Franc sostaric (ni preverjeno)

Lovci kod mafija

Gost0011 (ni preverjeno)

Že 2x ste mi zbrisali komentar
Zakoj? Resnica?!

Grom (ni preverjeno)

Daj daj, malo gledajte ka piše v direkcije, vso pravico je meu spakivati to.

Pravegoričanec123 (ni preverjeno)

Vi sploj znate zakoj so lovci? Lovec je nej samo za to ka neka strlij, lovci skrbijo za krmljenje živale pozimi, za zdravstveno varstvo divjade, nadzorujejo populacijo živali... in vi bi jih kar ukinili? Gnes den lidgej več resan ne vejo ka be rade... zaj ka je 21. stoletje mislite, ka morete vse na glavau obrnote?

Odkritost (ni preverjeno)

Žal ali poznan lovca šteri se hvalisa koliko živali je več bujo in na črno prodavle sorodnikom in kolegama meso teh ubitih živali, na bankomati pa penzionerom krade denar, bolnik kateri je obseden z ubijanjem, ja takle imamo med lovci, preverite pa de van takoj jasno o šterem psihobolanome se ide!

Starejše novice