Mlajši vojak je bil začasni pripadnik Garde Slovenske vojske, starejši pa naj bi deloval v poveljstvu ene izmed enot v mariborski vojašnici.

Motorist, ki je podlegel poškodbam po trku s kolesarjem na cesti med Kidričevim in Lovrencem na Dravskem polju, je bil kot vojak zaposlen v 72. brigadi Slovenske vojske, ki je nameščena v Vojašnici generala Maistra v Mariboru. 

Kot začasni pripadnik Garde Slovenske vojske je 31-letnik občasno opravljal tudi naloge najvišjega vojaškega protokola, kot so slovesni postroji, straže in sprejemi.

V spomin na dan, ko je bila leta 1991 ustanovljena častna enota Republike Slovenije, danes svoj dan obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske.

Vojak trčil v kamniti zid ob cesti

Usoda je hotela, da je istega dne v zgodnjih jutranjih urah, prav tako na motorju, življenje izgubil tudi 50-letnik, ki je v Zagorju ob Savi zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji v levi ovinek po klancu navzdol izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo čez nasprotno smerno vozišče in trčil v kamniti zid ob cesti.

Tudi njega bodo v mariborski vojašnici močno pogrešali, saj naj bi bil del poveljstva ene izmed enot v sestavi 72. brigade Slovenske vojske.

Dan žalovanja v Slovenski vojski

Minister za obrambo Matej Tonin se je na smrt dveh vojakov, ki sta življenje pustila na cesti, odzval že na svojem Twitter profilu, na današnji novinarski konferenci Nove Slovenije pa je v odgovoru na novinarsko vprašanje znova izrazil obžalovanje.

»Danes je dan žalovanja v Slovenski vojski. Žal je včerajšnji praznični dan prinesel dve smrtni žrtvi in sicer sta se iz 72. brigade ponesrečila dva vojaka v prometni nesreči z motorjem. V Slovenski vojski in tudi na ministrstvu nam je hudo zaradi te tragične izkušnje.«

Matej Tonin, minister za obrambo

Črna zastava bo visela na dan pogreba

Kljub tragični izgubi ob vhodu v Vojašnico generala Maistra na Ramovševi ulici ni visela črna zastava. Ta znak žalovanja namreč Slovenska vojska v skladu s protokolom izobesi na dan pogreba. Takrat se bodo svojima kolegoma poklonili vojaki vseh enot 72. brigade. Zaradi tragične izgube bodo črno zastavo spustili na pol droga.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jojhnk (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zakaj se vojak vozil z motorjem? Bi poslali letalo po njega ....omg.

Aknela7 (nepreverjen)

Mogoce bos ze jutri ti na vrsti v prometni nesreci in nekdo tak kot si ti, bo pisal tako kot ti...karma stari- ne bos usel.

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dvomim, da bi črno zastavo spustili na pol droga. Na pol droga se spuščajo samo druge zastave. S tem se pokaže, da zastave visijo zaradi žalovanja. Pri črni zastavi se to ne dela, saj je samo zastava žalovanja.

Starejše novice