Kot smo poročali, je včeraj, nekaj po 18. uri, na regionalni cesti pri Lovrencu na Dravskem polju prišlo do trčenja med 31-letnim voznik motornega kolesa in 64-letnim kolesarjem.

Oba udeleženca prometne nesreče sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Kot so zapisali na Generalni policijski upravi, je vzrok prometne nesreče izsiljevanje prednosti voznika kolesa.

Motorist čelno trčil v levi bok kolesarja

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj, okoli 18. ure, 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. 

V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav  je pred križiščem, z njegove desne strani  postavljen prometni znak »ustavi«.

Zaradi tega je motorist čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, pri ogledu pa je sodelovala tudi dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Policisti bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Minister za obrambo Matej Tonin je sinoči zapisal, da sta v dveh prometnih nesrečah življenje izgubila dva vojaka 72. brigade. Gre za vojaško formacijo Slovenske vojske, ki je nastanjena v vojašnici generala Maistra v Mariboru.

V prometni nesreči, ki se je zgodila iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju, je umrl 31-letni pripadnik Slovenske vojske. 

Druga prometna nesreča, v kateri je umrl mariborski vojak, se je zgodila na območju Policijske uprave Kranj, med Zagorjem ob Savi in Kotredežem. Do nesreče je prišlo okoli 1.30, po do sedaj znanih podatkih pa je 50-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji v levi ovinek po klancu navzdol izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo v kamniti zid ob cesti in na kraju nesreče umrl.

Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je v letošnjem letu v sedmih prometnih nesrečah četrte kategorije umrlo osem ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč šest, umrlo pa je šest ljudi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jojhnk (nepreverjen)

In ka ma zdaj veze, če sta bila vojaka?

smrkci (nepreverjen)

Žalostno ampak,glede kolesarjev nekateri ne upoštevajo prometni predpisov,ker se vozijo en poleg drugega (v štric) niso oblečeni v svetla oblačila in bi še lahko kaj naštel.Vozniki motornih vozil so pa katastrofa za kolesarje 80% voznikov motornih vozil ne upošteva prometnih predpisov,vozijo se čisto blizu kolesarju,prehitevajo kolesarja ko jim gre nasproti vozilo ker niso strpni da bi počakali,vozniki motornih vozil se ne zavedajo da lahko kolesarja zadene z stranskim ogledalom, ko ga prehitevajo, ko jim gre nasproti motorno vozilo,prevozil sem po celi Sloveniji z kolesom in to je katastrofa kako je Slovenski narod ne strpen zaradi tega in podobno je toliko nesreč in še več jih bo.

Starejše novice