Foto: Mediaspeed
Po tem, ko se ji je življenje sesulo pred očmi, se ji je uspelo postaviti na noge.

Spletna vplivnica Kirstina Kuzmič, ki te dni predstavlja svojo novo knjigo tudi v slovenščini, je spregovorila za Val 202 in v pogovoru med drugim razkrila tudi, da ima slovenske korenine in da je po dolgih letih iskanja sebe končno našla tisto, kar opravlja z veseljem.

Oprah Winfrey jo je prepoznala kot najobetavnejšo televizijsko voditeljico, danes pa več kot trem milijonom sledilcev z iskrenimi videozapisi razkrinkava mit popolnega starševstva in iluzije o popolnostih.

Težko življenje hrvaške begunke

43-letni Kristini Kuzmič se je življenje obrnilo na glavo že leta 2011, saj jo je znana ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey med 20.000 prijavljenimi kandidati prepoznala kot najobetavnejšo kandidatko za televizijko voditeljico in ji dodelila svojo lastno oddajo.

To je bilo za vojno begunko iz Hrvaške, ki je po mučni ločitvi zapadla v revščino in komaj zmogla preživeti svoja otroka, izjemno priznanje, a oddaja ni dočakala niti druge sezone.

Foto: Mediaspeed

Kuzmič ima tudi prekmurske korenine

Kot je povedala za Val 202 se je rodila v Zagrebu in je vse do vojne, ki je izbruhnila sredi 90. let prejšnjega stoletja živela na Hrvaškem v Osijeku.

Čeprav jo imajo Hrvatje za svojo, je tudi slovenske krvi, saj njen oče prihaja iz Prekmurja.

»Moj oče je Slovenec, in sicer iz Prekmurja, kjer sem kot otrok preživela veliko časa, saj imam tam strica, bratrance in sestrične. Vsako poletje smo preživeli pri njih v Prekmurju. Mislim, da je Slovenija ena najlepših držav na svetu«, je dejala Kristina in nadaljevala: »Tudi ko smo se preselili v Ameriko, smo se še vračali v Prekmurje. Nazadnje sem bila tam leta 2019.«

Življenje se ji je sesulo pred očmi

V Združene države Amerike so se z družino preselili med vojno, saj je njen oče dobil zaposlitev kot predavatelj. Po vojni so se odselili nazaj v domovino, le Kristina je zaradi študija ostala v Ameriki, kjer je tudi diplomirala in se kasneje poročila.

»V knjigi sem napisala, da sem se hotela ločiti že po prvem letu zakona, a sem takrat ugotovila, da sem noseča. Bila sem prepričana, da moj otrok nikakor ne sme odraščati v razpadlem zakonu,« razlaga Kristina.

Pozneje se ji je rodila še hči in šele po petih letih zakona je spoznala, da je ločitev edina rešitev. Bilo ji je zelo težko, saj ni imela nikakršne podpore in nikakršne pomoč, dobivala je le socialne bone za hrano.

Živeli so v majhni sobici v stanovanju z drugimi najemniki, kjer ni imela niti postelje.

»Bilo je grozljivo, opravljati sem morala več del, da sem lahko preživela otroka. Moja otroka si tega nista zaslužila. Zaradi tega sem bila ves čas potrta,« se težkih časov spominja Kristina.

Ko se spomni na te čase, jo še vedno oblijejo solze. Prav z izdajanjem knjig in videokonferencami po Ameriki želi biti za nekoga nekdo, kot ga je potrebovala sama, ko je bila na dnu. Pravi, da tega ne privošči prav nikomur.

Otroka sta danes ponosna nanjo

Ko zdaj pogleda preteklost, ne more verjeti, kako je to vse zmogla: »Resno, ko zdaj gledam tisto moč, pogum in vztrajnost, postanem kar solzna. Zares občudujem žensko, kakršna sem bila takrat.«

Starejša otroka zdaj, več kot desetletje pozneje, ko sta že skoraj odrasla, dojemata to, kar se je dogajalo. Zavedata se, da je bilo za njimi izredno težko obdobje.

»Zdaj, ko sta stara 17 in 19 let, me sprašujeta, kako sem to zmogla? Ponosna sta name, kar mi veliko pomeni. Nekoč sta mi povedala, da je njun najlepši spomin na otroštvo to, da smo odhajali v park,« je dejala.

V parku sta jedla sendviče, ki so bili razrezani tako, da sta z njimi sestavljala neke vrste sestavljanko. Čeprav nista vedela, da jima je mama to pripravljala v času, ko so njuni prijatelji odhajali v Disneyland, za katerega oni niso imeli denarja.

Foto: Kristina Kuzmič (osebni arhiv)

Veselje našla v domačem okolju, kar ji je prineslo uspeh

Uspeh je nato prišel naključno, ko je z domačo kamero začela snemati iskrene, odprte in s humorjem podprte izpovedi vsakdanjega življenja.

»Kuharske oddaje, v katerih bi morala nastopiti, so delale preveč po pravilih. Ni bilo nobene sproščenosti, niti otrok nisem smela vključiti,« razlaga Kristina in dodaja: »To nisem bila jaz. Rada sem vse poenostavila, naredila pristno in domače.«

Njena avtentičnost, odkritost, nenehno detabuiziranje popolnega starševstva in razkrivanje vsakodnevnega sprenevedanja o navidezno popolnih življenjih so ji prinesli več kot tri milijone sledilcev na družabnih omrežjih, več kot milijardo ogledov njenih posnetkov, knjižno uspešnico, gostovanja na ameriških odrih in v številnih medijih.

Foto: Mediaspeed

Kristina na obisku tudi v Sloveniji

Te dni se Kristina Kuzmič mudi v Sloveniji, saj je imela te dni pri ljubljanski Aleji predstavitev svoje nove knjige Drži se! Po prevodu v hrvaščino je bila knjiga izdana še v slovenski jezik.

Kristina je dejala, da je izjemno ponosna na slovenske korenine in ji veliko pomeni, da lahko novo knjigo predstavi tudi v domovini svojega očeta. Dodala je še, da je Slovenija čudovita dežela in se bo še vrnila.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pajcek (nepreverjen)

Spomnim se je iz filma,Deep anal 1

Jaranee (nepreverjen)

Boli me kita za to.

In reply to by Pajcek (nepreverjen)

dejan svinsskoglavi (nepreverjen)

Če te boli
Ugriznil i mene i kurac
Pa greva skupaj k doktori

In reply to by Jaranee (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Svetovno znana vplivnica ?! (prvič slišim)Kristina Kuzmič, ki je sodelovala tudi z Oprah (ta oprah mi ne pomeni NIČ), ima prekmurske korenine in rodovnik od Adama in Eve. zelo pomembno, z dosti dodane vrednosti !?

In reply to by dejan svinsskoglavi (nepreverjen)

carni vrag , (nepreverjen)

Moja bukva ima tudi prekmurske korenine
Ampak vseeno jo bom
Podrl

Nezdaj (nepreverjen)

Vplivnica brez vpliva.

Starejše novice