Slika je simbolična.
Hrvaška vlada potrdila gradnjo avtoceste do Dubrovnika.

Na Hrvaškem bodo gradili avtocesto od Križišća do Žute Lokve ter od Dolov do Dubrovnika, je potrdila hrvaška vlada.

Z avtocesto do Dubrovnika bo s preostalo Hrvaško povezan tudi skrajni jug države, avtocesta med Križišćem v bližini mostu na Krk in Žuto Lokvo v Liki pa bo dalmatinsko avtocesto povezala z območjem Kvarnerja.

Hrvaška bo kmalu dobila avtocesto do Dubrovnika

Hrvaška vlada je pred dnevi odobrila novo kreditno zadolževanje družbe Hrvatske autoceste, s katerim bo ta gradila tudi dolgo pričakovano avtocesto od Križišća do Žute Lokve ter od Dola do Dubrovnika.

Hrvaški minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Oleg Butković je sporočil, da so sprejeli odločitev o refinanciranju obstoječih kreditov in najemu novega kredita za 600 milijonov evrov, da bi lahko v celoti zgradili jadransko-jonski koridor skozi Hrvaško.

Projekt vreden 600 milijonov evrov, dokončanje avtocestnega omrežja do leta 2030

Družba Hrvatska autocesta, ki trenutno upravlja največji del avtocest v državi, bo poleg najema 600 milijonov evrov kredita refinanciral za 2,172 milijarde evrov kreditov.

Družba bo do konca meseca pogodbo sklenila z 11 hrvaškimi bankami. Rok odplačila kreditov, ki jih bodo refinancirali, je po pisanju hrvaškega časnika Jutarnji list do leta 2030. Trenutna zadolžitev družbe Hrvatska autocesta sicer znaša 2,96 milijarde evrov, vse kredite pa namerava odplačati do leta 2040.

Država načrtuje dokončanje avtocestnega omrežja do leta 2030. Družba Hrvatska autocesta je v gradnjo avtocestnega omrežja od leta 2000 do zdaj vložil okoli 7,5 milijarde evrov in odplačal okoli 50 odstotkov zgrajenih avtocest. Lani je podjetje ustvarilo 349,3 milijona prihodkov.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Glupan (ni preverjeno)

Aha..izredna novica za vse Prekmurce ki se množicno in pogosto vozijo v Dublovnik

Sumič (ni preverjeno)

To de prlej gotovo kak obnova od Sobote do Lendave . Če bi Hrvatom Pomgrad to delo bi bilo gotovo 2075

gost81 (ni preverjeno)

se strinjam s teuf, glede na to ka do zdaj 8km odsek proti Lendavi obnavljali celih 8 mesecev, svašta.

In reply to by Sumič (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kam pa gre od darsa dobiček?

Starejše novice