Slika je simbolična.
V sredo, 12. junija, bodo med 11.15 in 16.30 zaprte ceste na relaciji Murska Sobota–Cankova–Radenci–Križevci–Veržej–Dobrovnik–Lendava–Ljutomer–Ormož–Zavrč–Markovci–Ormož.

Jubilejna izvedba dirke Po Sloveniji bo tudi letos potekala z vrhunsko mednarodno zasedbo in izpostavila Slovenijo kot svetovno kolesarsko velesilo. 

Več kot 160 profesionalnih kolesarjev iz 23 ekip z vsega sveta se bo med 12. in 16. junijem borilo za zeleno majico skupnega zmagovalca slovenske pentlje. 

Jutri med 11.15 in 16.30 bodo zaprte ceste na relaciji Murska Sobota–Cankova–Radenci–Križevci–Veržej–Dobrovnik–Lendava–Ljutomer–Ormož–Zavrč–Markovci–Ormož.

Ob 11.30 bo promet na Slovenski ulici v Murski Soboti deloma onemogočen.

  • Slovenska ulica od torka, 11. junija, od 15.00, do srede, 12. junija, do 14.00.
  • Mladinska in Kardoševa ulica v sredo, 12. junija, od 5.00 do 12.00.
  • Cvetkova ulica, ulica arhitekta Novaka in Slomškova ulica (od Gregorčičeve ulice do avtobusne postaje) v sredo, 12. junija, od 8.00 do 12.00.
  • Na ulici Štefana Kovača, Grajski ulici, Lendavski ulici in regionalni cesti mimo naselja Nemčavci pa bo izvedena mobilna zapora cest v spremstvu policije.

Na murskosoboški občini svetujejo, da v tem času uporabljate obvozne ceste čez Gregorčičevo in Cankarjevo ulico.

Dnevnim migrantom, ki prihajajo vsakodnevno v središče mesta pa svetujejo, da v sredo koristijo parkirne površine na Industrijski ulici, Ulici arhitekta Novaka pri železniški postaji, na Bakovski ulici, na parkirišču na Slomškovi ulici, Mojstrski ulici, Stari ulici, Vrtni ulici in parkirne prostore nasproti Gledališča Park.

Petdnevna dirka bo letos povezala 46 destinacij, preko katerih potekajo etape dirke. 

Eno ali več etap si bodo v živo ogledali tudi predstavniki številnih tujih medijev, pri čemer izstopajo medijske hiše iz sosednjih držav Italije, Avstrije in Madžarske, poleg njih pa še iz Velike Britanije, Nemčije in Francije. Organizatorji pričakujejo več kot 115 akreditiranih predstavnikov medijev.

Preberite še

Starejše novice