Foto: Mediaspeed
Žan Kranjec je kljub skromnejši uvrstitvi in 11. mestu na finalni tekmi svetovnega pokala zadržal tretje mesto v skupnem veleslalomskem seštevku. Slovencu je na pomoč »priskočil« zmagovalec Marco Odermatt.

Soldeu gosti finalne tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev. Pred dnevi se je tam veselila že Ilka Štuhec, z medaljo pa se bo iz Andore vrnil tudi Žan Kranjec.

Najboljši slovenski veleslalomist z 11. mestom ni blestel, možnosti za boljšo uvrstitev pa je zapravil že v prvi vožnji, po kateri je bil še mesto nižje od končne uvrstitve. Kljub temu je ostal na tretjem mestu skupnega seštevka.

Bronasto medaljo 30-letnika sta najresneje ogrožala Alexis Pinturault in Marco Schwarz, a je Francoz v finalu iz drugega mesta nazadoval na osmo. Je pa Kranjec vse do zaključka tekme trepetal, da ga ne prehiti Schwarz.

Odermatt poskrbel, da je bron pripadel Slovencu

Marco Shwarz je z odlično drugo vožnjo močno popravil uvrstitev iz prve, ko je bil zgolj 11., saj ga je do nastopa najboljšega veleslalomista Marca Odermatta v nadaljevanju finala prehitel le še Henrik Kristoffersen.

Schwarz bi se z drugim mestom v skupnem seštevku zavihtel pred Kranjca, a odlični Odermatt v finalni vožnji letošnje sezone ni storil napake, z več kot dvesekundno prednostjo pred zasledovalci pa je razveselil tudi Kranjca.

»V cilju je bilo zelo napeto. Vedel sem, da bi moral Odermatt, če bo vse normalno, prevzeti vodstvo. Upal sem, da ne bo ravno danes naredil kakšne napake in odstopil. Bil sem na trnih, nisem želel na zadnji tekmi izgubiti tretjega mesta. To je lep uspeh, pomeni mi veliko,« je po tekmi za TV Slovenija dejal Kranjec.

Ljubljančan je prvi Slovenec po Matjažu Vrhovniku z osvojeno medaljo v moškem skupnem seštevku posamezne discipline. Vrhovnik je bil pred 23 leti drugi v seštevku slaloma.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1235678 (nepreverjen)

Starejše novice