Slika je simbolična.
Predstavniki hrvaškega turizma in turistične agencije Relax Turizem so predstavili bisere hrvaške obale: Makarsko riviero in Zabiokovolje ter njihovo turistično ponudbo.

Makarska riviera, ki se nahaja med Splitom in Dubrovnikom, je spletena iz slikovitih naselij, razpetih vzdolž približno šestdeset kilometrov dolge obale. Na eni strani jih poljublja morje, na drugi veličastno Biokovo.

Prav to destinacijo, ki nas privablja z neskončno modrino, tradicijami in kulinaričnimi dobrotami, so v hotelu Habakuk predstavili predstavniki hrvaškega turizma. 

Lani na hrvaški obali samo z Relaxom dopustovalo več kot 120.000 Slovencev

Organizator srečanja je bila turistična agencija Relax Turizem, ki je na slovenskem tržišču prisotna že več kot 30 let.

»Samo lansko leto smo na hrvaški obali organizirali počitnice in potovanja za več kot 120.000 slovenskih gostov,« je povedal Jože Režonja, direktor odnosov z javnostmi pri Relax Turizmu. Predvidevajo, da se bo tudi letos ta številka vsaj ponovila, če ne še povečala. 

Kot je povedal, razvijajo in podpirajo spletne prodajne kanale, družbena omrežja, a kljub temu še vedno prevladuje osebna prodaja v poslovalnicah.

Na Jadranu počitnikuje 60 odstotkov gostov

Tudi letos bo največ gostov Relax Turizma počitnikovalo ob obalah Jadrana: »Predvidevamo, da bo nekje 60 odstotkov.« Dodaja, da povečujejo število aranžmajev na Mediteranu, veliko je povpraševanja tudi po slovenskih kapacitetah: »Opažamo, da rastejo počitnice v Sloveniji, pa ne samo v zdraviliščih in na slovenski obali, ampak tudi v gorskih turističnih krajih.«

V lanskem in letošnjem letu so uvedli nekatere novosti. Pravi hit je postal Zanzibar, tudi Dubaj. Kmalu bo v ponudbi tudi Oman, ki so ga poimenovali mistični Oman. V načrtu je tudi Indija. 

»Ta destinacija je nekaj posebnega,« je Režonja povedal o Makarski rivieri: »Rad poudarim, da je to eden najlepših koščkov obale, kar jih je. Ta kristalno čista voda, prodnate plaže, borovci vse do morja, dalmatinska mesta, ribiška naselja.«

Z rezervacijo dopusta je dobro pohiteti

Režonja ob tem opozarja, da bo letos zelo malo last minute ponudb, saj se bodo kapacitete zelo hitro zapolnile.

»To vedo tudi naši gostje, zato tudi takšen porast rezervacij v first minute. Tudi do 30 odstotkov so ti aranžmaji nižji,« je dodal.

Kakšne so cene? 

Ivo Mravičić, direktor Turistične destinacije Tučepi, je poudaril, da je Makarska riviera poznana predvsem kot odlična destinacija za dopustovanje družin, a ponuja tudi marsikatero aktivnost na prostem. Kot je povedal, da so ravno aktivne počitnice tiste, ki najbolj privlačijo slovenske turiste.

Kot je pojasnil Režonja, so ob pregledu letošnje in lanske ponudbe ugotovili, da so cene dopusta na Hrvaškem v povprečju osem do 12 odstotkov višje v primerjavi z lanskim letom. 

Direktor Parka prirode Biokovo Slavo Jakša je povedal, da so cene v park ostale enake tistim iz lanskega leta, vstopnica tako znaša osem evrov. 

Srečanja v Habakuku so se sicer udeležili še Davor Andrijašević, vodja in organizator turističnih dogodkov na Makarski rivieri, Ante Jurišić, direktor Turistične destinacije Baška Voda, Ružana Kovač, vodja marketinga in promocijskih aktivnosti v Parku prirode Biokovo, Tonći Lalić, vodja marketinga in promocijskih aktivnostih v Turistični destinaciji Makarska in Ante Madir, direktor oddelka blagovne znamke Hrvatski pršut.

Destinacijo Makarska riviera in Zabiokovlja bodo omenjeni podrobneje predstavili danes zvečer, ob 20.00, v Festivalni dvorani Lent. Na petkovem zabavno-glasbenem večeru, bosta obiskovalce ob predstavitvi, super promocijskih nagradah, pokušini pršuta, sira in dalmatinskih vin zabavali glasbena skupina Avantura in dalmatinska klapa Berulia.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Apartma na južnon cipri 7 dni za dva 417 Evrov+ letalski prrvoz 400 Evrov + parking v Zagrebi 50 evrov. Se pravi 867 Evrov za primerljivo ponudbo cena v agenciji 1250 Evrov. Mava letalo že plačano apartma pa rezervejrani. Agencije me nedo vidle niti slučajno. Pa Hrvati glij tak nej.

Niko i ništa (nepreverjen)

Čestitam.
Če maš rad masovni turizem kje si samo številka, kar izvoli.
Potem pa verjetno v trgovino po hrano.

In reply to by . (nepreverjen)

Taraaa (nepreverjen)

Hrvatija me ne vidi. Grčija nudi 100%več za ta denar

Dopustnik (nepreverjen)

Super...bo vsaj več mesta za nas,ki radi dopustu jemo tam...ufff,kak se čutite pomembne..nedo vas prej vidli...pa ka mislite ka de vas resno što pogreša...

. (nepreverjen)

Dopustnik seveda nas nedo pogrejšali mij pa njih še menje.

In reply to by Dopustnik (nepreverjen)

HRVATI PRETIRAVAJO (nepreverjen)

Režonja laže kak pes beži, na Hrvaškem so se cene dvignile tudi do 40 % po hotelih, pazite pa da bi za to nudili kaj več, ma kaki hotel isti že 15 let nič obnove v Istri so celo nabili cene dnevno polpenzion izpod 140 € ne dobiš nič, kar je preveč je preveč ne rabim hrvatije pa če mi še pičko zraven dajo za ta denar. Drugod je za 50 % ceneje.

ĐokoĐabokoĐo (nepreverjen)

Idem u dubaaaaiiiii

Navy seal (nepreverjen)

Dragi moj sobotainfo. Po mojen bi relax zdavnaj vrag zel če bi cejlo leto 120 gostov - 2 avtobusa gostof na Jadran odpelo. #2 minuti ti zeme ka preveriš ka pijšeš

Taraaa (nepreverjen)

Hrvaški apartmaji izgledajo kot iz komunističnega časa. Staro pohištvo,cena pa astronomske še v albaniji so apartmaji boljši. Hrvaška je iz leto v leto vse večja beda

štajerec

ker gre na Hrvaško ga naj Hrvati pošteno obrijejo

lukčev mesec (nepreverjen)

Z agencijami iz Avstrije in Nemčije v Španijo !

Avion, alles inklusive, ob bazenu ali na plaži ležalnik z brisačo, za družine z otroki vrtec v sklopu hotela z nemško govorečimi varuškami in veliko dodatne ponudbe.

Celo zelo ugodne !!!!!!

Hp (nepreverjen)

To pa je prav nouro dober dopust. Ka si cejli den zaprejti v nekšon resorti, keroga si najšo prek agencije. Bravo, za potovalno žilico. Aplavz

In reply to by lukčev mesec (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Tak nebo drago kot v tujih hotelih v sloveniji.

Pulo (nepreverjen)

Z diklino sva rezervejrala hotel na Malti prek bookinga junija za teden dni polpenzion za dve osebi, cena za oba 599€. Letalski karti za oba iz Zagreba 376€. Menje kak jurja za oba za en teden dopusta. Fala lejpa za Hrvasko in cene prek turisticnih agencij.

. (nepreverjen)

Pulo Malta je fenomenalna, či sta takšniva ka ščejta kaj viditi je Malta rejsan prava stvar. priporočan izlet na otok Kumino z ladjo ge je znana plava laguna. po malti pa hop on avtobus se vijdiš. pa še otok Gozo maš za tou ti ide 1 den.

Didlika tvoja (nepreverjen)

Vi ta vasa hrvaska😂😂😂 dobis za te pejnezeje druge vec pa baukse kak pa od teh naseh kockasov,naj se furajo zdaj evre veselo

Alesss (nepreverjen)

Pa kdo še rezervira sploh pri turisticnih agencijah, ki poberejo svoj delez. Vse je na spletnih portalih brez provizij agencijam in raznih stroskov prijavnine itd...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice