V skladu z sproščanji ukrepov v športu so tudi vsi drugoligaši lahko pričeli z vadbo, tekmovanje v drugi slovenski nogometni ligi se bo najverjetneje nadaljevalo konec marca.

Drugoligaši so morali po vsega dvanajstih odigranih krogih konec oktobra na prisilni počitek, a se zdaj vračajo v pogon. Vlada je v luči sproščanja ukrepov ponovno dovolila treninge, ki zajemajo tudi klube v drugi slovenski nogometni ligi, ravno tako pa je prižgala zeleno luč za nadaljevanje tekmovalnega dela.

Prvi pravi trening v zimskih pripravah so tako v ponedeljek opravili tudi nogometaši Beltincev in Nafte, ki so bili veseli vrnitve na zelenice po dolgotrajni odsotnosti. 
 

Pet tednov časa za priprave

V Beltincih, ki zasedajo deseto mesto na lestvici, je sicer prišlo do dveh odhodov. Klub je sporazumno zapustil Jan Kristl, ki bo kariero nadaljeval v Slovenski Bistrici, na posojo v matični klub NK Polana pa je odšel Samo Žalik. Na posojo v Beltince pa se iz Mure znova vrača 19-letni Luka Marič, 

Kot je dejal predsednik Žutih Janez Breznik, so igralci v času, ko je bilo tekmovanje prekinjeno in organizirana vadba prepovedana, individualni trenirali po navodilih trenerja Radovana Karanovića. "Res pa je, da je nezmožnost skupinske vadbe vplivala na igralce, a imamo vsi klubi v drugi ligi pet tednov časa za priprave," pravi predsednik kluba Janez Breznik. 

Začetek druge lige 21. marca

Petouvrščena Nafta, ki se tokrat odkrito spogleduje z bojem za mesta, ki vodijo v Prvo ligo Telekom Slovenije, je ravno tako pričela s treningi, letos pa so Plavi iz Lendave odigrali že pet pripravljalnih tekem.

"Moramo biti veseli, da smo začeli trenirati in da lahko igramo. Mi smo sicer s treningi članske ekipe pričeli že 6. januarja, ker imamo toliko profesionalnih nogometašev, a zdaj so se jim lahko pridružile tudi mlajše selekcije," pravi trener Dejan Dončić, ki razkriva, da imajo 17. marca na sporedu zaostalo pokalno tekmo proti Fužinarju, 21. marca pa naj bi se nadaljevala druga liga s tekmo proti Triglavu.

Nadaljevanje druge lige po 'playoff' in 'playout' sistemu

Informacijo o nadaljevanju druge slovenske nogometne lige s koncem marca nam je potrdil tudi Breznik. Najprej naj bi se tako odigrali trije zaostali krogi iz jesenskega dela, potem bi se pa tekmovanje razdelilo na 'playoff' in 'playout'.

Prvih osem ekip bi se torej pomerilo za naslov prvaka, preostalih osem pa za obstanek v ligi.

Datum nadaljevanja in sistema tekmovanja naj bi po Breznikovih besedah včeraj tudi uradno potrdili po sestanku vodstva druge lige s predstavniki Nogometne zveze Slovenije, pod katero okrilje spada samo tekmovanje.

Po novem obvezni negativni testi

Znana pa so že nova pravila glede testiranja, ki doslej za tekmovanja niso bila obvezna. Po novem se bodo tako morali enkrat na teden testirati igralci, trenerji in tudi novinarji, prisotni na dogodkih.

Testiranje igralcev bo potekalo v lastni režiji, torej si bodo nogometaši morali sami priskrbeli potrdilo o negativnem testu na koronavirus, ki ne sme biti starejše od sedem dni. Kot pri drugih dejavnostih, so sicer tudi tu dovoljene izjeme za tiste, ki so okužbo preboleli v zadnjih šestih mesecih ali bili cepljeni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice