Portal Trasfermarkt je prvič tudi bolj podrobneje ocenil tržne vrednosti nogometašev v drugi slovenski nogometni ligi. Najvrednejše nogometaše druge lige imata v svojih vrstah Triglav Kranj in NK Radomlje.

Spletni portal Transfermakt, ki je specializiran za tržne vrednosti nogometašev, je poskrbel za najnovejšo korekcijo, h kateri je zagotovo pripomogla tudi epidemija koronavirusa.

Drži sicer, da se na tovrstne ocene ne gre povsem zanašati, saj je nogometaš vreden le toliko, kolikor bo zanj nekdo želel odšteti, ampak vendarle dajejo nek vpogled v trenutno stanje na trgu.

Radomlje in Triglav z nogometašem vrednim 250 tisoč evrov

Letos se je Transfermarkt nekoliko podrobneje lotil vrednotenja drugoligaških klubov v Sloveniji. Vodilne Radomlje imajo v tem trenutku ekipo, ki je vredna največ, in sicer 2,35 milijona evrov, povprečna vrednost nogometašev znaša 102 tisoč evrov. Radomljani imajo v svojih vrstah tudi dva nogometaša, ki sta vredna 250 tisoč evrov, kar je največ med drugoligaši.

To sta Gal Primc in Vuco Vilibald, enako vrednost pa dosega tudi nogometaš kranjskega Triglava Tony Livančić. "Orli" imajo v svojih vrstah morda najbolj "zvezdniškega" nogometaša, saj je na vratih Rok Vodišek, ki se je pred leti iz Olimpije preselili v italijansko Genoo. Zdaj pa se kot posojen nogometaš ponovno dokazuje na golu Triglava, njegova vrednost pa znaša zgolj 100 tisočakov.

Na drugem mestu po vrednosti nogometaši Nafte

Ekipa, ki je v drugi ligi na drugem mestu po vrednosti, so lanskoletni udeleženci finala Pokala Slovenije. Nogometaši Nafte so skupaj vredni 1,8 milijona evrov, v povprečju pa njihova vrednost znaša 86 tisočakov.

Lendavčani imajo v svojih vrstah dva nogometaša vredna 200 tisočakov. To sta Nermin Haljeta in Meshack Ubochioma. Enako vrednost ima tudi nogometaš Krke Marko Huc. 

Kakšne so vrednosti v nekdanjih prvoligaših?

V Beltincih je ekipa trenutno vredna 1,23 milijona evrov, povprečna vrednost nogometaša pa znaša 56 tisoč evrov. Igralec, ki je vreden največ, je Vito Mörec, katerega vrednost znaša 150 tisoč evrov. Vrednost 100 tisočakov ali več imata še vratar Domen Zver, ki je vreden okroglih 100 tisoč evrov in Luka Verbič, njegova vrednost znaša 125 tisoč evrov.

Ptujska Drava je vredna 1,4 milijona evrov, povprečna vrednost nogometaša pa znaša 67 tisočakov. Podobno kot pri "žutih", je tudi pri Dravi najvišja vrednost igralca 150 tisoč evrov. To vrednost dosegata Jan Gassmann in Ivo Kralj. Matic Marcius je vreden 125 tisočakov, Drilo Kryzeiu in Anej Milič pa 100 tisočakov.

V velenjskem Rudarju je največ vreden Adel Halilović, katerega vrednost znaša 175 tisoč evrov, pri Primorju je s 125 tisočako najbolje ocenjen Jakob Kodermac, enako ceno pa dosega tudi Ivan Pranjić iz Krškega. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
...4 (nepreverjen)

Se je Mesi res zanimal za prestop v Mursko Soboto?in bo Mura proti doplačilu v menjavi v Barcelono poslala dva svoja igralca se bo videlo takoj po vrnitvi Murašev iz Turčije,ko bodo na svojem stadionu igrali prijateljsko tekmo.nasprotnik zaenkrat ni znan.

njiva
čarni vrag (nepreverjen)

ti si pa krava
ki je skotila tele

In reply to by njiva

1 (nepreverjen)

Nogometaš je vrejden telko kelko ga što plača nika menje nika več.

Mura je večna (nepreverjen)

vrejden je toliko kot ima kil
in enota je klobasa po kili pasje radosti

In reply to by 1 (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

Tij tele eno Mura je večna je moj vzdevek lopov eden.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

pasjo radost ti je dala mama med noge
i si ti postao

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

kila pasje radosti je tam oko 2 evra i pol
futbaler ima tam oko 100 kila
pomeni futbaler vredi tam oko 200 do 250 €vri

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

košarkaši so veliko več vredni
kot futbaleki

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Starejše novice