FOTO: Jure Banfi
Rokometna reprezentanca Slovenije se od svetovnega prvenstva poslavlja z novo visoko zmago. Jure Dolenec in soigralci so danes napolnili črnogorsko mrežo in z zmago ostali v igri za olimpijske kvalifikacije.

Slovenski rokometaši se od svetovnega prvenstva poslavljajo s četrto zmago, po Savdski Arabiji, Poljski in Iranu so premagali še Črnogorce.

Četa Uroša Zormana je že v prvem polčasu zlomila odpor Črne gore, ki sicer ni nastopila z vsemi najmočnejšimi orožji, dvoboj pa se je, potem ko so Slovenci že ob polčasu vodili za osem, končal z izidom 23:31.

Znova je v golu blestel Urban Lesjak, ki je bil proglašen za najboljšega igralca tekme. Aleks Vlah je bil s šestimi goli najučinkovitejši mož v slovenski zasedbi, pet golov je dodal še Domen Novak, ki je na desnem krilu zamenjal poškodovanega Blaža Janca.

Reprezentanca Slovenije je z zmago ostala v igri za nastop na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Parizu, a bo končni razplet znan po jutrišnjih tekmah.

ČRNA GORA - SLOVENIJA 23:31 (8:15)
Črna gora:
Matović, N. Simić; Bakić, M. Vujović, Lazović, Čepić, Ćoršović, B. Vujović, Radović, Kaluđerović, Ševaljević, B. Simić, Božović, Lasica, Vujačić, Anđelić. Selektor: Zoran Roganović.
Slovenija: Baznik, Lesjak; Blagotinšek, Dolenec, Cehte, Kodrin, Gaber, Horžen, Mazej, Ovniček, Makuc, Bombač, Krečič, Mačkovšek, Novak, Vlah. Selektor: Uroš Zorman.
 

Lesjak Slovence držal v prednosti

Borut Mačkovšek in Dean Bombač sta v uvodni minuti zadela za vodstvo z 0:2, v tretji minuti pa je prednost z drugim golom povišal Mačkovšek. Prav on je bil ob koncu četrte minute izključen, Miloš Vujović pa je bil uspešen s sedmih metrov.

Aleks Vlah je na drugi strani povišal na 1:4, po golu Vasilija Kaluđerovića pa je bil uspešen še Tilen Kodrin. Črnogorci so v deveti minuti prišli še do druge sedemmetrovke, a je strel Vujovića ustavil Urban Lesjak. Jure Dolenec je z igralcem več zadel za 2:6, nato pa je Mačkovšek žogo poslal v prazna vrata.

Slovenci so v 13. minuti vodili za šest, po obrambi Lesjaka je protinapad za 2:8 zaključil Kodrin. Po dveh zaporednih obrambah Lesjaka je Matej Gaber izkoristil podajo Bombača in bil s črte šestih metrov uspešen za 2:9, Črnogorci pa so osem minut dolg strelski post prekinili z znižanjem na 4:9.

Ko je Marko Lasica Črno goro z delnim izidom 3:0 znižal na 5:9, se je z minuto odmora odzval Uroš Zorman. Po njej je bil za dve minuti izključen Dolenec, Lesjak pa je Aleksandru Bakiću preprečil, da bi s sedmih metrov zadel za 6:9. Na drugi strani je z razdalje zadel Vlah.

Po golu Božidara Simića so se Slovenci z goloma Mateja Gabra in Domna Novaka spet oddaljili na šest golov (6:12). Risto Vujačić je v 26. minuti zadel za 8:12, Blaž Blagotinšek, Tadej Mazej in Domen Novak pa so poskrbeli, da je Slovenija ob odmoru vodila z 8:15.

V drugem polčasu obdržali debelo zalogo

Slovenci so drugi polčas odprli z golom Kristjana Horžena za 8:16, po golu Kaluđerovića pa je še tretjič na tekmi zadel Vlah. Po izključitvi Blagotinška je bil znova uspešen Kaluđerović, prav on pa je priigral sedemmetrovko, iz katere je Marko Lasica zadel za 11:17.

Sledila sta dva gola Vlaha, vmes je slovensko mrežo zatresel Vujačić, Nikola Matović pa je nato zaustavil sedemmetrovko Primorca. Zatem sta s črte sedmih metrov zadela Lasica in Dolenec, po golu Nejca Cehteta pa je Blagotinšek povišal na 14:22.

Rezultat se je v nadaljevanju drugega polčasa - predvsem po zaslugi obramb Lesjaka - gibal pri sedmih, osmih golih prednosti Slovenije. Lasica je v 51. minuti izkoristil še tretjo sedemmetrovko v drugem polčasu, na drugi strani pa je za 18:26 zadel Novak.

Črnogorci so se po nekaj zapravljenih napadov Slovenije približala na šest golov zaostanka. V 56. minuti je za 23:29 zadel Miloš Vujović, Dolenec pa je takoj zatem izkoristil sedemmetrovko, nato pa je bil kapetan uspešen še za 23:31.

To je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, Slovencem pa zdaj preostane čakanje, če izkupiček dovolj za nastop na kvalifikacijah za olimpijske igre 2024.

Komentarji (2)

Opazovalka (ni preverjeno)

Tekma je bila brezvezna. Se sreca, da je bil Lesjak zelo razpolozen.

Gees (ni preverjeno)

Steri idioti so si izmislili neksne plus tocke za prenos v cetrfinale

Starejše novice