Foto: Jure Banfi
Nogometašice ŽNK Mure None so v 11. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje napolnile mrežo ŽNK Gažona in prednost pred ŽNK Olimpijo, ki je včeraj izgubila mestni derbi, povečale na devet točk.

Po 11. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje najbolj odmeva poraz ljubljanske Olimpije.

Zeleno-bela zasedba Zlatka Gaborja je včeraj na zelenici Športnega parka Kodeljevo izgubila mestni derbi z ŽNK Ljubljano in si znova močno otežila borbo za vrh lestvice. Dvoboj je v 83. minuti odločila Mirjam Kastelec.

Poraz glavnih konkurentk za vrh lestvice je izkoristila vodilna ŽNK Mura Nona. Sobočanke so v Bratoncih napolnile mrežo ŽNK Gažona, s tekmo več pa zmajčicam bežijo za devet točk.

ŽNK MURA NONA - ŽNK GAŽON 19: (7:0)
Strelke:
Špela Kolbl (4', 55'), Yana Malakhova (9', 33', 51'), Tinkara Testen (26', 84'), Evelina Kos (28'), Lea Dolinar (34', 62'), Sara Adam (41'), Lucija Kos (46', 76', 83'), Josy Matos (48', 90'), Noelle Vilčnik (49', 64'), Anna Gornela (66').
ŽNK Mura Nona: Teja Truntič, Evelina Kos (46' Anna Gornela), Špela Kolbl (69' Neža Hrga), Sara Adam (46' Lucija Kos), Neli Hofman (46' Josy Matos), Živa Rakovec, Noelle Vilčnik (69' Thalita Ellen Silva Bomfim), Lea Dolinar, Špela Rozmarič, Yana Malakhova, Tinkara Testen. Trener: Bojan Jančar.
ŽNK Gažon: Nadin Ferk, Katarina Bikarević, Katjuša Jugovac (70' Gaja Glavina), Gaia Delbello (76' Lana Zec), Žana Bjelkić, Tjaša Gregorič, Vaneja Kalin, Tarin Požru, Alja Šokić, Nika De Faveri, Brina Lovrečič. Trener: Robert Zirnstein.

Devetnajst žog v golu Gažona

Mlada ekipa Gažona, ki letos prvič nastopa v članskem ligaškem tekmovanju, v skladu s pričakovanji ni bila kos favorizirani ekipi Mure. Sobočanke so po učinkovitem drugem polčasu tekmo dobile z izidom 19:0.

Prva se je »hat-tricka« veselila Yana Malakhova, ki je med tednom dvakrat zadela tudi na tekmi z Radomljami - Mura je slavila s 3:0, v drugem polčasu pa je trikrat v polno merila še Lucija Kos.

Med strelke se je sicer vpisalo kar deset igralk v črno-belem, dvakrat so bile uspešne Špela Kolbl, Tinkara Testen, Lea Dolinar, Josy Matos in Noelle Vilčnik, enkrat pa so mrežo Primork zatresle Evelina Kos, Sara Adam in Anna Gornela.

Dvanajsti krog bo odigran po kvalifikacijah mladinske izbrane vrste, 19. novembra, ko bodo Sobočanke gostovale v Ajdovščini. Kot že zapisano, imajo ob vstopu v november s tekmo več devet točk naskoka pred Olimpijo. Zeleno-bele so poleti izgubile tudi prvi derbi z Muro.

V jesenskem delu prvenstva bosta na sporedu še dva kroga, Sobočanke in Ljubljančanke se bodo znova srečale šele spomladi.

Komentarji (3)

infofon (ni preverjeno)

Ziko novi trener Gančan.

Oglednik (ni preverjeno)

kot, da je rokomet :-)

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

In to je PRVA LIGA. Sramota. Dva resna kluba. Poberejo pa denarja, kot da jih je v ligi vsaj 10. Isto kot v hokeju. Prvak si lahko že šestimi, sedmimi dobrimi igralkami ali igralci. Beda.

Starejše novice