Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mure bi lahko že danes dobili novega trenerja. Vladimirja Vermezovića naj bi nasledil dosedanji selektor mladinske reprezentance Tonči Žlogar, ki je kot prvoligaški trener nekaj mesecev deloval pri kranjskem Triglavu.

Zdi se, da je Vladimir Vermezović preteklost črno-belih, v Fazaneriji pa bi lahko že danes predstavili novega trenerja.

Danes smo na Sobotainfo že pisali o tem, da bi lahko Muro že na nedeljski tekmi z Radomljami vodil novi trener. Zdaj je več ali manj že jasno, da je usoda 60-letnega Beograjčana zapečatena in se Srb poslavlja od Fazanerije.

Trenerski stolček se je legendi Partizana tresel že nekaj dni, saj so se medijski zapisi o tem pojavili že pred derbijem z Mariborom, o tem pa je pred tekmo spregovoril tudi Vermezović. Možnost rošade na klopi Mure se je sicer omenjala že konec decembra, ko je Denis Rajbar zapustil položaj športnega direktorja črno-belih.

Vermezović je septembra, ko je nasledil Dejana Grabića, z Muro sklenil pogodbo do konca aktualne sezone, v Murski Soboti pa se mu je pridružil še pomočnik Slaven Kovačević.

V Fazanerijo prihaja Tonči Žlogar

Tako Sportklub kot Ekipa SN poročata, da bo Vladimirja Vermezovića na vroči soboški klopi nasledil Tonči Žlogar. Dosedanji selektor mladinske reprezentance Slovenije naj bi že prekinil pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije in bi lahko bil že danes predstavljen kot novi trener Mure.

Šestinštiridesetletni Izolan je kot član Izole, Primorja, Gorice in Olimpije v 1. SNL odigral kar 300 tekem, 39 nastopov pa je vknjižil tudi v članski izbrani vrsti Slovenije. Nekdanji vezist se lahko pohvali z igralskimi izkušnjami s Cipra in Italije, kjer je pričel tudi trenersko kariero.

Med julijem 2014 in junijem 2016 je vodil Kras iz zamejskega Repna, po epizodi na klopi Brd pa je sledila za zdaj edina prvoligaška epizoda. Kranjski Triglav je na 12 tekmah popeljal do petih remijev, zmage in šestih porazov. Od leta 2019 je bil selektor mlajših reprezentančnih selekcij.

Govorice so z Muro povezovale tudi Miša Brečka. Trboveljčan je selektorsko klop kadetske izbrane vrste zapustil konec leta, tudi on pa je bil v preteklosti reprezentančni soigralec soboškega športnega direktorja Roberta Korena.

Kakšen sprejem bo novi strateg Mure doživel pri navijačih črno-belih? Del pristašev Mure je namreč odkrito navijal za to, da bi se v Fazanerijo vrnil Damjan Gajser, ki zdaj uspešno vodi Beltince.

Po informacijah Sobotainfo vodstvo Mure z njim ni navezalo stikov.

Komentarji (31)

EM (ni preverjeno)

U dežja pod kap...

severna tribuna (ni preverjeno)

citiram
Matjaž Hanžek piše Tanji Fajon: Mene je sram! Ali vas ni nič sram?
Kdo je to matjaž hanžek
nikad čuo za njega
ali dela na komunali

In reply to by EM (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Balažic je pripelo svojoga pajdaša, zaj pa Koren svojoga.

Ua (ni preverjeno)

Balazica ni vec

Nekdoooo (ni preverjeno)

Dragi pomurci, dokler se ne boste rešili Korena, tako dolgo bo sranje pri Muri. Koren dela toliko škode pomurskemu nogometu, da tega ne bo moč popraviti desetletja. Kdor tega ne vidi je totalno slep. Kjerkoli je bil Koren - Dravograd, Fužinar, Celje je pustil pogorišče za seboj. Žalostno da navijači Mure vse to mirno gledate in dovoljujete te pizdarije, ki jih počne Koren in njegova “privožena” druščina.

Ograček (ni preverjeno)

Nekdoooo. Isto kak ti praveš bi ge pravo za zdajšnjo vlado pa za ptiča,ka po sakšon meste serje. Kak lejko mi Slovence tou mirno gledamo,ka nan tou z državo delajo. 🤔

In reply to by Nekdoooo (ni preverjeno)

kudaad (ni preverjeno)

Ka ti je te slabse kak pod jancijon?

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Vodka (ni preverjeno)

Strinjam se z tvojim komentarom bil je Dravogradu Fužinarju Celju sama pogorišča zdaj je povohal kuzmičev bankomat in dragi gringosi zakaj pustite da ta Koren vozi svoje prijatelje in še do konca bo Mura plačevala Vermezoviča G Robert Kuzmič alfa in omega pazi da te Koren nebo pripeljal v bankrot dragi navijači dajmo enkrat temu plesu menjave trenerjev napraviti konec in domače trenerje kot so Gajser Slavic

Moravcan (ni preverjeno)

Od gda pa je Gajseer domac

In reply to by Vodka (ni preverjeno)

Bađo (ni preverjeno)

Pravilna odločitev odstavitev Balažica in Vermezovića. Tej trener je nej bil dober. Pa forsejrala sta trtjerazredne južnjake.

njiva

Bog moj dragi, Kuzmič odpri oči, pa tiraj toga Korena, pa se tej prisklednike. Oskubejo te še tej pejnez, ka so ti ostali. Pa vij ste nej normalni. Tu čakajo izkušeni trenerji, kak Slavic, Gajser... itd. mi pa idemo pa prpelamo enoga Tončija Žlogara, šteroga se ges kak 55 let star spomnim samo kak, ka je inda sveta špilo pri Gorici, pa malo pri Olimpiji.Čudo ka ste nej še Novakoviča prpelali. Kuzmič, kama to pela? Ka se vij idete? Ste normalni? Ščete resan ven z lige spadnoti, zavolo tej primitivcev, šteri samo hrepenijo po pejnezaj, ka so v življenji drugo nej delali kak labdo tirali.
V nedeljo de tekma resnice ali ste za nogomet ali nej. Če te zgubili, še tej gledalce zgibite, ka jih mate.

lažž (ni preverjeno)

ajde ge tije dokaz kak slabo dela Žlogr? nej neka na pamet. pa mu treba dati priliko-če pač ni druge opcije

In reply to by njiva

Opazovalka (ni preverjeno)

Sto te poteze pri muri vlece? Tisti nema za burek. Vsak naslednji trener je sce vecji papak od predhodnuga. Disij po drugi ligi 😡

lukčev mesec (ni preverjeno)

Lahko pride tudi kakšno svetovno ime je vseeno.

Če ni dobrih igralcev noben trener ne more delati čudežev.

Terenec (ni preverjeno)

Pa Kuzmiç kdo tebi tu svetuje.Pravo si ka si gospodarstvenik in se v fuzbal ne razmis zdaj pa mejsas najvecji drek.Vse domace si stiro in privlejko enoga Korena kerumi se jebe za Muro.Domace mladince keri so product domace sole so zamenjali ti mladinci kere je okoli svojega sina zbral Koren.Kuzmic stiraj to bando,ce nej mo mij tube tirali.

Moravcan (ni preverjeno)

Tij pa peneze daj

In reply to by Terenec (ni preverjeno)

GrizliMS (ni preverjeno)

Dosti južnjakov, zdaj bo boljše.Hahahahahahahaha

talige (ni preverjeno)

Samo malo!? Prosim lejko pela toga Korenčeka nazaj odkec je prišo? Nastavo je svojga pajdaša brez ene prvoligaške tekme odvodene! In te de z teh napol amaterov naredo Ronaldoje pa Messije?? Človek nemre brez izkušenj Čarde voditi, nej pa Muro kera je pardon izrazi v kur**! KOREN OUT!

Moravcan (ni preverjeno)

Jebo vas psihopat se vseveda novega sobockega kelnera predlagajte da do konca vse razjebe ta

Vodka (ni preverjeno)

Koren ni prijatelj Damjana Gajsera edini pravi trener bi bil ne pa te žlogar ki je vodil Triglav pa Izolo Res ne vem če ma Mura za plačevat dosti denarja Koren bo izprazno blagajno

Doktor55 (ni preverjeno)

Korena so z dravograda stirali ka samo zmesnjavo naredo zdaj privleko svojega frenda brez izkusenj itak de pa to resitev do poletja
Te ta vidla ka vec nejde tak pa ta letela
Koren tuj kadete pa mladince vlaci od drugod domaca deca pa so zapostavljena
Skoda

Mura je večna (ni preverjeno)

če pa naši prekmureci špilajo koz da bi se usrali u gače
Do kurca

In reply to by Doktor55 (ni preverjeno)

Domoljub1234 (ni preverjeno)

Đajo za trenera,pa de mer.

Zdenkoo (ni preverjeno)

Đaja de za šenke vodo Muro!! Đaja potrebujemo te!!

Buba99 (ni preverjeno)

Vsi vij keri ste zdaj tu tak pametni te šli za trenera mure sodeč po gobcaj ste vsi sposobni !

Lolekiboleki (ni preverjeno)

Kakši dvoličneži ste eni ''navijači'' Mure. Neverjetno. Že od samoga začetka van nej paso Čontala, ga skinejo. Nucamo novoga. Pride Grabič. Te van nej paso Grabič, ga skinejo. Nucamo novoga. Pride Vermezovič. Vermezovič van že pod dvej tekmaj nej paso. Itak ka so ga skinoli. Mezmejs van je nej paso Rajbar, keri je marsikaj naredo ka je Mura sploj lejko prišla nazaj v spomin slovenskoga naroda. Je Rajbar kao sam odišo. Nastavijo Korena. Zdaj van pa on ne paše, pa še človik sploj pošteno nej začo delati. In znate ka? Dan se staviti ka van tudi Žlogar nede paso. Ge se neka pijtan. Van sploj kaj paše? Nemo nikdar pozabo, kak ste eni tudi Šimundžo tirali po dvej slabi tekmaj, pa ene par Murnih bivših igralcov, med drugin tudi Tomija, Karničnika in Koutera. Samo bunite se. Realnost je pač takša ka Mura nikdar neje bila titel contender ali en izmed velkih favoritov za evropska mesta, ampak smo v povprečji vedno končali nekje na sredini lestvice, če je sreča bila malo višje, v Evropi. Vse kar se je dogajalo pozabite, to so redkosti in hvaležni smo samo lejko ka smo bili priča tomi. Zdaj se pa zresnite, pa enjajte faking štenkati, ker man pun kufer stonjanja. Fala pa adijo.

Busybee (ni preverjeno)

Se strinjam absolutno

In reply to by Lolekiboleki (ni preverjeno)

Lubrikantis (ni preverjeno)

a ti ga popušim
potem da boš pa ti meni
Tako kot zadnjić

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

Muraššš (ni preverjeno)

Koren out !!! Naj spizdi že enkrat za večno iz Mure, dovolj sranja je že naredil v Murski Soboti. Zadnji čas je, da navijači odreagiramo in ga mi odnesemo iz Murske Sobote.

Buba99 (ni preverjeno)

Idi tij malo k doktori.. Zdja pa či si tij razočarani ka je koren tvojomi malomi pravo ka je dečko pač nej za fuzbal je tou pač istina ka človik je nindri špilo pa nika pokazo v fuzbali pa neka zb aod fuzbala zdaj je športno direktor pri muri fuking sprijazni se pa puste človeka delati majmun!

In reply to by Muraššš (ni preverjeno)

LNK (ni preverjeno)

Kaj ima to veze s tem, da je Koren nekje igral nogomet ? To ne pomeni nič, ker je poden od podna od človeka. Vsaka mu čast za uspešno karierl, ampak po nogometni karieri žal nima za pokazati nič, razen tega da kjerkoli je bil, se je vsepovsodig skregal in skregal vse ljudi v klubu. Zakaj to dela ? Ker mu takšno stanje in kaos odgovarjata !!!!

Starejše novice