Foto: bralka Sobotainfo, Darja Potocnik
Na vzhodu države se je včeraj popoldne spet razbesnelo neurje, ponekod je padala toča. Na Madžarskem so posneli tornado.

V bližini madžarskega kraja Sombotel (madžarsko Szombathely) se je včeraj popoldne, ko je ponekod na vzhodu države klestila toča, razvil tornado

»Tudi mi smo v preteklih dneh ob nevihtah zabeležili več lijakastih oblakov (Kobilje, Lendava), ni pa potrditev o dejanskem stiku s tlemi. Zagotovo zelo nevihtno pester teden,« so ob tem zapisali na Neurje.si.

Kako je bilo pri nas?

Močnejše neurje je včeraj popoldne prizadelo območje med Ormožem in Gornjo Radgono. Pri tem je klestila tudi toča, ponekod več minut, je razvidno iz spletnih strani uprave za zaščito in reševanje.

O poplavah meteorne vode so poročali iz Gornje Radgone, Radencev, Svetega Jurija ob Ščavnici, Juršincev, Ormoža in Svetega Tomaža pa tudi iz Maribora.

Podrobneje ...

Popoldanska neurja so tudi tokrat povzročila nekaj preglavic gasilcem in drugim službam na območjih regijskih centrov za obveščanje Ljubljana, Trbovlje, Celje, Ptuj in Murska Sobota. 

V povezavi s tem je bilo zabeleženih skupno 17 dogodkov, pri čemer je bilo za sanacijo posledic na terenu aktiviranih 16 gasilskih enot. 

Zaradi sunkov močnega vetra se je podrlo devet dreves, od teh jih je na območju občine Ormož pet padlo preko vodnikov elektroomrežja, ostala so podrta preko cestišč ovirala promet. 

Na območju občine Juršinci je veter odkril ostrešji dveh stanovanjskih objektov. Zaradi obilne količine dežja je meteorna voda zalila nekaj kletnih prostorov stanovanjskih objektov, prostore oljarne in poslovnega objekta ter nanesla blato in drug material na cestišča in v objekte.

Na območjih občin Hrastnik in Kamnik sta hudournika ogrožala stanovanjski hiši. 

Na območjih občin Ljubno in Zavrč sta se zaradi razmočenega terena sprožila zemeljska plazova, pri čemer je eden od teh zasul cesto. Gasilci so iz poplavljenih objektov izčrpali vodo, čistili nanose blata, s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte, odstranili podrto drevje ter s folijo prekrili poškodovani ostrešji in sprožena plazova.

Komentarji (1)

Frajtonarca (ni preverjeno)

... evo... mamo svobodo... še pri tornadojaj so nas madžari premagali...

Starejše novice