Slika je simbolična.
Prostovoljci danes po Sloveniji sadijo drevesa.

V organizaciji družbe Slovenski državni gozdovi bo danes po državi potekala četrta vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves Pomladimo gozdove 2023.

Njen namen je predvsem širiti zavest o pomenu gozda, da ga bomo zapustili v čim boljšem stanju. Na petih lokacijah nameravajo posaditi približno 6000 sadik.

Prostovoljci bodo drevesa sadili na površinah, ki so jih prizadele naravne ujme ali podlubniki, v primeru Krasa pa požar, so sporočili iz družbe Slovenski državni gozdovi.

Pri sajenju bo sodeloval tudi predsednik vlade

Približno 6000 sadik avtohtonih drevesnih vrst hrasta, češnje, jelke, macesna, duglazije, kostanja, gorskega javorja, bukve in gradna bodo posadili na štirih lokacijah, to je na Kočevskem v bližini vasi Polom, nad Lovrencem na Pohorju, v Smrečju pri Bohorju in v Mošah pri Medvodah.

V bližini Renč na goriškem Krasu pa bo na 2,5 hektarja površine poleg sadnje 300 sadik dreves potekala setev 24 kilogramov semen avtohtonih drevesnih vrst topokrpega javorja, maklena, lipovca in lipe. Setev semen drevesnih vrst na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar, je posebnost letošnje akcije. Tam bo sodeloval tudi predsednik vlade Robert Golob.

Letošnji datum prostovoljske akcije sovpada z mednarodnim dnevom gozdov, ki ga je za 21. marec leta 2012 razglasila Generalna skupščina ZN.

Saditi drevesa je enostavno opravilo, pravijo v družbi Slovenski državni gozdovi. Akciji se tako lahko pridruži kdorkoli, ki mu ni vseeno za slovenski gozd in bi želel narediti nekaj dobrega za prihodnje generacije. Na vseh lokacijah bodo navzoči tudi gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije in Slovenskih državnih gozdov, ki bodo svetovali pri delu.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuntakinte (nepreverjen)

...ka tou pomejni ka de Holoub lejtau od sadike do sadike....pa se pri sakšoj kcoj posere...škoda posajenij sadik...ka do vse pocrkale...tak kak nan crkavle demokratična samostojna država zaradi Holouba... dol s komunizmn ...vstani ljudstvo ....preženimo komunizem holobnjaka...

prekmurec0010 (nepreverjen)

In to je sedaj udarna novica ka se preserator z 1.000 euri nagrade posadil dervo
brezvezno pisarjenje

Ograček (nepreverjen)

Naj se obejse tan za kakšo drejvo,ka za drujgo je tak nej.

realnoo (nepreverjen)

upam da bo na njega padla velika dreva

Starejše novice