Foto: Jure Banfi (simbolična)
Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 13. aprila, opravili 5306 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1233 novih okužb, gre za 23,2-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je trenutno 13.451.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1049 okužb ob opravljenih 4588 PCR testih, šlo je za 22,9-odstotni delež. Na tedenski ravni pa gre za 3,5-odstotno rast, saj je bilo prejšnji torek, 6. aprila, odkritih 1191 okužb. 

Sedemdnevno povprečje okužb je še vedno nad 1000, in sicer znaša danes 1021. Včeraj je znašalo 1014. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 622 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 154 pacientov na intenzivni negi.

S pomočjo COVID-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je stanje po občinah in v regiji.

V Pomurju 61 novih okužb v 18 občinah

Največ novih primerov so včeraj zabeležili v lendavski občini, kjer so odkrili 15 okužb. V soboški občini je bilo potrjenih več kot pol manj primerov, in sicer sedem. Sledijo občine Ljutomer s šestimi primeri, Moravske Toplice s štirimi in občine Tišina, Križevci, Rogašovci, Beltinci in Veržej, kjer so zabeležili po tri nove okužbe. 

Po dva nova primera imajo v občinah Gornja Radgona, Puconci, Razkrižje, Grad in Cankova. V občinah Črenšovci, Radenci, Dobrovnik in Gornji Petrovci pa so odkrili po eno novo okužbo.

Brez okužb je bilo v torek devet pomurskih občin. 

Situacija v Pomurju se je v zadnjem tednu poslabšala. Incidenca v regiji je bila precej časa najnižja v Sloveniji, a če je bilo sedemdnevno povprečje okužb še 6. aprila 32,7, je danes že 49,7. Kljub temu so epidemiološki kazalniki še zmeraj boljši od državnega povprečja in bi bila regija uvrščena v oranžno fazo. Aktivnih okužb je sicer v Pomurju 577, največ v mestni občini Murska Sobota, kjer je trenutno 88 aktivnih primerov.

V pomurskih šolah, srednjih šolah in vrtcih je trenutno odsotnih 42 otrok ali zaposlenih zaradi okužbe ali suma na okužbo s koronavirusom. V Splošni bolnišnici Murska Sobota pa se danes zdravi 44 covidnih bolnikov, od tega jih je 13 na oddelku za intenzivno terapijo. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Kakšne farbe so pa gringosi?

..... (nepreverjen)

Tele eno ka pa motaš grigose, rejsan si betežen.

In reply to by . (nepreverjen)

Peresce (nepreverjen)

Lendava se naj fkup pobere, inači se nam slabo pijše

Jansa himself (nepreverjen)

Jaz zvizgam, vi pa plesete slovenski hlapci moji.....cepit se cepit seeeeeeee....masko na obraz na usesa na rit vsepovsod....samo jaz janez jansa

Hjhiizr (nepreverjen)

Vse je to nateg in prevara ovce zbudite se! Lažna pandemija!

Hmmmm (nepreverjen)

Ka ti po 14 mesecaj pisarjenja istih dveh stavkov pod vsako novico o koroni ne folga pomali?

In reply to by Hjhiizr (nepreverjen)

Starejše novice