*Fotografija je simbolična
Z jutrišnjem dnem, torej, s 15. januarjem na naših avtocestah začnejo veljati nova pravila.

Na najbolj obremenjeni avtocesti A1, in sicer od Kopra do Šentilja namreč začne veljati prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila. Z jutrišnjim dnem bo na avtocestah tudi več nadzora, saj bodo tam začele patruljirat prve ekipe avtocestne policije, ki pa bi naj v celoti zaživela v nekaj tednih.

Tovornjaki na avtocesti A1 tako po novem ne bodo smeli prehitevati med 6. in 18. uro. Bodo pa lahko še vedno prehitevali na odsekih, kjer so trije vozni pasovi, a ne po skrajno levem pasu.

S prepovedjo prehitevanja tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton, sovpada tudi uvedba avtocestne policije, ki jo bodo z namenom zagotovitve večje varnosti, zmanjšanja zastojev in vzpostavitve reda na slovenskih avtocestah in hitrih cestah uvedli  ministrstvo za notranje zadeve in policija v sodelovanju z ministrstvom za infrastrukturo in Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji.

Avtocestna policija naj bi k izboljšanju varnosti in pretočnosti pripomogla tudi zato, ker bo prej na kraju prometnih nesreč in kaznivih dejanj, njeno odkrivanje in sankcioniranje pretežkih tovornjakov, ki so nekajkrat težji od dovoljenih vrednosti, pa bo zmanjšalo uničevanje avtocestnega cestišča, kar bo imelo za posledico boljše in varnejše avtoceste za vse uporabnike.

👉 Skupaj z Darsom smo se odločili, da bomo z začetkom prihodnjega leta na avtocesti A1 (od Šentilja do Kopra) tovornim...

Objavil/a Jernej Vrtovec dne Petek, 06. november 2020

Po podatkih SURS-a so slovenska tovorna vozila v letu 2019 prepeljala 91,8 milijona ton blaga in opravila 24 milijard tonskih kilometrov, kar je za 8 odstotkov več blaga kot v letu 2018, in 8 odstotkov več opravljenih tonskih kilometrov kot lani.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
df. (nepreverjen)

i za to se mi jebe
nimam avta
motorja tudi ne
vse kar imam
imam socialko
s katero težko shajam
ampak gre
Imam pa pun kurac komunajzerjev

Lolipop (nepreverjen)

Te pa zdrkaj tej tvoj kurac,ka se spraznis teh komunajzerjev. Če si nej sposoben dobite službo pa lejko shajal,te pusti naj drugi delajo,svoj posel.

In reply to by df. (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

svoj posel
ti
dela
mama

In reply to by Lolipop (nepreverjen)

Starejše novice