V občinah so v okviru priprav na jesenske lokalne volitve predvideli tudi sredstva, ki jih bodo porabili v ta namen. Vse stroške za izvedbo lokalnih volitev namreč krijejo občine.

Zakon o lokalnih volitvah v 3. členu določa, da stroške za izvedbo lokalnih volitev krijejo občine. Kot na spletni strani pojasnjuje ministrstvo za javno upravo, med stroške za izvedbo lokalnih volitev spadajo stroški za izvedbo volitev županov, volitev v občinske svete, tudi predstavnikov italijanske oz. madžarske narodne skupnosti in romske skupnosti, ter volitev v svete ožjih delov občine, piše STA.

V Ljubljani več kot 800 tisočakov, v Mariboru 150 tisoč

V največji slovenski občini, v Mestni občini Ljubljana so letos v proračunu za izvedbo lokalnih volitev namenili 732.500 evrov. Kot poroča STA, pa so sredstva v znesku 144 tisoč evrov rezervirali tudi v letu 2019. Ta znesek bo služil za povračilo volilne kampanje strankam.

V drugi največji mestni občini, v Mariboru, stroške volitev ocenjujejo na približno 150.000 evrov, znesek pa vključuje tudi povračilo stroškov volilne kampanje, ki bodo zapadli v plačilo prihodnje leto.

Kaj pa v ostalih mestnih občinah?

Kot še poroča STA,  je v Mestni občini Celje za volitve in morebitne lokalne referendume planiranih 150 tisoč evrov, Kranju 120 tisoč, v Novi Gorici pa 97 tisoč evrov.

Še nekoliko manj bodo volitve "stale" v Novem mestu, kjer je pripravljenih 80 tisočakov, v Murski Soboti pa predvidoma 78 tisoč evrov, medtem ko je na Ptuju v ta namen pripravljenih 65 tisoč evrov.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

Slovenija je ena naj bolj norih držav na svetu,ko je stigne ovaj jo jebe.

ip (nepreverjen)

Nej, nas ne zanima. Zanima nas kelko stanejo vsi ti premnogi obcinski delavci s kavzi druzboslovnimi izobrazbami.

Gost 5 (nepreverjen)

Točno tako, Če želite biti novinarji potem pripravite seznam občin, število prebivalcev po občini, velikost občinske uprave, plače, % porabe proračuna za plače delavcev, ... To bi bilo pravo novinarsko delo.

In reply to by ip (nepreverjen)

reca (nepreverjen)

ip in Gost 5 - tega odgovora ne boste dobili. Je pa res, da jih je v občinski upravi MS zaposlenih čedalje več in to ne Prekmurcev, kar je zanimivo, ali pač ne....

Starejše novice