Slika je simbolična (foto: Bobo).
Študentska organizacija Slovenije opozarja, da študentje, učenci in dijaki z negativnim izidom testa za samotestiranje še vedno ne morejo uporabljati javnega prevoza in jesti v gostinskem lokalu. Velja pa pri kolektivnem uresničevanju verske svobode.

Vlada je na dopisni seji sprejela spremembe, ki določajo, da se samotestiranje, ki ga izvajajo učenci, dijaki in študenti, šteje za izpolnjevanje pogoja PCT pri kolektivnem uresničevanju verske svobode. 

»Z negativnim testom samotestiranja za izpolnjevanje pogoja T pa študenti še vedno ne morejo koristiti javnega prevoza in v gostinskem lokalu pojesti toplega subvencioniranega obroka,« so zapisali na Facebook strani Študentske organizacije Slovenije.

Omejevanje dostopa do študija?

»Od septembra naprej vsak teden pišemo ministrstvu za izobraževanje, ministrstvu za zdravje, Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, da bi samotestiranje, ki ga študentje izvajajo pred vstopom v fakulteto za izvajanje predavanj v živo, moralo veljati tudi za uporabo javnega potniškega prometa. 

Res je nesmiselno, da študentje trenutno lahko študirajo v živo, do fakultete pa ne morejo priti,« za Ljubljanainfo razlagajo iz Študentske organizacije Slovenije in pojasnjujejo, da tovrstne ukrepe vidijo kot omejevanje dostopa do študija.

Tovrstno omejevanje dostopa do javnega potniškega prometa ne ovira le študentov, ki za dostop do fakultete uporabljajo Ljubljanski potniški promet, temveč tudi za tiste, ki niso doma v Ljubljani, tukaj pa študirajo. 

Mnogi manjši kraji po Sloveniji ne nudijo hitrega testiranja ob koncih tedna – predvsem ob nedeljah, ko bi se študentje, ki so za vikend šli na obisk k staršem, morali testirati, da bi izpolnjevali pogoj PCT za uporabo javnega potniškega prometa.

Vlada predlog zavrnila

Iz študentske organizacije povedo, da so dobili odgovor ministrstva, da je bil predlog, da bi samotestiranje zadostovalo za uporabo javnega potniškega prometa, podan na vlado, a ga vlada ni potrdila. 

Razlogov, zakaj vlada predloga ni potrdila, na študentski organizaciji ne vedo.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Saj v cerkvi se ne morejo okužiti, tam jih varuje njihov Bog.

tuncika

Kakšna bedasta primerjava : cerkev - študenti ????????????????? pa naj v cerkvi študirajo....................Sobotainfo, to je poden primerjava................

dusters (nepreverjen)

Ti iz posta v post vedno bole dokazuješ ka si en navaden gnoj od človeka.

In reply to by tuncika

realnoo (nepreverjen)

TO PRIMERJAVO SO ZAPISALI IZKLJUCNO ZA PROVOKACIJO IN POSLEDICNO PRIDOBIVANJE KLIKOV.
PODEN OD PODNA

Muiu (nepreverjen)

Janše oziroma Boga boječi se ne moremo okužiti to je dejstvo kuga gre samo nad rdeče

Starejše novice