Za štirimi stenami slovenskih domov se hudo godi številnim posameznikom in družinam, ki včasih niti nimajo za hrano in stroške, kaj šele za kakšne nujne medicinske posege.

Dolgotrajna epidemija koronavirusa je že dodobra posegla v življenja posameznikov in v že tako težka življenja dodala še dodatno težo.

Tudi v občini Puconci živi 62-letni Darko Tanacek, katerega življenje že leta ni obsijano s soncem.

Na pomoč z dobrodelnimi akcijami in prireditvami

Zbiranje sredstev pomoči potrebnim največkrat poteka preko dobrodelnih akcij in prireditev. Zaradi slabega epidemiološkega stanja so nekatere tudi odpovedane.

Med temi je tudi dobrodelna prireditev Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci. Ti vsako leto organizirajo dobrodelno akcijo in koncert z naslovom »Pesem za svetli trenutek«.

»Dobrodelne prireditve prirejamo že od leta 2005. Do zdaj smo skupno zbrali 200.000 evrov in s tem pomagali občanom in občankam, pa tudi družinam v stiski iz občine Puconci. Tako spodbujamo solidarnost, spoštovanje in čutenje do drugih,« pravi Uroš Kamenšek, predsednik Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci.

Letos na pomoč Darku iz Beznovcev

Predsednik Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci občine Puconci pravi, da so letos s koncertom želeli priskočiti na pomoč 62-letnemu Darku.

»Darko Tanacek živi po smrti obeh staršev sam na domačiji v Beznovcih. Razen denarne socialne pomoči nima nobenih drugih virov prejemkov.

Na domačiji, ki je v zelo slabem stanju, mu bomo usposobili kopalnico s sanitarijami in hkrati tudi kuhinjo, ki mu služi kot dnevni in spalni prostor. Z našo skupno pomočjo bomo Darku omogočili toplo prihajajočo zimo in tudi sicer dvignili kvaliteto njegovega življenja,« pojasnjuje Kamenšek. 

Bodite dobrotnik z velikim srcem!

Dobrota je trenutno nujna, saj živi v nemogočih razmerah. Za tiste, ki ga ne poznajo, je »čudak«, za vse ostale prijazen in dobrosrčen možakar.

Darko pravi, da je najraje gost bližnjega gozda, a pozimi to ne more biti. Tako se mora zadrževati v objektu, ki je vse drugo kot »prijazen dom«.

Ima urejenega skrbnika, ki prejema njegovo socialno podporo. Iz teh sredstev mu kupi hrano in ostale življenjske potrebščine.

»Ko lahko, grem še komu kaj pomagati. V gostilne ne hodim rad, zlasti v zadnjem času, ko je potrebno nositi masko. Pa vendar grem občasno pomagat bližnjemu gostilničarju, ki ima tudi kmetijo,« razloži Darko. 

Stopimo skupaj in pomagajmo

Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci zato naproša vse, ki želite biti dobrotniki z velikim srcem, da svoj prispevek za boljše Darkovo življenje nakažejo na:

Transakcijski račun: SI56 0249 6009 0158 604, odprt pri Novi ljubljanski banki, d. d., s pripisom »Darku za dostojnejši jutri«.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slvkoso (nepreverjen)

nimam nič proti pomoči pomoči potrebnim a se vseeno vprašam kaj je ta gospod delal v mladih letih, jaz sem isto star kot on z minimalno izobrazbo in sem si lepo uredil življenje na stara leta a sem krepko pljunil v roke ko je temu bil čas in napolnil 40 let delovne dobe

Busybee (nepreverjen)

Ne govori nekaj na pamet in ga ne obsojaj! Darko je krhka a dobra duša ki so mu življenje zagrenile takšne un drugačne usode in se v tem vrtincu ni znal pobrati.

asdasd (nepreverjen)

Tako krka in uboga duša je, da si niti glažov v špajzi ne more pospraviti in vsaj malo spucati stanovanja ?!

In reply to by Busybee (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Darko je bil v mladosti delaven fant, zidarija. Nobeno njegovo delo se ni porušilo Če ima sedaj skrbnika, bi ti moralo to nekaj povedati. Tudi sam bom daroval.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Damir999 (nepreverjen)

Ja, Jankoviču se oprosti 29 mio eur tu pa mi moramo zbirati za Darka dnar. Bolano. Očitno država ma, naj da....

Tejjja (nepreverjen)

53 miljonov so leva sodišča odpustila Jankoviču, zdaj so izpustili še Balkanske Bojevnike. Zdaj vidite zakaj hoče Janša narediti red v sodstvu.

In reply to by Damir999 (nepreverjen)

Wd40 (nepreverjen)

Nitreba brezveze komentirati treba skupaj stopiti in pomagati nikdar ne vemo kdaj bomo mi taksnem situaciji kak on

alkimist

Resno bi bilo bole čedno, če bi to bedarijo zadržo za sebe. Misliš ka je samo trdo delo garancija za lejpo življenje? Darko je revež v materialnon smisli, ti si revež v duši in srci. Ugani komi ide lepše.

Jack000000 (nepreverjen)

brez veze da se pri takih stvareh dovoli komentiranje

realnoo (nepreverjen)

bv, da se tovrstni clanki objavljajo. Obstaja obcina in CSD!!! Za razna drustva katera brez kontrole denar pobirajo se pozvizgam!!! Prevec je vsega ze! Vecina pa pobira, da posledicno svojo rit krmi!!!

Tejjja (nepreverjen)

CSD daje samo romom in to ok 1000 eur mesečno brez dokladov (obstajajo dokazi), nerom pa dobi največ 400 eur.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Sigdar da je na vidiki december gratamo tak fejst dobri, cejlo leto pa te lidi sploj ne povohamo. Ja pravijo ka adventni čas z božičon, mekša srca. Mogoče bi trbelo cejlo leto razglasiti za december.

Robin hud. (nepreverjen)

Ge ste zaj raznorazni Polanici, Pavlinjeki, Karoliji in ostala smetana bogatasov pomurja? Poleg miljonov ka jih mate, bi pa ja lejko odstopili kaksno drobtinico za cloveka, keri dejansko nuca pomoc! In glede spitavanja ka je delo v ton cajti kda bi si mogo kar koli ustvariti..... Te je ze ocitno mel razlog oz nekaj kar ga je bremzalo. Clovik se lejko znajde v xy razlicnih situacijaj, in nej mus ka po lastnoj krivde.

Tejjja (nepreverjen)

Ni res, zakaj pa imajo romi večje podpore od neromov? Naj mu da država, ce že romom daje, da gospocko živijo. Nekdo mora za 700 eur delat, rom pa za več doma leži in k Zvezdi hodijo jest, tako da jim niti kuhati ni treba.

In reply to by Robin hud. (nepreverjen)

Pika124 (nepreverjen)

Probaj se ti taksa dama biti ce lejko..znajdi se😃😃😃😃

In reply to by Tejjja (nepreverjen)

Kaj praviš? (nepreverjen)

Koliko je danes zelo enostavnih vsakdanjih opravil, za katera se ne rabi ne diplom, nobenih šol, samo malo
volje, pripravljenosti, da komu pomagaš za denar, za katerega ne dobiš nikogar. Recimo zlaganje drv, nakladanje
smeti, košnja zelenice, "štihanje" vrta ..... Tudi mi in od mene še bolj ostareli, onemogli bi rabili preprosto pomoč,
pa ni nobenega od nikjer. Zakaj temu tako? Zato, ker gre raje na socialno, RK, Karitas, ali se fehta na podoben na-
čin, kot tu prebiram. Marsikomu delo smrdi, denar pa ne. Pravilno, le podpirajte jih in jim dajte potuhe!

slvkoso (nepreverjen)

bravo

In reply to by Kaj praviš? (nepreverjen)

Robin hud. (nepreverjen)

Logicno! Ampak vsi niso isti!

In reply to by Kaj praviš? (nepreverjen)

Sobota mu (nepreverjen)

Vsaka čast tistemu ki pomaga in ima srce!

Sobota mu (nepreverjen)

Vsaka čast tistemu ki pomaga in ima srce!

realnoo (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice