Slika je simbolična.
Nemški proizvajalec cepiv BioNTech ob raziskovanju nove koronavirusne različice omikron že dela na prilagoditvi svojega cepiva proti covidu-19, ki ga proizvaja skupaj s Pfizerjem.

Gre za preventivni ukrep, saj ne želijo izgubiti časa, če bo prilagoditev cepiva nujna, je sporočila tiskovna predstavnica podjetja BioNTech za nemško tiskovno agencijo dpa.

Raziskovanje omikrona

»Da ne izgubljamo časa, smo se paralelno lotili teh dveh nalog, dokler ne bomo imeli več informacij o tem, ali bo treba cepivo prilagoditi ali ne,« je povedala.

Tako raziskovanje omikrona kot prilagajanje cepiva imata nekatere enake postopke, je dodala. Kot primer so izpostavili načrt za izdelavo beljakovine bodice S za laboratorijske teste s psevdovirusom, s katerim potem izvajajo eksperimente.

V laboratorijskih testih pri tem uporabljajo protitelesa cepljenih, ki so bili v stiku z novo različico. Tako trenutno preučujejo, kako dobro se da nevtralizirati nove beljakovine bodice S.

Cepivo v roku šestih tednov

BioNTech je v petek sporočil, da se omikron precej razlikuje od sedaj poznanih različic, ki imajo dodatne mutacije na beljakovini bodice S.

Iz podatkov testov, ki trenutno potekajo, pa bodo lahko ugotovili, ali morajo prilagoditi cepivo, če se bo ta različica razširila po celem svetu. Prve ugotovitve bodo najverjetneje imeli do konca prihodnjega tedna.

Skupaj s partnerskim podjetjem Pfizer so se že pred meseci pripravili na podoben scenarij in so sedaj sposobni cepivo prilagoditi v roku šestih tednov, v sto dnevih pa bi lahko že začeli dobavljati prilagojeno cepivo.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
glupane (nepreverjen)

Komaj čakam da grem še po 4. dozo!

Muraa pfuj (nepreverjen)

Gremo v vrsto cepljeni vaxerji.....navaliteeeee,ocveeeee

praprot (nepreverjen)

Zakoj bi stal v vrsti, če lejko priden na dogovorjeno vro?

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

Ooooo (nepreverjen)

Kako to Ide,,, mislm, ka narod treba malo gripe pottakniti,,, zasluzkarji pa komaj čakajo da že pripravljeno zdravilo dajo ven in zaslužek je tu. Ali nam KDO podtika bolezni!!!!????????

Mjkox (nepreverjen)

cepiva za covid razvijate pa v uporablo davlete kak cukre, zdravilo za raka pa ostale hujse bolezni kere majo doste vecji % smrti pa nemrete najte pa napraviti ze 100let...preklete lopovi...

. (nepreverjen)

Zatou ka je rak bole zajebani kot virus.

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Mjkox (nepreverjen)

Ja to ze... ampak v 100letaj nejso nic zanesljivoga naredile za boj proti raki, za covis pa v 2 letaj ze kelko cepiv zmesale... zalostno... ocitno je covid velka trzna niša

In reply to by . (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Tisti keri so delali na zdravilih proti raku so skrivnostno izginili ali pa umrli.

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Na yutubeji je prispevek od enega ki je prvi začel z razvojem mrna z nemčije ker se je ukvarjal z zdravilom za raka, potem so ta način iskoristili za cepivo za kovid. Potem se je okužil in se je znova učil hoditi, skoraj bankrotiral, zdaj ima veliko vlagatelof z amerike. Mogoče bojo kaj razvili.

In reply to by Ohjoj (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bravo naši!

čarni vrag (nepreverjen)

https://www.delo.si/tag/alojz-ihan/?page=1
Zelo zanimivo je spremljati metamorfozo dr. Ihana o cepivu in cepljenju proti kovidu. V začetku so njegovi prispevki strokovno neoporečni, pozneje pa se vedno bolj nagiba k psevdoznanosti. Ne vem kaj se je z njim zgodilo. Cepivo deluje. Očitno so raziskovalci z neke vaške fakultete, ki se imenuje Harvard po analizi delovanja cepiv napačno ugotovili naslednje:
Povečanje števila okužb COVID-19 ni povezano s stopnjami precepljenosti v 68 državah in 2947 okrožjih v Združenih državah
Kaj bi mi zdaj s temi napačnimi ugotovitvami doktorjev z gnilega zahoda. Mi imamo svoje doktorje Jeralo, Kreka, Ihana in Beovićevo, zato se mi na Stanford in Harvard požvižgamo. Mi znamo bolje

Ohjoj (nepreverjen)

Ne pozabite se cepiti za nazaj za delto 😀 Jaz gren zaj vzet protibolecinsko tableto za dva tedna nazaj, ka me je glava bolela.

O joj (nepreverjen)

Vpišite v Google: Mit Fake-Studie zur Impfstoff-Zulassung: Wie Pfizer alle verarscht
in preberite koliko je v resnici Pfizer cepivo učinkovito. Članek je objavil eden izmed največjih avstrijskih medijev. Šokirani boste.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice