Med bivšima županoma Mestne občine Murska Sobota čedalje bolj napeto. Štihec ostro nad delovanje nekdanjega župana, kako se je odzval Jevšek?

Kot smo poročali, je nekdanji murskosoboški župan Anton Štihec v današnjem javnem sporočilu naznanil, da na letošnjih lokalnih volitvah ne bo kandidiral za županski stolček Mestne občine Murska Sobota.

Ob tem je ostro komentiral tudi delovanje nekdanjega župana Aleksandra Jevška v minulem mandatu, ki naj bi, po njegovih besedah, poskrbel zgolj za nekaj navideznega blišča, nato pa odstopil. 

»Nekdanji župan Aleksander Jevšek je poskrbel le za nekaj navideznega blišča in nato odstopil. V svojem sedemletnem županovanju je ustavil kar nekaj dobro zastavljenih projektov, recimo koriščenje tople vode iz narejenih geotermalnih vrtin, kjer smo dobili kar 2,1 milijona nepovratnih evropskih sredstev, kar bi danes, ob napovedani energetski krizi, mnogim še kako lahko prišlo prav.

Spomnimo pa se tudi vseh nepotrebnih povišanj cen za komunalne storitve. Življenje občanov danes ni nič boljše. Okoliške občine nas dohitevajo prvič v zgodovini Murske Sobote,« je zapisal Štihec. 

Kako se je na Štihčeve besede odzval nekdanji župan Mestne občine Murska Sobota?

Njegovo sporočilo objavljamo v celoti.

Jevšek: »Če je to kompliment gospoda Štihca, potem se mu najlepše zahvaljujem«

»Želel bi se odzvati na izjavo Antona Štihca o tem, da sem v svojem mandatu poskrbel za blišč v Mestni občini Murska Sobota.

Vsak župan ima v svojem mandatu priložnost dokazati, ali je vreden zaupanja volivk ali volivcev. Ti na volitvah ocenijo, ali je bil ta mandat blišč, ali je bil beda. In meni so v dveh mandatih volivke in volivci izkazali zaupanje, tudi, ko sem kandidiral proti Antonu Štihcu, leta 2014. In s tem so tudi volivke in volivci jasno dali vedeti, kaj je bila beda prejšnjega mandata. Tudi drugi mandat sem dobil v prvem krogu, s kar 74 odstotki zaupanja volivk in volivcev.

Na nek način pa je izjava gospoda Štihca kompliment ekipi na Mestni občini Murska Sobota, ki sem jo imel čast voditi v svojem sedem in pol letnem mandatu, ko sem nastopil funkcijo ministra za kohezijo. Zakaj? Kajti v teh sedmih in pol letih, je Mestna občina Murska Sobota zablestela na področju turizma s paviljonom Expano in dobila bleščeče nagrade, kot je sejalec.

Zablestela pri ureditvi mestnega središča in prejela prestižne nagrade, kot je Green Destination in še ostale nagrade za arhitekturo ter uredila tudi primestna naselja. In če je to kompliment gospoda Štihca, potem se mu najlepše zahvaljujem.

Kar se pa tiče kandidature za župana na lokalnih volitvah, pa bi rad povedal, da imamo Socialni demokrati odličnega kandidata, gospoda Damjana Anželja, za katerega sem prepričan, da bo s projekti, ki so zastavljeni za Mestno občino Murska Sobota nadaljeval z delom tako, da bo Murska Sobota blestela še naprej,« je sporočil Aleksander Jevšek, zdaj minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo v vladi Roberta Goloba.

Starejše novice