Foto: Jure Banfi
Tio Cipot je letos dobil osrednjo vlogo na sredini igrišči, v Fazaneriji pa ne skrivajo, da želijo v mladem vezistu ustvariti naslednji izvozni artikel črno-belih. Je otrok Mure že dobil prve snubce?

Morda ena lastovica res še ne prinese pomladi, kljub temu pa je zmaga v obračunu s Celjem, ki so v Fazaneriji lovili šesto zaporedno ligaško zmago, poskrbela za nekaj optimizma.

Nogometaši Mure so v nedeljskem večeru pokazali dobro predstavo, že v uvodni fazi srečanja ogrozili vrata gostov, ki pa so se vseeno veselili vodstva. Po zadnjem sodniškem žvižgu so rajali Sobočani.

Črno-beli so z goli Mirlinda Dakuja, Amarja Beganovića in Martina Šrolerja prišli do rezultatskega preobrata, gledalci pa so lahko Fazanerijo zapuščali dobre volje. 

Državni prvaki iz sezone 2020/21 bodo celjski skalp potrjevali v nedeljo, ko bodo znova zaigrali pred domačim občinstvom, tokrat proti Radomljam, ki zmage ne poznajo že vse od tretjega kroga prvenstva.

Še brez izpuščene tekme

Če ne bo vmes posegla višja sila, bo med nedeljskimi aduti trenerja Damirja Čontale tudi Tio Cipot, ki je v letošnji sezoni postal eden najpomembnejših členov zvezne vrste in ekipe nasploh.

To potrjuje tudi podatek, da je mlajši od bratov Cipot zgolj eden od treh nogometašev Mure, ki so zaigrali na vseh 12 tekmah uvodne tretjine prvenstva. V to skupino spadata še Dardan Shabanhaxhaj in Amar Beganović.

Devetnajstletnik je v začetni enajsterici pričel deset tekem, svojo formo pa je po nekaj nihanjih v igri znova dvignil v zadnjih tednih. Konec septembra se je izkazal tudi v dresu mlade izbrane vrste, v dresu katere je debitiral z dvema goloma v mreži Bosne in Hercegovine.

Ga spremlja udeleženec lige prvakov?

Čeprav je pogosto na udaru (spletnih) kritikov, je bilo že po letošnjem podaljšanju pogodbe hitro jasno, da vodstvo Mure po Tomiju Horvatu ravno v Tiu Cipotu vidi enega od naslednjih izvoznih artiklov črno-bele zasedbe.

Otrok Fazanerije je julija v družbi Roberta Kuzmiča, Denisa Rajbarja in svojega zastopnika Amirja Ružniča podpisal pogodbo do sredine leta 2026, zato je jasno, da imajo Sobočani vse niti igre v svojih rokah.

To pa očitno ne zaustavlja snubcev, ki naj bi jih bilo že nekaj. O tem je sredini minulega tedna pisala tudi Ekipa SN, ki pa ni razkrila imen tujih sredin, ki spremljajo mladega nogometaša.

Se je pa medtem že pojavilo eno ime morebitnega snubca, saj naj bi nedeljsko tekmo s Celjani po informacijah Sobotainfo v Fazaneriji spremljal tudi oglednik danskega Københavna.

Cipot je na spletnem portalu Transfermarkt trenutno ocenjen na 150 tisočakov, a velja opomniti, da je bila ocena nazadnje popravljena decembra 2021, torej še preden je dočakal resnejšo priložnost v črno-belem dresu.

Pri 14-kratnih danskih prvakih, ki po šestih letih spet igrajo v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, je dober pečat pustil že Benjamin Verbič, pravtako varovanec Amirja Ružnića.

Komentarji (27)

. (ni preverjeno)

Ja ka ga nebi slučajno za 300 tisič Evrov prodali te pa rejsan se more nikak pijtati po zdravju. Počakati ka dozori v odličnoga igralca pa ga odati za rekordno odškodnino. Nej pa zelejnoga ta dati za drobiž te pa za 1 leto nazaj pricepeče.

Deep (ni preverjeno)

Saj naj bi....otrok Mure in rajanje Sobočanov. To so te besede. Baje je bil tudi meneđer od Ronalda na tekmi, Mura-Celje. Na sobotainfo naj preverijo to informacijo!?!

cipota (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Aja? za rekordno odškodnino? kak je tou mogouče, če pa vsi znajo ka nema pojma, pa špila zato ka oča plača. Tej ogledniki so gvušno slejpi. Či nika ne čitajo komentarov na sobotainfo.

. (ni preverjeno)

Ja seveda ogledniki so slejpi tij si pa strokovnjak daj daj.

In reply to by cipota (ni preverjeno)

wefrgwg (ni preverjeno)

to je bil sarkazem. Težko ga je vidite skauz komentare ampak ja.

Glede na sobotainfo bi tio mogo bite 2 metra pod zemlov. Očitno neje stanje tak. Pa sake ka se dejansko razme v fuzbal zna ka potencial pri malon obstaja.

In reply to by . (ni preverjeno)

lol lol (ni preverjeno)

Tij si nej glih kaj ekstra brihten, gelibar?

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ja seveda ogledniki so slejpi tij si pa strokovnjak daj daj.

In reply to by cipota (ni preverjeno)

Ccc (ni preverjeno)

Nej je tak kak praviš, mislim pa ka si tik eno najvekših telet, ka je zraslo na tok prekmurskih grudi in či bi te da v živo spoznal, bi te tak namlato, ka te nebi lastna mati, kera te je skotila, spoznala.

In reply to by cipota (ni preverjeno)

Pancho villa (ni preverjeno)

Tio je dečko pa pol.

njiva

Zaj vidite, kak smo se, tudi jaz, zmotili o njemi in pisali, ka z oba Cipota nigdar nika nede. Se zemen nazaj, resan je dečko napredoval zelo, tudi Kai ne špila slabo, ampak nej trbej zaj nika na silo odavati trbej samo delati z njin, ka to je še nej top nivo za tujino. Še dosta, dosta de mogo delati, ka de leko on špilo v nekšon tujon klubi. Pa tudi cifra,kero dobimo nede velka, za drobiž ga pa nesmimo ta dati.

Antivaxxer (ni preverjeno)

Čontalo ponudite gratis coj k prestopi. Neje slab Čontala ali falijo njemi izkušnje. Naj se špila v drugon klubi in te pride nazaj k Muri.

Ccc (ni preverjeno)

Dobesedno odjebi in čimprle spizdi iz Prekmurja, ka se lejko zgodi, ka mi te izsledili, te ti pa nede lejko.

In reply to by Antivaxxer (ni preverjeno)

GrackaPomlad (ni preverjeno)

Če bi 100 km juzneje spilo bi bil vreden par miljonov . . .

BUBA123 (ni preverjeno)

CIPOTA KOMENTAR- TI SE BLESAVE Z SVOJIMI KOMENTOR. MALI JE DOKTOR ZA TEBE. OČA NIKOLI NI PLAČAL, DA MALIVA IGRATA, TO VE CELOTNO PREKMURJE, KATERI SE SPOZNAMO NA DOGAJANJE V FUZBALU IN OKROG MURE. VERJETNO TI JE CIPOT PRIIMEK NAPOTI, KOT MARSIKOMU V PREKMURJU, KATERI SO FORSIRALI STARŠE.
KA BI BAR BILO V MURI VEČ TAKIH CIPOTOV, KOT STA TIO IN KAJ; MI RAJŠI VOZIMO KOSOVARE, BOSANCE, ESTONCE, HRVATEKE..... VSI Z VELIKO PERSPEKTIVO..... TE PA SIDIJO NA KLOPI.
UŽIVAJ PRI GLEDANJU CIPOTOV, KER JIH VERJETNO VEČ DOLGO NEBOŠ GLEDAL.
VSO SREČO IN ČIM MANJ POŠKODB TIO, SAMO TAK DALE, PA VSI VEMO, DA SE TI NE OZIRAŠ NA KOMENTARE LJUDI, KATERI SO TI NEVOŠČLJIVI.

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Bog nam pomagaj, kako si se razhudil! Če bi malce razmislil, prebral še enkrat, kar je "cipota" napisal, bi hitro dojel, da je vse sarkazem. Mogoče zate pretežko? Pa tudi zavedaj se, da ni lepo, da se dereš na nas. Kaj mislim...saj ti bo prej, ali slej, kapnilo!

In reply to by BUBA123 (ni preverjeno)

okidoki (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pelajte ga samo, more še malo žgancof pogesti ka de kredi za prvo seljaško ligo.

Ccc (ni preverjeno)

Tudi tebe pizduna mo izsledili, te te pa čakajo težki časi, dosta je anonimnoga preseravanja, ekipa dela na vaših ipjih s katerih setete, v kratkim de se vse objavilo.

In reply to by okidoki (ni preverjeno)

Ccc (ni preverjeno)

Ti boš žrl žgance, pa jih stal obenem, da mo izsledili tvoj ip, s keroga sereš.

In reply to by okidoki (ni preverjeno)

Pomislek (ni preverjeno)

Dečku svetjem, da vsaj srednjo šolo končati, da mu nej kasneje žal.

Šolar4 (ni preverjeno)

Končuje šolo, 4 letnik je - samo na znanje, ka pa nedo kakšni "pametni" komentarji leteli!

In reply to by Pomislek (ni preverjeno)

Doktor55 (ni preverjeno)

Zelo je napredoval, dobro igra, a sam mislim daje premlad za tujino

Eko98 (ni preverjeno)

Tekma z celjem je bila prodana toliko za info..
Iz 1/2 1000%

stave (ni preverjeno)

iz 1/2 ziher nej, iz 2/1 pa ja ... ;)

In reply to by Eko98 (ni preverjeno)

Senad (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moje skromno mnenje se sledeče: fant je fizično preslab... nima fizične moči... dober je zato, ker igra v slabi ekipi... t. Horvat je bil za njega Doktor nogometa.... sedaj pa če ga prodajo za 300K v tujino... pa tam dve leti odsedi na klopi... itak vrne se lahko vedno... Celje čaka :)

456789 (ni preverjeno)

Se vidi tvoje nogometno znanje in tvoj IQ-vse si povedal povedal o sebi na kakšni ravni si!

In reply to by Senad (ni preverjeno)

Eko98 (ni preverjeno)

No 2/1se opravicujem vir kladionice v čakovcu...

Navijač (ni preverjeno)

Kasaloja so tudi že oddali za 1000000 pa je še itak v Soboti

Starejše novice