Foto: Bobo
Golob: Z ministrom Bešičem Loredanom imava različne poglede na krepitev javne zdravstveno mreže.

Danijel Bešič Loredan je za Radio Slovenija povedal, da se je danes sredi dneva dobil s premierjem Robertom Golobom. Sestanek je trajal nekaj minut. Golob je ministru na mizo položil že napisano odstopno izjavo.

Minister je dejal, da jo je samo podpisal in odšel.

Imela sta različne poglede

Premier Robert Golob je pojasnil, da sta z ministrom Danijelom Bešičem Loredanom »ugotovila, da imata različne poglede na to, na kakšen način krepiti javno zdravstveno mrežo«.

Odstop ministra je tako za Goloba »logičen in z moje strani pričakovan«, je v izjavi za medije dejal premier, ki je ministru sicer sam ponudil odstopno izjavo v podpis.

Poslanska skupina Gibanje Svoboda imela večurno razpravo

Premier je pojasnil, da si je Gibanje Svoboda ureditev zdravstva postavilo za ključni cilj in prioriteto, prav tako tudi vladna koalicija. Z ministrom sta opravila več razgovorov, kako ta cilj doseči in ugotovila, da imata različne poglede.

V sredo je imela poslanska skupina Svoboda večurno razpravo, na kateri so bili enotni, da obstaja samo ena pot krepitve javne zdravstvene mreže, ki vodi preko močnejših, bolj vitalnih in bolje organiziranih javnih zavodov. »In ne preko krepitve zasebnikov,« je izpostavil Golob in dodal, da bodo z reformami zdravstva nadaljevali.

Golob tega, kdo bo na funkciji ministra za zdravje nasledil Bešič Loredana, danes še ni želel razkriti. »Po kateri poti bo šel minister, pa bo vprašanje zanj in ne zame,« je dejal premier. Bešič Loredan se namreč, ker je bil izvoljen za poslanca, lahko vrne tudi v poslanske klopi.

Komentarji (18)

upokojenec70 (ni preverjeno)

No, sedaj pa lahko tudi največji optimisti priznamo, da je zdravstvene reforme konec. Vsi ministri za zdravje do sedaj so si na tej temi polomili zobe. Toplo sem upal, da bo "primorska trojka" dovolj močna, da reformo izpelje. Sedaj ne upam več. Loredan je "odstopljen", Brecelj nima nobene moči, Golob pa je zaljubljen in ima druge skrbi in prioritete kot je zdravstvena reforma. Vodenju države ni dorasel, kajti to ni gospodarska družba kjer veljajo določena ekonomska pravila, razne začete (pa najbrž nikoli dokončane) reforme in inflacija ga bodo najbrž pripeljale do tega, da bo odstopno izjavo nekega lepega dne podpisal tudi zase. Bilo je veliko govorjenja in obljub (pa tudi nekaj laži), kot rezultat pa lahko rečemo, da je le razburkana slovenska javnost. Sedaj vsi pričakujejo neke rešitve in pogoje za boljše življenje, ukrepov pa ni. Vse preveč ljudi še vedno životari, mafija pa bogati na račun množice.

janez janez (ni preverjeno)

In na naslednjih volitvah zmaga npr. Janša. In kaj bo potem z medicinsko mafijo? Bo odmrla?
Kdo se druži na jahtah z Marčičem, Dimnikom itd.?

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

spizdil je jo kurba s plesa
Sedaj ko ga najbolj potrebujemo
je dal rep med noge

In reply to by janez janez (ni preverjeno)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Sem mnenja, da bi volilci morali razmisljati, kaj je ta pa ta minister ali PV naredil zame in mojo denarnico. Ze se je vnela razprava samo da ni Jansa. Mam znance, da nek politik lahko naredi kar koli pa ga bodo podpirali. Vec jih je tudi, ki podpirajo leve kot desne.
Prihodnjemu ministru zelim dosti srece.

čarni vrag (ni preverjeno)

Želi ti nam srečo. Ministri in doktorji bodo za svoje globoke žepe že poskrbeli. V službi počivanje, popoldan privat pa kasiranje.

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

spizdil je jo kurba s plesa
Sedaj ko ga najbolj potrebujemo
je dal rep med noge

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

za janez janez (ni preverjeno)

Na naslednjih volitvah predlagam tebe za ministra, DF. Ker ti si "čudežni deček".

...... (ni preverjeno)

Tou pa ja, lagati zna dobro, pa narod za norca meti.

In reply to by za janez janez (ni preverjeno)

MS-C (ni preverjeno)

O rešitvah v zdravstvu več ne razmišljam, ker je stanje brezupno.
Bolj me zanima, kateri golobji minister bo naslednji, ki bo odletel.

dringi22 (ni preverjeno)

......to je po več kot enem letu druga uspešna poteza Goloba. Prva je ta, da si je uredil frizuro.....

Direktno (ni preverjeno)

In 3. Golobova poteza - nakup jahalne kobile(spremljevalke).

čarni vrag (ni preverjeno)

4 poteza
prodaja kobile Abramovu

In reply to by Direktno (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

ku politične, da bi se keri izjasno in povedo v kakšno sranje gre ta pokvarjena država. kontra narodu delajo in bi radi čisti prišli z greznice. ta država nema več bodočnosti, sranje se samo vleče v nedogled, golob bi mogo jasno in glasno povedati zakoj se ne strinja, da mu še lahko kaj verjamemo, če ne naj grejo, pa nas bojo raje janševi zaplinili

. (ni preverjeno)

jenula treba poslušati on je že pol leta prej gučo da je vse en drek smrdeči, golob je kao komaj zaj gor prišo, pa mu je šef. ali njemi je slabe komande davo, ali pa slabo dela. šef more znati ka delafci delajo.

Dokpravidok (ni preverjeno)

Ali je imel korona NATEG I PREVARO CEPIVA PA ZA POBIJANJE LJUDI.

Deske (ni preverjeno)

Golob se je odzval na odstop Bešič Loredana, da pogrebna podjetja delajo nemoteno !

Petrol (ni preverjeno)

Kda se je postavo proti lublanskome župani san pravo ka dugo nede minister. No zdaj vidite što nan vode državo. Tej kurac z LJ. Vse ma pod nadzoron. Vsi naši vodilni pa samo prikimavajo.

čarni vrag (ni preverjeno)

Jankovič je car

Starejše novice