Vir: Finančna uprava Republike Slovenije
Vršilec dolžnosti generalnega direktorja finančne uprave Ivan Simič je z direktorjem Davčne uprave Republike Srbske Goranom Maričićem v Banji Luki podpisal sporazum o sodelovanju.

Predstavniki vodstva finančne uprave so se včeraj mudili na delovnem obisku v Banji Luki.

Bosna in Hercegovina je vse bolj zanimivo poslovno okolje za slovenska podjetja. Zato je učinkovito sodelovanje in izmenjava podatkov s tamkajšnjimi davčnimi upravami zelo pomembna, pojasnjujejo na finančni upravi. 

Podpisali sporazum z Davčno upravo Republike Srbske

Najprej so obiskali Davčno upravo Republike Srbske. Govorili o ključnih razvojnih projektih, posebej o vlogi digitalizacije, aktivnostih v času covid-19 ter o pomenu krepitve davčne kulture prebivalstva. 

Obe strani sta izpostavili pomen sodelovanja in se s podpisom sporazuma zavezali k tesnejšemu medsebojnemu sodelovanju v prihodnje.

Potreba po sodelovanju na področju nadzora z Upravo za posredno obdavčitev

Sledilo je delovno srečanje z vodstvom Uprave za posredno obdavčitev. Direktor uprave Miro Džakula je izpostavil pomen tesnega dvostranskega sodelovanja tako na davčnem kot carinskem področju, izmenjavo znanj in izkušenj, sodelovanje pri izzivih digitalizacije ter aktivnosti glede obdavčitve kriptovalut. 

Predstavniki slovenske delegacije so predstavili ključne razvojne aktivnosti finančne uprave, vlogo procesa debirokratizacije, aktivnosti v času covid-19 ter carinsko področje. 

Obe strani sta ob zaključku delovnega srečanja poudarili potrebo po učinkovitejšem operativnem sodelovanju na področju nadzora ter aktivni izmenjavi podatkov in informacij za konkretne primere.

Komentarji (1)

krumplin (ni preverjeno)

Sodelovanje Snežić in Simić ! Isti tipovi !

Starejše novice