Kako kaže z 1,5-milijonsko obnovo in dozidavo Zdravstvene postaje Martjanci? Na občini Moravske Toplice smo preverili, v katerih fazah je trenutno zajetna investicija.

Lansko leto smo poročali, da so v občini Moravske Toplice podpisali pogodbo za ustanovitev stavbne pravice za rekonstrukcijo in dozidavo zdravstvene postaje Martjanci.

Laboratorij, patronažna služba in Center za krepitev zdravja

Spomnimo. Nujnost obnove močno dotrajane stavbe so izpostavili že pred desetletjem, a zaradi pomanjkanja sredstev te potrebe niso bile uslišane. 

Zdravstvena postaja Martjanci, ki je locirana v vaškem domu Krajevne skupnosti Martjanci, trenutno zagotavlja ambulanto družinske medicine.

Zaradi prostorske stiske pa bo zgradba pod okriljem zadanega projekta doživela popolno preobrazbo.

Z novimi dejavnostmi se bo splošna ambulanta prevesila v zdravstveno postajo, kjer bo poleg družinske medicine po novem vzpostavljen tudi osnovni laboratorij, hkrati bo dodana tudi patronažna služba.

V bivši dvorani vaškega doma pa bo še zaživel Center za krepitev zdravja. 

Da bo projekt zaživel potrebna še projektna in investicijska dokumentacija

Od podpisa pogodbe mineva že skoraj eno leto, pogodba za obsežen projekt je bila namreč podpisana novembra lani, od takrat pa (še) ni prišlo do vidnih premikov. 

Na občino Moravske Toplice smo se obrnili za več podrobnosti glede same časovnice poteka dela. 

Mojca Breščak, višja svetovalka na občini Moravske Toplice, je pojasnila, da je bilo za projekt rekonstrukcije in dozidave zdravstvene postaje Martjanci letos avgusta pridobljeno gradbeno dovoljenje.

Ob tem je še dejala, da v tem trenutku sledi urejanje preostale dokumentacije: »Sedaj je v pripravi še ostala potrebna projektna in investicijska dokumentacija

Na občini Moravske Toplice predvidevajo, da bo ta pripravljena šele v začetku leta 2024.

Časovna opredelitev projekta preuranjena

»Ko bomo imeli vso potrebno dokumentacijo, bomo podali predlog za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti na podlagi neposrednih pogodb (proračun Republike Slovenije),« so še sporočili iz občine Moravske Toplice in dodali, da je časovna opredelitev posamezne faze projekta preuranjena.

Komentarji (3)

Q (ni preverjeno)

Za kaj, i tak vse pošiljajo na urgenco.Telemedicina je zelo močna na primarnem nivoju.

vaški pijanček (ni preverjeno)

Se strinjam , nepotrebna invensticija !

In reply to by Q (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

lepo ga trosite...zatsu pa placuvlen kanalizaciko kera poteka 1km vstran!!!

Starejše novice